Bocchini w Milano

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie Kochani!
Chcialabym zaczerpnac od Was rady dotyczacej moich studoiw we Wloszech, slyszalam ze jest tam super... jestem zdecydowana na wyjazd, moja Pani profesor od wloskiego ktora darze olbrzymim zaufaniem doradzila mi uczelnie Bocchini w Mediolanie, podobno ekonomia i jezyki na Bocchini stoja na bardzo wysokim poziomie... czy sa przewidziane jakies testy zebym mogla studiowac na Bocchini? dziekuje wam wszystkim z gory za pomoc i bede wam dozgonnie wdzieczna jesli pomozecie mi sie odnalezc!

PS. Czy moze wiecie czy lepiej jesli ukoncze Bocchini czy Università Cattolica di Milano?
Hej,
po pierwsze nie Bocchini tylko BOCCONI.
Co do rekrutacji, to należy poczytać na stronie uniwersytetu www.uni-bocconi.it
A czy jet super? Takim przymiotnikiem bym tego nie określiła :)
Poza tym polecam forum.studenti.it można dowiedzieć się czegoś o każdym kierunku, i nie tylko.
ojoj,juz myslalam,ze Marco Bocchino pojawi sie w Milano:-)))
Bocconi to odpowiednik naszego SGH, ma bardzo dobry poziom i bardzo wysokie oplaty. Universita cattolica rowniez jest bardzo prestizowa w Mediolanie i troche nizsze czesne od Bocconi. Musisz jednak sama zobaczyc i zdecydowac. Na Cattolica jest chyba bogatsza oferta wydzialow. Bocconi jest bardziej "ekonomiczny". Zobacz sobie www.unicatt.it
Pozdrawiam
W tym roku na ekonomie w Bocconi byl egzamin wstepny (test). Ale ja slyszalam rozne zdania na temat studiowania tam. Podobno jest latwiej niz na Cattolica, sa dobrze zorganizowani no ale tez sie ladnie placi.
Na Cattolica natomiast w tym roku byl wstep wolny, tzn liczyla sie kolejnosc zlozenia dokumentow. Placilo sie pierwsza rate 1000 euro i juz.
ooo,to wcale nie tak duzo..ja pierwsza rate na Statale place 680euro.

czesc Malwusiu
Czesc Kasiu, umieram !
No i Cattolica podoba mi sie bardziej jako budynek :-)

Wczoraj bylismy na urodzinach szefa a pozniej na disco no i juz siedze w robocie :-/
Nie umieraj mi tylko,prosze:-)))
Od przyszlego tygodnia (badz od 1.10-jeszcze zobacze) bede codziennie w uni wiec przygotuj sie na bulke w moim towarzystwie,o!!
Info po polsku na temat Bocconi:

http://absolwent.nauka.pl/index.php/id=index/dept=25/cath=117/news=136/view=1
Jestem juz gotowa :-)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia