Italianistyka we Wrocławiu???

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo Was proszę o info czy w ogólne jest możliwe teraz studiowanie italianistyki we wrocku??? Czy jest tylko filologia romanska z wloskim?? To by byla lipa.. pewnie ten temat byl juz walkowany ale zalezy mi na aktualnych iformacjach. DZIEKI!!!
Ponoc już nie ma, ale chyba najłatwiej dowiedzieć się dzwoniąc do dziekanatu filologii... to chyba lepsze rozwiązanie niż szukanie info na forum. Pzdr
tylko ja juz raczej wiem ze tam nie ma, chodzi mi juz teraz o jakakolwiek italianistyke, tyle ze we wrocku koniecznie. Jakas prywatna szkola czy cus..
Czesc,
Widze, ze to dosc stary watek. Wiec wznowie go, otoz czy ktos sie orientuje czy istnieje filologia wloska we wroclawiu lub poznaniu? wiem, ze w poznaniu tak, ale czy zaoczne? Ciezko sie w tych stronach polapac. mam jeszcze rok, ale chcialabym mniej wiecej wiedziec... glownie chodzi o wroclaw...
jedna prywatna uczelnia w warszawie w tym roku otwiera italianistyke. mają oni też swoja filie we wroclawieu jednak nie wiem czy tam tez bedzie otwarta italianistyka
We Wrocławiu na Uniwersytecie zamknięto italianistykę. Teraz otworzono ją w WSF.edu.pl - jedynie gdzie we Wrocławiu można to studiować dziennie i zaocznie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka