studia we Wloszech

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc! Chciałabym dowiedzieć się, czy sa jakies szanse na dostanie sie na studia we Wloszech ze znajmoscia tego jezyka w stopniu podstawowym albo jeśli ktoś dopiero zaczyna sie uczyc jezyka wloskiego!Z gory dziekuje za odpowiedzi. Jak mozna to piszcie na adres [email]
Pozdrawiam :) Ania
jak ja skladalam papiery na studia to mnie nie pytali o egzamin z jezyka....wiec nikomu nie musialam udowadniac jego znajomosci, ale to tylko moze mi sie "udalo"
nie nas juz jako "europejczykow" nie obowiazuje zaden egzamin z jezyka, ani nikt nas nie sprawdza w jakikolwiek inny sposob z jego znajomosci. ale tak od siebie dodam - przemysl dobrze ta decyzje o studiowaniu jesli nie znasz dobrze jezyka, nie mowie bardzo dobrze, ale... moim zdaniem podstawy to troche za malo.

pozdrawiam i powodzenia zycze :)
Mam nadzieje, ze wloskiego zdarze sie nauczyc przez rok, bo planuje tam studia napewno nie wczesniej! Jesli mozna wiedziec, jak to jest z wymiana erazmus?Czy moga to byc tylko najlepsi studenci?
Pozdrawiam :)
Czy dostaja sie tam tylko Ci najlepsi??
hej, zastanawiam sie nad studiami we Wloszech. Chcialabym studiowac po angielsku stosunki miedzynarodowe badz lingwistyke stosowana (ang/ niem ).czy ktos moze wie na jakich uczelniach moge studiowac takie kierunki we Wloszech ?Czy polecacie tamtejsze uczelnie?Chcialabym studiowac w poblizy Rzymu ze wzgledu na to ze niedaleko mieszkaja znajomi :-)

za wszelkie inf bylabym bardzo wdzieczna;-)
jesli w poblizu rzymu mieszkaja Twoi znajomi to moze po prostu ich poprosisz o rade w tej sprawie?na pewno pomoga Ci bardziej niz my...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia