Italianistyka -= Wrocław

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś wie co z Italianistyką we Wrocławiu? Czy w tym roku jest nabór? Interesuje mnie tryb zaoczny.
niestety juz nie ma i nie bedzie 30 wrzesnia oficjalnie przestanie istniec zklad italianistyki z powodu braku przynajmniej jednego dr hab. szkoda bo mimo to powinni postarac sie o to aby byla italianistyka- nie wiem jak to bedzie czy wszystkich zwolnia nie moga jak narazie bo zostal im ostatni rok licencjatu ktory zakonczy nauke w najblizszym roku akademickim poza tym italianisci czuja sie oszukani bo teraz musza zmieniac miasto i to ze nikt do konca nie interesuje sie naszym instytutem -byc moze kiedys wroci ten kierunek do nas bo kadra jest ok w tym mamy sporo wlochow ale narazie cisza i nikt nie mowi czy w koncu ktos zakonczy habilitacje ktos tam nawet zaczal ale nie pamietam - jedno jest pewne ze w lipcu rektor zdecydowal o zamknieciu zakladu
może kadra wrocławska przeniesie się na UMK do Torunia...takie też słuchy do mnie dochodziły,ale nie wiem dokładnie...
Wielka szkoda - czyli teraz to tylko miec nadzieje ze znajdzie sie ktos z habilitacja.
Davide (Artico) zrobil doktorat, zeby miec wyzsze kwalifikacje i "wesprzec" instytut, a Mazzini mial sie habilitowac. Najwidoczniej Mackowi nie wyszlo...
a ja slyszalem ze lukaszewicz miala robic - co do zmiany miejsca to nie wiem bo czesc z nich ma zajecia w roznych instytutach w ramach lektoratu, np donderi
co bedzie to ma byc ale wielka szkoda , sprobuje sie cos popytac moze zdobede jakies informacje choc sami studenci italianistyki powinni wiedziec cos o tym
Na italianistyce we Wrocku jest wielki bałagan, nie ma jedności, wszyscy są skłoceni ze sobą, w ten sposób nic dalej się nie zrobi, ale miło wspominam zajęcia Mackiem, Donderasem itd.
tu juz jeszcze wplywa kwestia funduszy - przy habilitacji potrzeba troche kasy na publikacje a italianistom nie udalo sie zdobyc; ciekawi mnie jedno kto bedzie nas uczyc lektoratu jak nie oni, a tak chcialme wloski bo nie interesuje mnie w spnjo -
pamietam jak mialem zajecia z mgr nowak to wspominala nam wiele o tym - narazie najlepszym wyjsciem bedzie zatrudnienie w spnjo i w ifr po roznych zakladach, ale co i jak to nie wiem
cosa?....non capisco
E' un topic in polacco, se non conosci la lingua è ovvio che non capisci.;)
Jesli bys cos wiedzial wiecej - napisz tutaj. Moze otworza italianistyke przy innym oddziale?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia