Italianistyka na UJ - prośba o info

Temat przeniesiony do archwium.
Sluchajcie, mam pytanie. Mysle o italianistyce na UJ, bo niestety moje wyniki z matury z angielskiego (100% podst. i ok. 82% rozsz.) raczej nie pozwola mi na studiowanie wymarzonej anglistyki :/ a od niedawna ucze sie wloskiego sama, wiec moze pojde w tym kierunku. Powiedzcie mi prosze z jakimi wynikami przyjmowali w poprzednich latach? I czy wloski jest trudny do nauczenia? Bo narazie moja znajomosc jest marna, ale w miare kapuje tego czego sie ucze i wloski nie wydaje mi sie taki straszny w porownaniu np z francuskim, ktorego uczylam sie w ogolniaku, ale szczerze mowiac niewiele sie tego francuskiego nauczylam. Z tego co wiem to nauka jezyka na UJ jest od podstaw ale skoro magistra robi sie juz po wlosku to musi byc pewnie mnostwo nauki i najbardziej boje sie tego, ze nie podolam... Bardzo prosze o Wasze opinie i rady. Z gory dziekuje :).
Cześć;) Mam taką ogromną ogromną prośbę do jakiejś dobrej duszyczki, która doświadcza tej przyjemności, jaką jest studiowanie włoskiego na UJ;) Czekam sobie właśnie na wyniki rekrutacji na studia wieczorowe, 15 są wyniki.Chodzi mi po prostu o to- czy prawdą jest,że rekrutacja tam to fikcja? I przyjmują większość, no bo po prostu płacą? Błagam o odpwiedź, ja po prostu umrę na zawał serca do piątku, a nie mam skąd wziąć takich informacji. W informatorze zeszłorocznym na wieczorowych było 1/1..... więc chyba przyjęli wszytskich. Proszę o odpowiedź!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie!
Rekrutacja to jeszcze nic. Zakladajac ze ja przejdziesz, szykuj sie na porzadna selekcje juz od pierwszego roku studiow. To ze placisz nie znaczy ze nic od Ciebie nie beda wymagac. Powiedzialabym raczej ze studiowanie tam to spora dawka stresu i baaardzo duzo nauki. Od drugiego roku wszystkie zajecia po wlosku. Powodzenia. I pamietaj ze mimo paru stresujacych lat i ciezkich egzaminow, warto bo UJ jest Uczelnia znana na calym swiecie praktycznie..
Doskonale zdaje sobie z tego sprawe i mam zamiar dać z siebie wszystko, zwłaszcza,że bardzo chciałabym przenieść sie na studia dzienne. Jestem na to gotowa;) Chodzi mi tylko o fakt- zapłacę więc jestem przyjęta? Pozdrawiam
No coś ty, mało kto słyszał o UJ...
Witam serdecznie:)
Pierwszy raz jestem na tym forum:)
Mam wielka prosbe, mam 18 lat w tym roku zdaje mature, z ta mala roznice ze we wloszech a dokladnie w Rzymie, ale to dluga histroia. Tak w skrocie zawsze sie uczylam we wloskich szkolach, od podstawowki konczac na LO i chce sie dostac na filogie wloska, po wielu telefonach i po wizycie na UJ wreszcie sie dowiedzialam na jakich zasadach jest rekrutacja ciekawi mnie jak wygladaja studia na tym kierunku? gdzie sa wyklady, czy jest ciezko i takie tam rozne ciekawostki.....bardzo jestem ciekawa:) fajnie by bylo dowiedziec sie czegos wiecej
z gory dziekuje
Pozdrawiam, Asia:)
Illa Vanilla,i licencjat da się zrobić po włosku zaczynając od zera.Zresztą pewnie już to wiesz;)
A gramatyka włoska wcale nie jest taka,haha,banalna w porównaniu z francuskim.Wymowa,dla Polaków,jest względnie OK.A gramatyka..ot,przesąd "włoski łatwy język" pokutuje:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa