Erasmus Trento 2008/2009

Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna
Tak, bylam bardzo zadowoona szczegolnie w drugim semestrze. pierwszy byl troche "spiacy" bo nie bylo jakos az tak wielu erasmusowcow na moim wydziale, szybko zaczelo byc zimno wiec na miescie nie robiono za duzo imprez, jakos tak bylo niemrawo...Natomiast w drugim semetrze poznalam bardzo duzo ludzi, bylam bardziej oswojona no i czulam sie o wiele pewniej. takze sumujac bylam podobalo mi sie:))
hej dostalam dzis maila ze dostali moje dokumenty i ze wysla mi do konca miesiaca potwierdzenie ze jestem ich studentka :) pozdrawiam :)
ja już się zaczęłam niepokoić,czy dokumenty doszły i zadzwoniłam do nich :) okazało się,że wszystko ok i też jestem na liście,a oficjalne zawiadomienie przyjdzie pocztą. ciekawe,czemu od razu nie potwierdzili mi tego mailowo ;) pozdrowienia!
ja tez dostałam maila, ze moje dokumenty doszły :) a wiec spotkamy sie wszyscy w Trento ;)
hej, widzieliscie juz jest kalendarz akademicki na rok 2008/09, zajecia zaczynaja sie 18 wrzesnia... kiedy planujecie przyjazd do Trento bo ja wlasnie tego dnia na wieczor... :( troche późno ;(
hej ja tez dostalam tego maila z potwierdzeniem ze dostali moje dokumenty :) a przyjazd planuje na 15wrzesnia czyli poniedzialek, mam juz bilet a nie moge zmienic terminu przyjazdu na podaniu o akademik bo ta stronka ich mi nie dziala i musze chyba zadzwonic tam.... mysle ze niewiele stracisz jezeli przyjedziesz 18 to w koncu tylko kilka dni, wszystko Ci opowiem :) pozdrawiam :)
hej dzieki za slowa pocieszenia ;) wlasnie ja tez nie wiem jak z akademikiem, bo ja bede tam w czwartek wieczorem dopiero, a w czwartek w ogole nie jest czynna Opera zeby moznabylo odebrac klucze, dopiero w pitek od rana i na pierwsza noc tez bede musiala sobie gdzies znaleźć nocleg... i nie wiem czy szukac po hotelach jakis czy ktos moze za mnie odebrac te klucze wczesniej, zebym mogla juz normalnie w akademiku nocowac...
mogłabyś podać mi link do tego calendario academico? bo szukam i szukam i nigdzie tego nie widzę na stronie ;)
calendario academico: http://portale.unitn.it/bpmapp-upload/download/fstore/7f[tel]c9f2f72_789144_11afc7b3a6a_-5caa/Academic%20Calendar%2[tel].pdf
dzięki :) na szczęście okazało się,że na socjologii nic się nie zmieniło i zaczynam zajęcia 15.09, także w Trento będę już w piątek,12.
witam,
pare dni temu dostalem maila z potwierdzeniem przyznania mi miejsca w akademiku, niestety nie napisali w ktorym :). wydaje mi sie ze w veli...gdzie Wy bedziecie mieszkac?

ja zamierzam jechac do Trento samochodem, pewnie okolo 14-15 wrzesnia, bo jak juz ktos na tym forum wspominal zajecia na ekonomii zaczynaja sie 18-ego. miejsce w samochodzie bede miec, jakby ktos szukal transportu...bez doplaty za dodatkowy bagaz :)). wyjezdzac bede z Poznania, wiec dajcie znac gdybyscie chcialy sie zabrac (najlepiej pisac na maila [email] bo na forum nie zagladam tak czesto).
i jeszcze jedno pytanie: wie ktos moze czy bedziemy miec jakies seminarium wprowadzajaco-integracyjne, jesli tak to kiedy?
dzieki za informacje!
Wiem tyle, ze bedzie Welcome day 17 wrzesnia
ja tez dostalam potwierdzenie, ze mam zarezerwowane miejsce w akademiku, ale napisali, z trzeba jakos potwierdzic ze chce sie to miejsce nadal, jak wy to potwierdzacie??
"(...)PLEASE COMMUNICATE US THE ACCEPTANCE OF THE ROOM ASSIGNED NO LATER THAN 15TH AUGUST 2008 WRITING IN THE OBJECT OF THE EMAIL : "ACCOMMODATION 2008/2009".

If we do not receive any answer from you within the deadline we'll assign your room to another student."

tak wiec wystarczy krotki mail potwierdzajacy z tytulem j.w.
cześć wszystkim! mam pytanko częściowo do temamtu a częściowo nie: właśnie wróciłam z kursu w Perugii i jade w październiku na Erasmusa do Neapolu... czy ktoś może wie jak tam jest, jak znaleźć mieszkanie czy cokolwiek... licze na odpowiedź! ;P
juz tak zrobilam, pospieszylam sie z pytaniem ;p sorry
hej, jak wyslaliscie to potwierdzenie w sprawie akademika to dostaliscie jakis mail zwrotny??
z tego co slyszalem to niebezpiesznie troche w Neapolu jest...:)) kule zblakane, przestepczosc zoorganizowana, uwazaj na siebie dziewczyno :]
co do akademika w trento to mam troche zle przeczucia. wyslalem do nich maila w niedziele wieczorem i do dzis nie dostalem odpowiedzi, a to dosc dziwne, bo zazwyczaj odpowiedz lub potwierdzenie przeczytania przychodzilo kilka godzin pozniej. faktem jest, ze zadalem w tym mailu kilka pytan dosc szczegolowych i mozliwe, ze unikaja odpowiedzi, zebym sie kiedys na to nia mogl powolac. troche kreca Ci wlosi z akademcem...niby jest oferta, ktora trzeba potwierdzic,ale nie podali zadnych szczegolow (cena, wielkosc pokoju, ile osob w pokoju, ktory akademik). za to termin nadsylania potwierdzen duzymi literami napisali....
kto wie,moze to ja mam zbyt duze wymagani, bo przyzwyczailem sie do niemieckich standardow (z niemieckiego uni jade na erasmusa)....
wiadomo, ze maila z akceptacja wysle do 15-go sierpnia, bo nie mam ochoty jechac tam wczesniej i szukac sobie mieszkania (przegladalem oferty na phosphoro i znalezienie czegos na rok, dla faceta, za w miare przystepna cene graniczy z cudem), ale nie wplywa to zbyt pozytywnie na moja ocene pracy tamtejszego erasmus office.
btw skad jestescie?
ja napislam maila ale w odpowiedzi wiec temat byl troche inny niz oni sobie zazyczyli, ale zadalam tam pytanie i mi Christina odpisala, oprocz tego potwierdzialam ze chce ten akademik i czy to jest wystarczajace potwierdzenia spytalam i na to mi nie dala odpowiedzi wiec jeszcze raz wysle tego maila tym razem z dobrym tytulem... ;p ale dziwne ze nie odpisuje, powinni dla naszej pewnosci, ze mamy ten akademik...
a o standardach w akademiku, cenach i ilosci osob jest napisane na ich stronie, dla Erasmusowcow sa 2-osobowe i nie mozesz miec z krajanem akademika, kosztuja troche ponad 200 euro za miecha i poza tym musisz wplacic kaucje, ale jaka i kiedy to nie wiem... a standard jest podobno taki jak w Polsce w bloku (w zeszlym roku byla tam moja kolezanka i tak mi powiedziala, duzo lepszy niz w łódzkich akademikach, bo nie wiem jak inne akademiki w Polsce wygladaj...)
hej zarejestrowaliście sie juz na facebook do grupy ESN Trento 08/09 ??
yes...
kaucja chyba jest 250 eur.
Ja tez sie musze zarejestrowac na facebook ale to jak bede miala troche wiecej czasu :) A dostaliscie jakegos Italian Frienda? a i najwazniejsze- jakie przedmioty wybieracie? pozdrawiam :)
ka dostalam welcome buddy :) przedmioty to juz nie pamietamjakie wybralam, ale to i tak podobno na miejscu sie zmienia, wiec nie ma co sie na razie przejmowac :)
hej :)
czy ktoś z was wrócił z Trento?
moglibyście podzielić się wrażeniami?
Rozważam studiowanie tam w trybie normalnym a nie erasmusa, polecalibyście?
Ja studiowałam przez rok w Trento w trybie normalnym i wróciłam do Polski, bo już nie mogłam wytrzymać z tymu ludźmi.
Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia