Erasmus

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć.
studiuję filologię polską w Poznaniu i zakwalifikowałam się na Erasmusa w Turynie na facolta di Lingue e Letterature straniere. Chętnie poznam osoby, które studują w Turynie bądź zamierzają studiować, no ich opinie:) Napiszcie jak tam się żyje i studiuje... Aha, Od mojej koordynatorki Erasmusa dowiedziałam się, że we Włoszech nie ma akademików, ale z tego co tutaj czytam to chyba to nie prawda:P Czy ktoś z was mieszkał w takim akademiku? Wiecie może kiedy trzeba składać wnioski o ich przyznanie? I czy są jakieś strony na których można znaleźć jakiś formularz takiego wniosku? Pozdrawiam.
ja jade z Erasmusa do Mediolanu :)
Pewnie ze we Wloszech sa akademiki :P
hej, ja jade do padwy w przyszlym roku, znm osoby ktore wrocily juz z erasmusa, oczywiscie sa akademiki we wloszech, jak wejdziesz na stronke programu erasmusa ze swojej uczelnianej, to powinnas tam znalezc linka uczelni do ktorej konkretnie jedziesz, tam beda na stronie wnioski o akademik, z reguly sklada je sie okolo czerwca, przed wakacjami na nastepny rok, tez niedlugo to robie:) powodzenia!!!
Ciaooo to znowu ja Kingucha to jedziemy razem tylko ja na inny wydzial ;) ja na Facolta di Giurisprudenza... no jestes juz piątą dziewczyną, którą udało mi się znaleźć więc nie będziemy same...;) looknij na twoj moj wpis na Turyn 2007 bo ciekawa jestem co z dokumentami... .
Hej:) na wpis luknęłam i odpisałam :) To się cieszę że znalazło się jakeiś towarzystwo. Podałam swojego meila. jakbyś miała ochotę to pisz. Saluti!