czy warto isc na wloski na WSSM?;( PROSZE POMOZCIE

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 65
Hej Inf, ten post byl mojego autorstwa, przypuszczam wiec, ze materialy poszly do drugiej Chiary :) Ale ja tez je chetnie zobacze, jak mozesz: [email]
Pozdrawiam!
Sky.. początek roku (tzn. inauguracja) byl faktycznie 02 pazdziernika, ale dla studiów dziennych. Natomiast pierwszy zjazd zaocznych jest 13 - 15 pazdziernika.
chiaro, przesłałam Ci użyteczne linki,
pozdrawiam,
chiara_io (już wiem, kto mnie z nickiem uprzedził :)
chiara przepraszam ale ostatnio jestem troche zagoniony ,.jak byś coś chciała to nie widzę problemów
Dziekuje za linki :) Gdybyscie mieli jeszcze cos ciekawego, to pamietajcie o mnie z Inf. :)
No i tak,to mi udalo sie "czlapnac" nicka ;)))
Pozdrawiam i dzieki!
Witaj,dobrze Wam radzę,dajcie sobie spokój z tą szkoła!! To kpiny i strata czasu...Jestem tam na drugim roku,mądrzejsza wcale nie jestem ale za to ile kaski mniej...I tylko dlatego,że zapłaciam za rok z góry zostanę w tym ''przybytku'' dezorganizacji...Ale jesli już się zdecydowaliście,to bierzcie się sami do roboty-tam niczego Was nie nauczą!! Ja pocieszam się,że mam już magistra z Uniwerku,a tym licencjatem tyłek sobie podetrę!!!Nie oszukujmy się,trafili w lukę na rynku z tym kierunkiem i zręcznie to wykorzystują..A w obiecanki Rektora to już w ogóle nie wierzcie,jak coś chcecie ,to łażcie zanim do bólu..Poczciwina chłop ale skleroze ma większą od mojej 90letniej babci...CIAO A TUTTI ,SCRIVETEM SE AVETE VOGLIA,C'é TANTO DA DIRE...;-)))))))))))))))))))
Ja wlasnie zrezygnowałam, bo okazało się,że mojego kierunku nie utworzono!!! Żarty sobie robią z ludzi bo nawet nie raczyli mnie o tym poinformowac tylko biarą pieniądze niezgodnie z umową. Zapisalam sie na kurs z włoskiego i koncze swoje studia.Wspólczuje jednak osobą, ktore tak jak ja zostały oszukane i nie maja wyjscia bo to ich jedyne studia...
ciekawe kiedy Wam kadra z WSSM przeczyta ten wątek ;)
Atmosfera trzeba przyznać byla naprawde ok, a osobom, ktore zostały życze wszystkiego naj naj bo to fajni ludzie i ich tylko mi szkoda.
A placilas kare?Bo ja tez sie zastanawiam nad rezygnacja?
ciao tutti! mam takie pytanko, czy slyszal ktos z Was o jakims liceum dla obcokrajowcow?! szukam na necie i szukam i nie moge znalezc;/ bardzo mi na tym zalezy gdyz chce sie tam wybrac do szkoly!:) // prosze o kontakt moje gg - 7414500 :)
Miła ''Puszko(...)'',Polska ,to wolny kraj i panuje wolność słowa..A propos kadry,to ludzie wykształceni,inteligentni i bynajmniej nie ślepi...A i swój rozum mają..Myślę,że ich nie doceniasz..Bo pewnie ich nie znasz..W takiej sytuacji mogę zrozumieć Twój dopisek.Ja na tym etapie działania szkoły bardziej obawiam się żeby nie pozwiewali,bo niektórzy już tak ''przebąkują''..A ponieważ Nas już znają,to są bardziej otwarci.Mam nadzieję,że rozumiesz,co chcę Ci przez to powiedzieć,ale pewne sprawy trzeba omawiać w dość interesujący,zawoalowany sposób..;-))CIAO A TUTTI,BUON DIVERTIMENTO !!
Jestem po filologii włoskiej na Uniwersytecie Śląskim. Z ciekawości zerknęłam na plan zajęć WSSM. Kpina... Tyle zajęć można organizować na kursie jęzkowym a nie na studiach. Potem wychodzą magistrzy nie umiejący mówić po włosku.
hej!
ja wlasnie wyslalam list ze rezygnuje.napisalam tez ze wg.prawa nie powinnam placic za pazdziernik a to przez to ze nie otwozyli mojego kierunku,itp.zobaczymy jak rektor to rozpatrzy
a wogule wysylam bo tak mi powiedziala pani w dziekanacie a nie chce mio sie tam jechac.jak znajde chwilke czasu to opisze wszystko jak bylo...a narazie ...przygotowuje sie do wyjazdu;( a tak chcialam studjowac wloski.przygotowywalam sie do tego rok.podziekowania dla studentow 2 go roku za udzielenie informacji jak tam jest!!

sorry karolinka;(

ralian jak wygladales?;D przez caly czas szukalysmy cie;)
a placiles za pazdziernik?
hej!
ja wlasnie wyslalam list ze rezygnuje.napisalam tez ze wg.prawa nie powinnam placic za pazdziernik a to przez to ze nie otwozyli mojego kierunku,itp.zobaczymy jak rektor to rozpatrzy
a wogule wysylam bo tak mi powiedziala pani w dziekanacie a nie chce mio sie tam jechac.jak znajde chwilke czasu to opisze wszystko jak bylo...a narazie ...przygotowuje sie do wyjazdu;( a tak chcialam studjowac wloski.przygotowywalam sie do tego rok.podziekowania dla studentow 2 go roku za udzielenie informacji jak tam jest!!

sorry karolinka;(

ralian jak wygladales?;D przez caly czas szukalysmy cie;)
a placiles za pazdziernik?
Witaj,dobrze Wam radzę,dajcie sobie spokój z tą szkoła!! To kpiny i strata czasu...Jestem tam na drugim roku,mądrzejsza wcale nie jestem ale za to ile kaski mniej...I tylko dlatego,że zapłaciam za rok z góry zostanę w tym ''przybytku'' dezorganizacji...Ale jesli już się zdecydowaliście,to bierzcie się sami do roboty-tam niczego Was nie nauczą!! Ja pocieszam się,że mam już magistra z Uniwerku,a tym licencjatem tyłek sobie podetrę!!!Nie oszukujmy się,trafili w lukę na rynku z tym kierunkiem i zręcznie to wykorzystują..A w obiecanki Rektora to już w ogóle nie wierzcie,jak coś chcecie ,to łażcie zanim do bólu..Poczciwina chłop ale skleroze ma większą od mojej 90letniej babci...CIAO A TUTTI ,SCRIVETEM SE AVETE VOGLIA,C'é TANTO DA DIRE...;-)))"

dlaczego tej opini nie bylo pol roku temu?;((
Przykro mi Sky2 ale dopiero parę dni temu odkryłam tę stronę..ale walcz o swoje !!!!
Witaj,mogłabyś/mógłbyś napisać jakie to studia są na UŚ,nie słyszałam tam o magisterce ale może mnie uświadomisz..papa;-)))
jestem ciekawa czy można po italianistyce na wssm kontynuowac 2 - letnie magisterskie na UŚ ?
Proszę o informacje!
Ciao a tutti,
tak sie sklada ze jestem absolwentem NKJO w Gliwicach i US, z tego co czytam, wieszacie psy na WSSM... niestety czasami ambicja studentow nijak sie ma do tego co oferuje program studiow. Ja patrzac z perspektywy US, widze ze, jasne, program studiow prywatnych uczelni jest ubozszy, ale ja osobiscie znam damy z tytulem mgr US nie odmieniajcych poprawnie czasownika potere. Pamietajce ze "budowanie" obcego jezyka to proces na cale zycie a studia to "szkielet" Waszej wiedzy; lepszy, gorszy ale zawsze jest to krok naprzod. A Wasz wloski, to wypadkowa Waszego talentu, studiow i codziennej pracy z wlosko jezycznym szefem, z wloskim filmem z prasa, powtarzanych -uczac innch schematow, nauczonych w Italii "brudow" ulicy itd. Buona fortuna
Czesc WAM!!! ja dzisiaj też złożylam podanie o skreslenie z listy studentów i zwrot poniesionych kosztów i teraz czekam na decyzje władz uczelni!
zapisalam się na kurs włoskiego i mysle o tym czy nie zaczac hiszpanskiego za te pieniądze, ktore bym wydala w WSSM moge teraz zaszaleć i uczyc się tylko tego czego chce bez narzucania z gory. Poza tym dzisiaj przed dziekanatem spotkałam dwojkę ludzi ,ktorzy zapisywali sie dzis na italianistykę. Pozdrowionka dla nich i wszystkich tych, którzy postanowili zostać i tych co odwazyli sie zrezygnować!Buziaki
Tak niestety płacilam za pazdziernik dlatego wystapilam o zwrot kosztów. Sky2 a na jakim lektoracie byłaś?
Relian znam osoby które po kursach i swojej własnej pracy same opanowały hiszpański i włoski.P))
dzieki inf za wsparcie psychiczne :) Czego sama się nauczę tego mi nikt nie odbierze niewazne czy na kursie czy w innym miejscu.Jak wezme sie porzadnie do roboty to cos z tego bedzie:)
Relian zawsze możesz w wrazie czego liczyć na moją pomoc.)))
hej!bylam na lektoracie z rozsz.angielskiego.a wiec relian to kobieta;))
sorry ale przez caly czas szukalysmy cie i pytalysmy sie kazdego goscia czy jest relianem;))) spoko,a wiec poznalysmy sie?;)

dzis dzwonilam do dziekanatu i pan rektor rozpatrza moje podanie.zastanawiam sie na jakiej podstawie musialabym placic za pazdziernik jak ja nawet nie podpisywalam umowy!!
zobaczymy
pozdrowionka dla wszystkich i dla karolinki;)
sERENO E ,MASZ CAŁKOWITĄ RACJĘ ! studia to tylko szkielet! ja nie wierzę ,że dadzą komukolwiek całkowitą wiedzę ! ja uczę się codziennie rozmawiając po włosku z szefem i na indywidualnych zajęciach . nauka języka to nieustanne kształcenie , utrwalanie zdobytej wiedzy itd ..
chciałabym uzmysłowić Wam , że nie wystarczą studia !
Pozdrawiam
Jeszcze jedno wiecie , czy możliwa jest kontynuacja na magisterskich w UŚ po licencjacie na WSSM ?
jka to nie podpisalas umowy?
To dostalas indeks i legitymacje bez umowy?
Inf dzięki wielkie :) Jesteś super :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 65