Erasmus Trento 2008/2009

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |
Czy ktoś może też wybiera się w przyszłym roku na studia do Trento? :) Lub może ktoś już był? Będę wdzięczna za wszelkie informacje :]
ja sie wybieram!we wrzesniu zaczynam ekonomie :)
jeszcze nic sobie nic sobie nie zalatwilem, a Ty?
ja też we wrześniu, socjologię :) w sumie dopiero niedawno skończyła się rekrutacja, więc jeszcze nie mam załatwionego akademika itp. dopiero wszystkie procedury przede mną ;) byłeś kiedykolwiek w Trento? bo ja jeszcze nie ;)
Ja bylem kiedys w Trento!
witam, też się wybieram w przyszłym roku akademickim do trento.jestem z wydz. zarządzania. jakbyscie mieli jakies konkretne informacje to dajcie znac.
gdzie bedziecie mieszkać? załatwiacie sobie akademik czy jakieś prywatne mieszkanie?
ja chcialabym zalatwic sobie akademik, z tego co wiem to w Trento nie jest to zadnym problemem :)
Kiedy przyjężdżacie do Trento? :) zajęcia (przynajmniej na moim kierunku) zaczynają się bodajże 15. września.
ja przyjezdzam 18 wrzesnia, ale jeszcze nie wiem kiedy zaczynaja sie zajecia na facolta di economia, jeszcze nie ma nowego calendario academico na rok 2008/09... wyslalas juz wszystkie dokumenty do Trento? dostalas jakiegos maila z potwierdzeniem, ze doszły?
Dokumenty wysłałam tydzień temu,ale nie dostałam na razie żadnej zwrotnej informacji (list wyslalam za potwierdzeniem,także powinnam dostać powiadomienie przez poczte). Zapisujesz sie na kurs językowy w Trento? ja wybrałam ten non-intensivo, przez cały semestr. pzdr
hej ja tez nie mam jeszcze zadnego potwierdzenia. i zapisalam sie tez na ten non-intensivo kurs ale nie wiem jak to bedzie dlatego ze na tescie klasyfikujacym wyszlo mi B2b a oni w zimowym semestrze robia kursy do B1 i nie wiem czy mi pozwola chodza na B1 :)
ja tez na ten kurs non-intensivo i tez mi wyszlo wyzsze wiec ide na B1, wiec sie tam spotkamy wszyscy :) a jakie w ogole wybralisce przedmioty i na semestr czy na trymestr jedziecie, bo ja zlozylam dokumenty na pierwszy trymestr tylko...
ja nie wiem na ile jade bo to moja uczelnia za mnie wszystko zalatwiala ale mam tam zostac do lutego. napisalam learning agreement ale nie zamierzam sie tego trzymac. chce robic dwa wloskie i dwa angielskie przedmoty, international economics i cos z marketingu i cos z corporate finance ale nie wiem dokladnie :) zlozylas podanie o akademik?
w ogole napisalam maila do tej koordynatorki incoming students z zapytaniem kiedy musze sie pojawic w trento bo wyczytalam na stronie ze zajecia zaczynaja sie 18 wrzesnia ale np na mojej uczelni sa jeszcze przed zajeciami spotkania dla erasmusow i nie wiem czy tam tez cos takiego jest. Wiec zostaly dwa miesiace do wyjazdu a ja dalej nie mam biletu ;p
ja nigdzie nie moglam znalezc kiedy zaczynaja sie zajecia, bo nie ma jeszcze nowego calendario academico, ale patrzac na stary stwierdzilam, ze tak okolo 20 wrzesnia wiec juz sobie kupilam bilet na samolot na 18, najwyzej sie troche spoźnie ;p mam nadzieje ze to nic strasznego... złozylam podania o akademik i odpowiedz ma przyjsc albo pod koniec lipca albo sierpnia juz ne pamietam, ale napisali mi to w mailu zwrotnym jak wysylalam podanie
a odpisala Ci cos ta koordynatorka? jakbys wiedziala kiedy sie zaczynaja zajecia to daj znac na forum :)
nie odpisala bo jej nie ma, ma jakis urlop czy cos... u mnie jest tak smiesznie ze na swieta mam juz dawno bilet a na wrzesien nie wiem na ktory dzien kupic :) jak odpisze to dam znac :) a ile czasu uczycie sie juz wloskiego i z jakich uniwerkow jedziecie? pozdrawiam :) milo jest znalezc kogos kto rowniez wybiera sie do Trento bo ja z mojej uczelni jestem sama..
ja od roku chodze na kurs wloskiego, a wczesniej uczylam sie troche same ale wiadomo jak to jest samej sie uczyc ;p (jestem na poziomie A2), jade z Uniwerku Łodzkiego... a ja znowu na swieta nie mam jeszcze kupionego biletu bo nie wiem jak tam te egzaminy sie uloza, bo sesja jest od 30.11 i nie wiem wlasnie do ktorego grudnia trwa....
ale to chcesz przed swietami juz wrocic do Polski? ja mam tam byc do lutego... a do trento chce jechac autobusem bo mam bezposrednio, poza tym to bedzie moj pierwszy raz we wloszech wiec nie wiem jakbym sobie poradzila z przesiadkami gdybym leciala :)
ja jadę z Uniwersytetu Wrocławskiego, też chyba jedyna z mojej uczelni ;) włoskiego uczę się ok.1,5 roku- trochę sama, potem z lektorką. Na święta nie mam jeszcze biletu,ale planuję wrócić do domu, z tego co widziałam w informacjach to sesja konczy śie dopiero w lutym! strasznie długo...
źle napisałam, nie jedyna z uczelni (bo tego nie wiem) ale czyba z wydziału ;)
na swieta do domu, a potem spowtrotem jak bedzie trzeba, w application form napisalam ze do 20 stycznia tam bede, a sesja zalezy chyba od wydziału, na socjologicznym peirwszy bimestr konczy sie sesja, ktora trwa od 29.10 d0 10.11 a drugi trymestr konczy sie sesja ktora trwa od od 07.01 do 23.02, a na wydziale ekonomicznym pierwsza sesja jest od 10.12 do 11.01 a sesja po drugim trymestrze od 26.03 do 12.04 to jest dopiero poźno ;p to jest z zeszłego roku kalendarz akademicki http://portale.unitn.it/bpmapp-upload/download/fstore/7f[tel]d5c9f0_1893efe_1137708a196_-70e2/Academic%20Calendar%2[tel].pdf
a nie wiem jak bedzie to wygladalo w tym roku...
ja tez we Wloszech bede pierwszy raz, ale mam nadzieje ze sobie dam rade, nie wyobrazam sobie jak narazie jechac 20 godz bez ustanku, troche to meczace, niby tez mialam jechac najpierw autobusem, ale jak zobaczylam ze tyle samo mozna wziac bagazu co do samolotu to stwierdzilam, ze polece samolotem, i bede leciala pierwszy raz...
Lenay, z jakiego wydzialu jedziesz? ja tez jechalam z Uniwersytetu Wroclawskiego (wydzial Prawo, Administracja, Ekonomia) ale do Perugii.
ja nie rozumiem o co chodzi z bimestrami i trymestrami ale moze dzieki temu ze to jest tak rozlozone uda sie zaliczyc wiecej przedmiotow ;) a z tym autobusem to z mojego miasta wychodzi ok 12 godzin i jeszcze noca wiec spoko :) czasowo samolotem wyszloby mi podobnie - dojazd do berlina, odprawa, lot, na dworzec, pociag itd a z moimi predyspozycjami zgubilabym sie po drodze ze trzy razy :) ja jakos zarezerwowalam ten bilet na 20 grudnia a spowrotem na 7 stycznia wiec niewiele mnie ominie :)
cześć Umbryjka :) ja jadę z Wydziału Nauk Społecznych- konkretnie Instytutu Socjologii
jakiś czas temu napisałam do Trento z zapytaniem o kalendarz na rok 2008/2009 i znam terminy dla Facolta di Sociologia, być moze pokrywaja sie z ekonomia,nie wiem. dziwne,ze tych informacji nie ma bezpośrednio na stronie. w każdym razie:

PRECORSI 15 settembre – 19 settembre 2008

Modulo I 22 settembre - 31 ottobre
Modulo II 10 novembre - 20 dicembre
Modulo III 23 febbraio - 4 aprile
Modulo IV 20 aprile - 6 giugno 2009

I Semestre
29 settembre - 20 dicembre 2008
II Semestre
2 marzo 2009 – 6 giugno 2009

SESSIONI DI ESAMI
I modulo: 3 – 8 novembre 2008
Invernale: 7 gennaio – 21 febbraio 2009
III modulo: 6 - 18 aprile 2009
Estiva: 8 giugno – 1 agosto 2009
Autunnale: settembre 2009

VACANZE
Natale 21 dicembre 2008 – 6 gennaio 2009
Pasqua 9 - 15 aprile 2009
Patrono venerdì 26 giugno 2009
Pozdrawiam:))) Pytalam sie wlasnie bo kiedy ja jechalam na Erasmusa (juz pare lat temu) to oferty do Wloch byly bardzo skape. Widze, ze od tego czasu poprawilo sie:))
na mojej socjologii był możliwy wyjazd tylko do Trento,ale w skali całego UWr to faktycznie, jest dużo możliwości :) byłaś zadowolona z Erasmusa w Perugii? :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 56
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia