Wyższa Szkoła Studiów Międzynarodowych w Łodzi

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Od października planuję rozpocząc studia na kierunku italianistyka w Wyzszej Szkole Studiów Międzynarodowych w Łodzi. Z tego co wiem jest to jedyna italianistyka zaoczna w Polsce. Bardzo proszę o opinie i uwagi na temat uczelni wszystkich obecnych lub bylych studentów italianistyki. Czy polecacie studia na tej uczelni? Jaka jest organizacja i poziom nauczania na zaocznej filologii włoskiej? Pozdrawiam.
Witam, własnie zapoznałam się z ofertą uczelni w Łodzi i zastanawiam się czy masz już może jakieś wiadomości na ten temat :) Jakby co to czekam na info :) Pozdrawiam
Ciesze się że interesujecie się filologią włoską w WSSM w łodzi.Rozumiem że będę miał nowych znajomych.Studiuję na 3 roku studiów zaocznych.
dzisiaj z perpektywy trzech lat uwazam,ze dokonalam dobrego wyboru_-na poczatku studiow byly pewne problemy organizacyjne,ale uczelnia szybko je usunela.Teraz mamy bardzo dobra kadre np. pan prof. Bronowski,pani dr Licznar,mgr Boni/Wloch/

na wssm jest bardzo fajna atmosfera.Co do trybu studiow,to studia zaoczne sa w piatek,sobote i niedziele.Powiem tez,ze dodatkowo mozna zaliczyc przedmioty np. z zakresu turystyki.Jest tez pelny zestaw przedmiotow z zakresu pedagogiki.Wiec pozdrawiam wszystkich kandydatow na italianistyke .
held mam wielką prośbę do ciebie jeśli możesz mi przesłać informacje na adres:
[email] Z Góry Dziękuje
Prosimy o jeszcze więcej informacji na ten temat! ;)
Ja tez bylabym zainteresowana italianistyka zaoczna, ale mam pytanie jak wyglada nauka drugiego jezyka tzn ile jest go godzin tygodniowo? I jaki jest poziom obydwu jezykow?
Fajnie,że jest więcej osób zainteresowanych italianistyką zaoczną :-) nię jestem sama :-)
Mam jeszcze jedno pytanie do studentów WSSM: czy są przewidziane jakieś dni otwarte na uczelni, gdzie można zdobyc jakis folder z informacjami na temat studiów?
Ja też prawdopodobnie wybieram się na na WSSM ;)z tym, że ja na pewno na dzienne. szukalem ostatnio wszystkich możliwych opinii o uczelni i wszyscy opisywali ją w superlatywach ;p kusi mnie jeszcze UAM, bo wydaje mi się, że bym się tam dostał, ale tam drugim językiem jest francuski , a ja mam go juz dosyć ;p ale za to fil. wloska z językiem arabskim na WSSM ... jedyna wątpliwość jaką mam, to czy będew stanie ogarnąć włoski i arabski w 3 lata ...
Held, mam do Ciebie pytanie :) też myśle o WSSM, ale myślałęm o połączeniu italianistyki z arabistyką ... tylko nie wiem czy ten arabski sam w sobie mi się przyda. w 3 lata raczej się arabskiego nie nauczę. chcialbym ci zadać kilka pytań. jakbyś chciał ze mną pogadać, podaj jakiś kontakt do siebie :P dzieki
włoski to opanujesz w 3 lata ale z arabskim nie jest tak prosto. potrzeba przynajmniej 5 lat
Mam pytanko do wszystkich wybierających się na filologie włoską...Czy wy wszyscy mieliście wcześniej styczność z tym językiem (chodzi mi o naukę w szkole bądz jakieś kursy)czy idziecie na filologie ze względu na to,że jest to wasze zainteresowanie????
Ja nie miałem styczności z tym językim jeszcze, ale chce bardzo studiować italianistykę. Mam pytanie czy na tej Uczelni w Łodzi to są grupy dla początkujących czy tylko zaawansowana i jeszcze jedno czy to są studia 5-letnie bo tych informacji nie mogę znaleźć na stronce.
z tego co wiem to zaoczne studia trwaja 3 lata to stacjonarne na pewno 5 lat,a wybierasz sie tam juz w tym roku?
Hej, będę studiować dziennie italianistykę na WSSM od października 2008 :-) Nie znam Łodzi, nie znam ludzi stamtąd. Jeśli ktoś miałby ochotę poznać się przed rozpoczęciem roku akademickiego - zapraszam :D
ja tez zamierzam od pazdziernika studiowac na wssm dziennie:) mysle nad polaczniem italianistyka z japonistyka :) ktos z was tez zamierza polaczyc te jezyki?
Witam wszystkich. Ja tez postanowilam studiowac w Wyższej Szkole Studiów Międzynarodowych w Łodzi. Nie wiem jak to bedzie, od 3 lat mieszkam we Wloszech. Od poczatku uczylam sie sama, (z mala pomoca tesciowej). Chce jednak studiowac w Polsce. Zaraz po skonczeniu studiow mysle wrocic do Wloch. Mam nadzieje znalezc prace jako tlumacz. Jako dtugi jezyk wybiore angielski, bo sie go nigdy porzadnie nie nauczylam. Do zobaczenia wkrotce z tymi ktorzy wybiora sie na zaoczne w Lodzi.
(o ile sie dostane i zdaze zlozyc papiery w terminie)
wy wiecie, ze czesne kosztuje 430zl na miesiac!!!!! przecirz to przekracza ludzkie pojecie. Biedni studenci....
na filologię nz UW trzeba było mieć 100 %
czytałam w gazecie szkoła nie jest dopuszczona przez MO do nauczania i nie honoruja dyplomow ? a czy mozna uzyskać tytuł mgr filologii włoskiej?
a jak z uzyskaniem tytułu mgr??
a jak z uzyskaniem tytułu mgr??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia