Erasmus-Bolonia

Temat przeniesiony do archwium.
To może jest chociaż ktoś kto wybiera się na wiosnę na Erasmusa do Bolonii?Ja wprawdzie do Rimini, ale to już niedaleko i fajnie byłoby pogadać :) Jeśli znajdzie się ktoś chętny na pogaduchy na temat Erasmusa we Włoszech to podaje mój nr [gg] . Pozdrawiam!
no jakos tak wszyscy wybieraja inne citta na erasmusa ..naprawde nikt a nikt do bolonii nie jedzie ..jest tak zle czy cosa ?
ja sie wybieram do bolonii od wrzesnia ..i zdaje sie ze bede tam jedynym erasmusem z polski ..ehhhh
kto jeszcze jedzie ..:)??pisac :)
W Boloni jest sporo Polaków, także studentów. Ja sama tu studiuję...
a nie bedziesz jedynym erasmuses z polski..ja tez jade:)
o nareszcie jakies buone notizie :) ..ineska co jedziesz studiowac na unibo ??ja bede sie poruszac miedzy facolta schienze politiche a relazioni internazionali ..
bolognese 2x :) skoro jestes pelnoprawnym stunedtem w bolonii to moze wiesz jak wyglada sytuacja z akademikami ..cioe ile przeznaczaja miejsc dla erasmusow i w jakiej sa okolicy (centrum czy obrzeza)..standard itp
zostawiam gg dla tych ktorzy jada i chca sie powymieniac informacjami ..4451495
haha no to niezle bo tak sie sklada ze w moim przypadku to tez jest Facolta di scienze politiche:Dteraz pytanie -czy jedziesz do Bolognii czy do filii w Forli? ja do Bolognii:)
hmmm no ja tez do bolonii !! :)
kolejne pytanie ..gdzie studiujesz w polsce ?ja w krakowie
w ogole na jak dlugo jedziesz ..pol roku, rok ..jakbys chciala pogadac nr mojego gadu jest sopra :)
pracuję z kilkoma osobami co skończyły studia w Bolonii i muszę powiedzieć że jest tam niski poziom
o miejsce w akademiku musicie isc na do ARSTUD-u, ktory jest na via Santa Maria Maggiore 4,przydziela wam akademik jezeli beda jakies wolne miejsca.... od wolnych miejsc zalezy tez gdzie wam ten akademik przydziela...
hmm ..ja jakos przezyje ten niski poziom :D
zwlaszcza ze jedziemy na erasmusa, a nie doktorat pisac;)
Oj, z akademikami raczej będzie problem, nastawcie się na szukanie mieszkania... Ja wprawdzie erasmusem nie jestem, ale wiem, że w akademikach generalnie wolnych miejsc nie ma (a "normalni" studenci muszą składać masę papierów dotyczących dochodów itd. aby dostać miejsce). Poza tym akademiki w Boloni są poza centrum (niektóre bardzo daleko). www.arstud.unibo.it
Ciao ineska :) Jadę do Bolonii już we wrześniu - moje gg to 1418957. Odezwij się :) Pozdrawiam
odezwalam sie;)
hmm ..distanza od centrum skutecznie odstrasza od starania sie o miejsce w akademiku ..
pojde jednak za rada giulietta84 i zloze wniosek ..zobaczymy jak daleko mnie ewentualnie ulokuja ..jesli nie wydam pare euro wiecej na posto letto ..ehhh :)
jesli bedziesz czegos porzebowac, daj znac ;)
widziałam w necie wpis Polaka,który mieszkał w akademiku na Via Zamboni.ale będąc w BO też słyszałam,że akademiki są daleko,więc sama już nie wiem.
a miasto jest świetne,jedź,zazdroszczę że to dopiero przed Tobą;)Polaków spotkasz na pewno;)
no raczej akademik na zambroni nie istnieje ..chyba ze to jakies mega wielkie mieszkanie a liczni mieszkancy nazywaja je casa dello studente :):)
hej.Ja niedawno przyjechałam do Bolognii i zapisałam się na studia na językoznastwo ale mógłby ktoś mi bardziej przybliżyć temat,czy jest ciężko jak wygląda rozpoczęcie,i w ogóle początki?zostawiam nr gg jakby ktoś chciał pomóc 3253001
czesc, ja wlasnie koncze te studia, jesli masz jakies pytania, podaje ci moj nr [gg]
czy ktoś moze studiował na Erasmusie w bolonii prawo? będę wdzięczna jeśli bedzie miał ochotę podzielić sie bardzo cennymi dla mnie wspomnieniami :) zostawiam moje [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka