erasmus Cagliari, Sardynia

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś wybiera się na Sardynie na uniwersytet w Cagliari na program Erasmus? a może już ktoś tam był i mógłby podzielić się wrażeniami z pobytu? serdecznie zapraszam
ja bym chciala:P: ale jak??
niestety nie wybieram sie i nie bralam udzialu w tym programie (aczkolwiek bym chciala). studiuje w polsce, ale mieszkam w cagliari i moge zasiegnac jezyka (wydzial informatyczny). jesli cos w tej sprawie moge ci pomoc to napisz do mnie: [email]
Dziekuje slicznie melatrata, ja rowniez mieszkalam rok w Cagliarii- sliczna wyspa!!!a zwlaszcza Torre Delle Stelle :-) Teraz staram sie o stypendium w Cagliarii na kierunku zarzadzanie turystyka i pomyslalam ze fajnie by bylo poznac kogos z Polski kto ma zamiar sie tam wybrac. Dziekuje slicznie za odpowiedz i przesylam serdeczne pozdrawiaki z nad polskiego Bałtyku
A przy okazji jak Ci sie udaje pogodzić studia w Polsce bedac na Sardynii? Mnie chyba tez od pażdziernika to czeka, poniewaz na Erasmusa chcialabym sie wybrac od marca a do marca posiedziec pol roku w Cagliarii i raz na dwa tygodnie przylatywac na zjazdy w Polsce, pozdrawiaki :-)
dziekuje za pozdrowienia z polski:))) ja pozdrawiam z goracego cagliari:)) ja koncze studia w polsce, kierunek geografia, specjalizacja meteorologia i klimatologia. natomiast robie to na indywidualnej organizacji trybu zajec (jakos tak to sie dziwnie nazywa,jesli sie nie pomylilam, za zgoda dziekana) tz. ze nie musze byc na zajeciach, natomiast obowiazuja mnie wszystkie zaliczenia zgodnie z trybem studiow. w praktyce zaklad jest bardzo maly, ze wszystkimi mam kontakt droga mailowa i wszyscy prowadzacy ulatwiaja mi zycie jak tylko moga. w efekcie przyjezdzam tylko na sesje.jesli chcesz cos wiecej sie dowiedziec o tym programie to daj mi znac. moj szwagier wyklada na uniwersytecie i moze sie wypytac jak to wyglada ze strony wloskiej. ja tez bym bardzo chciala byc w tym programie, ale problem polega na tym ze mam tu pobyt i jestem wykluczona. natomiast nie wiedzialam ze maja taki kierunek jak zarzadzanie w turystyce
Hej wybieram sie z kolezanka na semestr zimowy 2006|2007. dozobaczenia 15 wrzesnia na spotkaniu integracyjnym...
Hi, I'm from Cagliari, Sardinia, I am a member of an association who helps Erasmus in Cagliari, if you need information about Erasmus project in Cagliari write me at [email]
Bye.
wlasnie sie dowiedzialam, ze dzisiaj dwie polskie studentki w ramach programu Erazmus byly w sekretariacie Uniwersytecie w Cagliari. miasto nie jest duze:)))! odezwijcie sie, jesli macie ochote sie spotkac. zawsze mozna zorganizowac jakies male pogaduchy. pozdrawiam:))
mam takie dosc przyziemne pytanko- interesuje mnie jaka jest teraz pogoda w Cagliari, jakie ciuchy zabrac ze soba na najblizsze miesiace?
jest wciaz cieplo. w ciagu dnia jeszcze uzywam letnich koszulek i biegam w klapkach, rankiem i wieczorem dodatkowo cos cieplejszego. w czasie zimy jest ok 10 stopni, natomiast jest duza wilgotnosc powietrza (odczuwalna jako chlod). polecam ciepla pizame i dresy polarkowe. malo jest tu mieszkan z centralnym ogrzewaniem (sa w nowych blokach, a centrum miasta ma glownie stara zabudowe), a pokoje ogrzewa sie roznego rodzaju piecykami. mimo wszystko wlasnie ze wzgledu na wilgoc w mieszkaniach panuje chlod. a moze ja jestem takim zmarzluchem:). buuu:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę