NKJO Gliwice 2008-2009

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 619
aa to spoko. A nie wiesz czasem od kiedy przyjmują dokumenty? Bo u nich na stronie pisze, że składać można do 11 lipca ale od kiedy to nie wiadomo :/
kurde no faktycznie nie jest to napisane ;/ ale myśle ze doro bedzie wiedziała bo zdaje w tym roku mature ;) a to zawsze jakoś tak mozna było składac po zakonczeniach matur, wiec mysle ze gdzieś w czerwcu ;)
hmm to mamy jeszcze 2 miesiące, a 3 do wyników. Ja już bym chciała wiedzieć czy się dostanę czy nie:P A liczyłaś sobie ile będziesz mieć pkt za maturę? Bo mi wyszło jakieś 195. Ciekawe jaki będzie próg w tym roku i czy się jeszcze załapię..
mi wyszło 210 , mam nadzieje że nasze wyniki sa wystarczajace ;)
mówiłaś, że ogladałaś wtedy liste wyników, nie pamietasz tak mniej wiecej po ile mieli ci co się dostali ?
o to nieźle masz :) Najwięcej mieli około 240 a najmniej 160. Tak więc mamy duże szanse :D
jupi :D mega się ciesze :D oby w tym roku było tak samo ;)
Czesc dziewczyny:) Ja tez sie tam wybieram w tym roku. Studiuje juz inny kierunek na 3-cim roku dziennie, dlatego boje sie, ze moge sobie nie dac rady pogodzic dwoch jednoczesnie, wloskiego ucze sie dopiero pol roku i to niezbyt intensywnie, ale zadreczac to sie bede jak juz sie dostane;) Pozdrawiam i miejmy nadzieje do zobaczenia na uczelni:D
doro niestety nie wie:] bo narazie myśli tylko o tym żeby zdać:) a potem zaczne sie w tym wszystkim orientować:) ale nie wiedziałam, że ustne biorą pod uwagę....
ponoć jesli studiujesz już 2 kierunek [ jak ja i Ty ] to wtedy mozesz zostac objeta takim programem specjalnym i miec ulgi jakies :)
biorą biorą bo dzwoniłam do nich. i ustne są równorzędne pisemnej. zdajesz angol cały rozszerzony czy podstawowy ?
jest cos takiego jak program IOS i nie trzeba chodzic wtedy na wszystkie przedmioty, ale i tak sie boje:)
a oplata rektutacyjna dotyczy tylko francuskiego? tzn. my juz nie musimy placic?
fajnie coraz więcej nad :D Nio ustny też biorą pod uwagę :)
coraz więcej nas miało być:P
ee szczerze Ci powiem że nie słyszałam w ogóle o jakiejś opłacie rekrutacyjnej :/ a nie bój się na pewno sobie poradzisz :) a jak nie to pomożemy :P
opłaty rekrutacyjnej nie ma, jedynie jesli trzeba zdawać egzamin to 85 zł.a tak to tylko 10 zł za znaczki, ale nie wiem gdzie sie je kupuje o to jakies specjalne chyba ;>

no fajnie fajnie ale zeby nas za duzo sie nie znalazło tu ;D
jak bedzie za duzo osob na wloski, to je na tym forum zniechecimy;) a do Gliwic bedziecie dojezdzaly, czy na czas studiow sie przeprowadzacie? Ja mam zamiar znalezc jakis pokoj w Gliwicach, wiec jesli tez czegos szukacie to zjednoczmy sily:D
wiesz ja mieszkam w tarnowskich górach więc bede dojeżdzać. tylko że mam problem tego typu ze studiuje jeszcze ekonomie w katowicach ;/ i troche sie boje jak to bedzie. moze sie przeniose na zaoczne ale nie wiem;/ najbardziej boje sie ze w sesji sie nie wyrobie
ja właśnie nie kumam idei znaczków za 10 zł:] mature pisemna zdaje rozszerzona a ustna podstawe, i bede dojeżdżać, bo jestem z Katowic:] tak, trzeba ludzi zniechęcić do tego kolegium:D tam jest przecież taaaak beznadziejnie:D:D:D
nooo to jakies znaczki skarbowe pewnie sa, i chyba sie je tam u nich kupuje ;)
noooo jest strasznie;/ beznadziejnie. wszyscy się zalą na to kolegium :P
Ja mam pociągiem do Gliwic 2 godz więc za bardzo mi się nie uśmiecha być dziennie w pociągu 4 godziny... Planuję się przeprowadzić, ale prawdopodobnie z chłopakiem bo on tez coś tam będzie zaczynał, ale zobaczymy jak to będzie :)
Hehe dobra to co zamykamy nasze grono, jak się ktoś pojawi to zniechęcamy?:P
ja myślę zeby zmienić wątęk :P
ja mam do gliwic 50 minut busem, spod domu wiec jest do przezycia ;) nie musze sie przesiadac ;)
A składacie jeszcze gdzieś papiery? Bo ja chyba tylko tutaj i byłaby mała kapa jak bym się nie dostała.. :P
no ja też tylko tu ...
wiecie jestem na prywatnej uczelni więc raczej nie miałaym kasy zeby np isc na AP do krakowa lub czestochowy na włoski i jednoczesnie płacic tu czesne i tam sie utrzymywac..
wiec naprawde baaardzo mi zależy ;)
a w czewie nie ma włoskiego. Ty to masz chociaz to że jeden kierunek już studiujesz, a ja nic :P
a myślałam ze jest :P
na akademii ekonomicznej jest włoski jako drugi język ;)
są już 4 osoby, ty ja myślę że wystarczy:) przynajmnej się dostaniemy:D ja jeszcze spróbuję na AP do Krakowa, i byłoby bosko się dostać:D a znacie tam kogoś, bo ja ogólnie to mało opini słyszałam o Gliwicach..
ja nikogo nie znam, ale pisałam do ludzi z nkjo na naszej klasie i nie było złej opinii :)
ja też tam nikogo nie znam, ale wszystko przed nami:) ciekawe czy bedzie tam ciezko czy do przezycia...ale jak wloski jest od podstaw, to moze jakos damy rade
hehe nie może tylko na pewno, będziemy się wspierać:P jakoś to będzie. W końcu to włoski.. :) Uwielbiam go tak więc może nie będzie tak ciężko w nauce. Chociaż zobaczymy :P
ja znam 4 osoby i teraz sa tzw. italofilo ;)
jeden juz na us studiuje ;)
wszyscy bardzo zadowoleni. no ale jest ciężko, po semestrze juz sie kilka osob wykruszyło;) ale ja mysle ze to zalezy od systematycznosci, bo wloski zaczyna sie tam od podstaw;) jedynie angielski jest kontynuowany ;)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 619

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia