Studia podyplomowe dla tłumaczy we Wrocławiu

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao tutti!!!
Zamierzam wybrać się na studia podyplomowe kształcenia dla tłumaczy języków romańskich we Wrocławiu.Z nastawieniem na włoski.Czy jest ktoś kto skończył ten kierunek i może mi powiedzieć czy warto tam iść i jak wyglądają studia?Czy one coś dają?
i ile kosztuje semestr?
Będę wdzięczna za info.
Saluti.Farfalla
hej:)
znalazlam na internecie
http://www.uni.wroc.pl/INFORMACJE/files/podyplom2[tel].pdf

tutaj znajdziesz dane o tym co chialas

pozdrawiam, Aska.
Dzięki.Ten informator już znam.Ale chciałam wiedzieć więcej od kogoś kto jest na tych studiach bądź je skończył ;)
z informacji jakie posiadam to studia te są nowe, rozpoczeły się w roku akademickim 2006/2007 od semestru zimowego. Do tej pory podyplomowe z włoskiego były w wawie i krakowie na uj, tam na pewno są na wysokim poziomie. jak się dowiesz czegoś nt. podyplomówki we wrocku daj znać, bo też jestem zaintersowana. chcialabym zacząć właśnie od października 2007
Czesc
Dzwoniłam tam do Wrocławia no i dowiedziałam się że te studia w ogóle nie ruszyły :( widocznie było mało chętnych.Teraz pozostaje chyba Kraków, bo nie sądzę by zostały otwarte w roku akademickim 2007/08 skoro teraz nie wypaliły.
a masz jakieś informacje na temat podyplomowych w Krakowie?Jeśli tak to daj znać.Pozdrawiam.
http://www.filg.uj.edu.pl/stlum/
odnosnie studiow podyplomowych we wroclawiu informowalam sie u zrodla:)
i sprawa ma sie nastepujaco:
ruszaja od pazdziernika (jesli beda chetni:) sa to studia dwusemestralne,trwające cały rok akademicki. Zajęcia będą się odbywać w czwartki i piątki od 16.00 oraz niektóre soboty przed południem (pewnie w co drugą sobotę).

:)
egzamin na studia w krakowie jest 2 stopniowy najpierw zdajesz pisemny tzn. 1 tekst do przetłumaczenia z pol. na włoski i 2 tekst do przetlumaczenia z włoskiego na polski. to że napiszesz poprawnie tłumaczenia nie gwarantuje ci przejścia do 2 etapu, czyli konwersacji. teksty nie są skomplikowane, jeden to był fragment artykułu z gazety włoskiej.
jeżeli jesteś zainteresowana podaj e-maila, prześlę ci teksty z 2006 roku.
mam pytanie czy studiowałaś italianistykę, czy może masz certyfikat?
cześć! jestem zainteresowana podyplomowymi w Krakowie. Mogłabyś przesłać mi testy? [email]
Byłabym niezmiernie wdzięczna!
Pozdrawiam,
Aga
hej, jesli to nie problem to plis,plis przeslij takze mi testy z krakowa:) z gory dzieki!:)
aha, adres: [email]
CIAO MARGE7
Dzięki za info.Chętnie zapoznałabym się z tymi tekstami.Jeśli możesz to prześlij mi na [email]
Masz może gg? Jestem absolwentką italianistyki.
Witam:)
Gdyby również można było poprosić o teksty z egzaminu. Mój adres: [email] Bardzo dziękuję i pozdrawiam:)
ja tez moge prosic? [email]
te studia mieli uruchomic w tym roku wiec jeszcze nikt ich nie skonczyl. mialy kosztowac ok 2-2.5tys.zl semestr. ale ile kosztuja to nie wiem, mam informacje troche przestarzale, bo z ub r. Ja skoncyzlam italianistyke we Wrocku. pozdrawiam
chcialabym Cie prosic o te testy... ja skonczylam itlaianistyke 1 stopnia we Wrocku i wybieram sie do krakowa w 2007/8
Pozdrawiam
podaj e-maila
też bym prosiła o testy.... z góry dzia:) [email]
Marge7, czy tez moglabym prosic o te teksty? Z gory dziekuje..
[email]
i ja tez prosze :-)

[email]
ja tez prosze o materialy - [email]
paulka2901 oszczęź wstydu!!! od dni kilku widze biegasz po forum i w kazdym mozliwym miejscu prosisz o wysłanie czegokolwiek[na ogół mp3],ludzie i tak zyczliwi z wszystkich stron ślą co Ty tylko potrzebujesz,nigdy jednak najmniejsze "dzieki" z Twojej strony nie padło. Wiadomo kazdy jesli cos wysyła lub komus na jego prosbe tłumaczy i chociaz głupie kilka minut na to poswieci nalezy sie chociaż zwykłe "dzieki".Niestety! Wstyd...
ja tez poprosze te materialy. [email] z gory dziekuje! Pozdrawiam!
Czy mi tez moglby ktos wyslac te teksty? - [email]

Dziekuje!
Hej czy ja tez moglabym prosic o te teksty? wiem, ze watek juz lekko starawy ale moze sie ktos zlituje?;-))) dzieki
[email]
to sa nowe studia, nikt jeszcze tego nie skonczyl; czy cos dadza to sama przekonasz sie; gorzej z kadra - bo zaklad italianistyki nie istnieje od roku, pozostala garstka pracownikow, ale chyba warto - cena wzgledna jak na niestacjonarne
witam,
jeżeli ktoś znajdzie chwilę, byłabym wdzięczna za przesłanie tych tekstów, [email]
Dziekuje:)
Cześć, czy ja też mogłabym prosić o przesłanie testów??? Bardzo mi na tym zależy!Dzięki! [email]
Witam! Ja zapisalam sie na ta podyplomowke we Wroclawiu. Dostalam info ze jest odpowiednia ilosc kandydatow wiec rusza od pazdziernika. Troche sie jednak zastanawiam no i te zajecia w tygodniu, troche bez sensu wymyslili.nie jestem z wrocka wiec nie wiem jak sie wyrobie z dojazdami.
Kto jeszcze sie tam zapisal?? Jacy Wlosi zostali jeszcze na uniwerku?
Jesli moge to tez poprosze na maila te teksty do tlumaczenia dzieki. [email]
Czesc Marge,

Bardzo prosze o przeslanie mi tych testow z poprzednich lat na maila: [email]
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia