czy warto isc na wloski na WSSM?;( PROSZE POMOZCIE

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 65
poprzednia |
HEJ!prosze odpowiedzcie mi na to pytanie bo juz sama nie wiem co robic:(((
zlozylam juz dokum.ale mowia mi ze isc na prywatna uczelnie i w dodatku na zaoczne to L I P A i jezeli bede starala sie o prace to moje podanie bedzie na koncu...;(nie wiem ile wtym prawdy...wogole jak jest na tej WSSM...
walczcie o swoje marzenia bo tylko to da Wam satysfakcje i mnostwo radosci:)" TO JEST TO.i nie wazne gdzie sie studjuje prawda?wazne sa checi ...?:(
hmmmmmm, wydaje mi sie ze ciezko jest zaocznie studiowac jezyk...ale jesli w miedzyczasie studiujesz cos innego, tj dziennie to moze to dobry pomysl...jesli nie masz innego wyboru i to jest Twoje jedyne wyjscie to chyba lepiej studiwac tak niz w ogole rezygnowac...
masz racje, walcz o swoje marzenia. nie daj sie, wybierz to, co Twoim zdaniem, jest dla Ciebie najlepsze. jeżeli możesz i chcesz, podejmij wyzwanie. obecnie ważne są umiejętności, papierek w drugiej kolejności. a studia warto skończyć, bo każde studia poszerzają horyzonty
tak mają zdecydowaną rację Ci, którzy CI tak mówią...to okrutne ale prawdziwe i nie radzę
wssm hmm...jak narazie dali d...
pytalam kiedsy jest poczatek roku powiedzieli ze na 1 zjezdzie13,14,15.spoko.poczekam

wczoraj dostalam list ze poczatek roku jest 2 pazdz!!!
a wczoraj byl 3!!!
niezle nie?;D
OBY O EGZAMINACH INFORMOWALI CHOCIAZ DZIEN WCZESNIEJ ;D
hmm..ja teraz zaczynam te studia....ale z grafiku jestem zaskoczona...tak malo zajec,praktycznie tylko sobota!!!=(
Czesc widze ze sie spotkamy ja tez zaczynam zaocznie italianistykę w wssm!
Mam nadzieje,że bedzie fajnie, studiuje dziennie administracje na UŁ na 3 roku i postanowiłam coś zrobić z włoskim, chociaż mialam go tylko przez 2 lata na administracji włoski wciągnął mnie bardzo.Nie wiem jak z jakością nauczania ale z tego co słyszałam nie jest najgorzej. :) Pozdrowionka
Co do informacji na temat poczatku roku u mnie bylo to samo! Dostalam informacje pare godzin po rozpoczeciu ale to i tak pikuś bo u mnie na UŁ już i tak przechodzą samych siebie i już 3 lata doswiadczam jak to sie traktuje studentow dziennych, ktorzy nie placa za studia!Jesli ktos ma jeszcze watpliwosci to je rozwieje jesli macie mozliwosci studiowania prywatnego to sie cieszcie bo na takich studiach traktuja ludzi jak partnerów a nie powietrze! Smutne ale prawdziwe :)
a w ogole jaki dokladnie kierunek wybraliscie bo ja italianistyke z arabistyką?
aha to sie pewnie spotkamy...=)ja w poniedyialek wrocilam z mediolanu i myslalam ze teraz juz beda te zajecia..a tu nie dosyc ze za tydzien to jeszcze tak malo..=(
Tez mi się wydaje ze cos za malo tych zajęć ale może ten plan jest niepelny! W ogole w niedziele nic nie ma!
...i wybralam italianistyke z ekonomią=)pa pa
nie wzdaje mi sie ze to pelny plan...niestety...=(bardzo malo zajec,przerazajace ja nie wiem jak ja sie dobrze jezzyka naucze...=(
a samą Ekonomie to już masz w planie?
nie chyba nie...w sumie to nie mam planu =/tylko godziny zajec...i nawet jeszcze nie wiem w ktorej grupie jestem...
hej!
ja za to wybralam italianistyke z pedagogika ale z tego co sie orietuje bedzie tylko italianistyka z turystyka!!-ze wzgledu na brak chetnych!dlaczego niepoinformowali nas wczesniej!>?
tak mi powiedziala pani w dziekanacie!
nie mam pojecia co oni robia!
aha czyli nie tylko ja nie poszlam na pocz.roku;))
pozdrowionka i ...do zobaczenia w pt!-na jednej h!;((
wogule wybieracie sie?
aczy ktos wogule wie co bylo na tym pocz.roku?mamy jakiegos opiekuna czy cos?
pa pa
jejku, tragizm,to ja jeszcze o niczym nie wiedzialam ze ma byc z turystyka...=( nie chcialam na to isc...to ile bedzie osob na roku na zaocznych? znasz juz wloski? i wiesz moze na jakiej zasadzie dziela nas na grupy??? ja w piatek ide, ciekawa jestem jak to bedzie, ale zajec jest strasznie malo i co do tego mam duze obawy...hmm
Mam nadzieje ze to mnie nie dotyczy bo sie wkurze ale wybralam 2 jezyki wiec moze to sie nie liczy:( italianistyka z arabistyką! Nie na taki kierunek sie zapisywalam wiec mam nadzieje ze oni cos wymyslą! Zobaczymy w piatek
Tez macie tylko gramatyke opisowa w piatek? ale cos mi sie od poczatku nie podobalo ze ten plan jest jakis niepelny ja nie mam arabskiego i nigdzie nic nie jest napisane! Narazie w ogole chyba mamy ten sam plan moze cos nam dopiero powiedza! A jaki macie lektorat?
znam wloski ale przez ostatne 8 misiecy mialam kontakt bardziej z ang.
z tego co wiem to plan jest dla wszystkich jest taki sam!!!
slyszalam o zlej organizacji na wssm ale...
zobaczymy w pt...albo w sobote ;D
Czesc Dziewczyny mamy uzupełniony plannnnnnnnnnnnn kurcze narzekalysmy ze malo to teraz mamy sporo!!!
...jak to jest z ta italianistyka+ arabistyka, czy to po prostu 3 lata licencjatu na filologii wloskiej,a potem dwa lata na uzupelniajacych magisterskich, stosunki miedzynarodowe, specjalnosc arabistyka? Tak jest? Czy arabistyka zaczyna sie rownolegle? Ale o ile mi wiadomo, arabistyka na WSSM to nie filologia, tylko stosunki miedzynarodowe, tak?
Wybacz, ze tak wypytuje, ale zastanawiam sie nad rozpoczeciem studiow za rok :)
Pozdrawiam,
Chiara.
Tak w istocie jest,że italianistyka z arabistyka do kierunek filologia, ale trwa 3 lata (sa to polaczone 2 filologie w jeden kierunek). Następnie 2 lata magisterki na kierunku stosunki międzynarodowe. Włoski i arabski sa jednoczesnie a oprocz tego normalnie lektorat, ja mam akurat niemiecki. :) Pozdrawiam Jak troszkę postudiuję to powiem jakie wrażenia :)
To super!! Na stronie maja uboga informacje i nie napisali, ze to dwie filologie w jednym, przynajmniej nie wprost :) Czyli macie normalnie opisowke z wloskiego i arabskiego, historie jezyka tez, itd? Jak to wyglada godzinowo? Bo domyslam sie,ze zrobienie programu dwoch filologii na 3letnich studiach zaocznych musi oznaczac duuuuzo zajec i plan zaladowany po brzegi...
Daj znac, jak idzie, bardzo jestem ciekawa, mozliwe, ze za rok tez sie skusze na ten kierunek :)
Relian a to co przesłałem przydało się.P)
Czesc wlasnie odpisalam, ale jeszcze raz wielkie dzięki jakbyś coś jeszcze miał to pamiętaj o mnie :)
jejku to juz jutro...;/
ostatnio dzwonilam na wssm-wczoraj i powiedzieli ze jesli nie chce studj.z turystyka to mozna sama italianistyka...przypominam ze chcialam z pedagogika
...ale troche lipa 1 kierunek.a jesli chcialabym zrezygn.ze studjow to wpisowego nie oddadza!perche?;(
chiara dopiero zauwazylem ten wpis .troche Ci do arabskiego materiałów posłalem
P)
No spotkamy się jutro! Ale jak mój też nie wypali to ja tak tego nie zostawie bo należało nas poiformować o tym bo może byśmy wybrały w ogole inne studia.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 65
poprzednia |