Italianistyka - gdzie??

Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna
To już lepiej interesować się modą całe życie! :)
Poczekajcie ,to nie chodzilo o zajmowanie sie moda,bo rozmawialy dwie starsze kobiety,inteligentne,wykszalcone,to chodzilo o cos ulotnego co ja wyczulam w powietrzu,one czuly ,ze sie starzeja,ze czas przemija..ze ich oczekiwania do zycia tez sie przewartosciowuja,ze przestaje interesowc ich zakup nowego ciuszka,by sie podobac swemu mezowi,jakze inaczej moge opisac wam starosc,to tak jakby czuly utrate swej kobiecosci wraz jedrnoscia skory,chodzi o chec ,o zainteresowanie,o rezygnacje z elegancji na rzecz prostoty.Rozmawialy dwie bliskie mi osoby,spokrewnione ze mna,czulam ich bliskosc,kochaly mnie,zrozumialam je wlot.
Ok ok ja już zrozumiałam. Coś w tym jest.
jasne, zartujemy sobie;)

mysle, ze cos wtym jest..dopoki interesujemy sie swiatem, w tym moda i wszelkimi nowinkami, dopoki chcemy nadazac za swiatem i jego zmianami, dopoty jestesmy mlodzi
Mysle ,ze ten moment utraty zaintresowania kupnem czegos nowego dla siebie bedzie tym momentem utrty mlodosci,bo mlodosc jest w mozgu i to on decyduje jak dlugo pozostajemy mlode.Mysle ,ze optymistki starzeja sie pozniej.skoro 53 chce studiowac italinistyke to jest mloda pelna wigoru osoba,tylko to chcialam powiedziec..
53 myslalas o Politech.Slaskiej warto poszperac za inform.maja rozne systemy
Wiecie co? Z ta modą, to jest coś prawdy. Niektórzy uważają, ze zbyt odważnie sie ubieram jak na swój wiek. Na szczęscie moje dzieci nie są wsród nich.
Na razie szperalam w UŚ. Nawet w moim mieście sa filie tej uczelni. Rano popatrzę na politechnikę. Dzięki za pomoc.
hmm a dlaczego nigdy nigdzie nikogo z UAM'owej inalianistyki? może ktoś mi powie jak tam sie studiuje?
Normalnie, jak inaczej można studiować
inf.2. inf.Reloaded spokojnie z tym natłokiem informacji bo nie ogarniam.
ja się tylko grzecznie pytam jak jest? bo znając uam'owe filologie to lubia utrudniać życie, jest hardkor i nie wesoło, przynajmniej było tak na piętrze szóstym. chcę poprostu wiedzieć czy da się tam żyć, czy nie ma przesiewu na maksa (chociaż jak można przesiać 30osób?). no tak ot, wszystko co każdy 'pierwszak' chciałby wiedzieć.
To nie lepiej pytać sie na tym forum:
http://www.uampoznan.fora.pl/
tu jest forum ściśle italianistyczne, więc miałam nadzieję, że będzie ktoś z uam'u.
Ojoj aż się rozczuliłam... Masz racje! Jeżeli coś na wpdanie do głowy to trzeba zrealizować ten pomysł! Wiek nie ma tu nic do rzeczy! Ja myślę że można się nie zestarzeć. Tylko trzeba pozostać takim wariatem, jakim się było w wieku 20 lat... Baci :*:*
Witam !

Mam pytanko , czy na Italianistyce na UJ sa faceci ;> ? Bo w tym watku wypowiadaja sie same kobiety , albo mi sie wydaje :| ? Na ile procent powinno sie zdac mature rozszerzona z polskiego i angielskiego ?
Tomek :)
dobre pytanie, tez jestem zainteresowana :) planuję na UJ bo jestem z Krk, Italianistyka to moje marzenie...liczy sie polski i język obcy, tak???
umk- spoko, ale mało konwersacji, nacisk na gramę. lektorka z palermo.
Jesli ktoś byłby zainteresowany studiowaniem na prywatnej uczelni - w środkowej części Polski to proponuję poczytać o italianistyce na wssmie w łodzi - czasem warto miec rezerwę jak nie dostaniecie się na państwówki. Przyjęcie jest według kolejności zgłoszeń. Info znajdziecie na www.wssm.edu.pl
Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia