erasmus Turyn 2008/2009

Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna
zdecydowanie jestem za mieszkaniem. 300euro w 'sponda verde' w pokoju 2os to podobno droga opcja i mało mnie kusi, wiec nie chce tego brać. co w takim razie na pierwsze dni pobytu? hostel??możecie cos polecic?
ciao,
duzo moich znajomych korzystalo najpierw z opcji hosteloej przed zbnalezieniem mieszkania.
hostel w turynie jest bna via alby, w ladnej dzielniy,nocleg 14,9 tak bylo w zeszlym roku przynajmniej
Witam po długiej przerwie:)
Do Turynu jadę na 100% pod koniec września.Szczerze mówiąc zaczynam się bać(najistotnieszą kwestią są fundusze):/
Nie szukam narazie mieszania,tak jak pisały poprzedniczki wybiorę opcję---hostel na kila dni---
Boję się jedak,że będzie poźniej ciężo ze znaleźeniem czgokolwiek:(
Dlatego proszę osoby mieszkające w Turynie o jakieś rady zw. z zakwaterowaniem-będę wzięczna za jakiekolwiek wskazówki i informaje (adresy tel)
Czy jest szansa znalezienia czegos jeszcze w akademiku?
HEJ !
JA JESTEM AKTUALNIE W TURYNIE,ALE NIEDLUGO WYJEZDZAM I WROCE TUTAJ DOPIERO KOLO 20 WRZESNIA !
JESLI CHODZI O SZUKANIE MIESZKANIA POLECAM SPORTELLO CASA (INSTYTUCJA UNIWERSYTECKA KTORA ZAJMUJE SIE SZUKANIEM MIESZKAN DLA STUDENTOIW)
PODAJE MAILA : [email]
jesli nie znasz wloskiego mozesz na pewno pisac po angielsku
pozdrawiam
hej:)
tusinka mam pytanko; czy ty studia zaczelas tez z jakiejs wymiany czy tak "od nowa" na uniwerku tam????bo ja zamierzam sprobowac tam sie dostac na mgr, tylko strasznie duzo zalatwiania tu w polsce jeszcze jest w zwiazku z tym i chcialam zapytac jak to wygladalo w twoim przypadku:)jak pojdzie w miare ok to pod koniec wrzesnia wracam do torinooooo...z gory dzieki i pozdrowionka:)
tusinko czyli do Turynu wracasz podobnie jak ja...:)
Dostałam informację z Turynu,że miejsc w akademikach dla studentów Erazmusa nie ma ponieważ tak zarządził rektor.Wydaje mi się to trochę dziwne...
Znacie może jakieś numery do hosteli w Turynie w miarę blisko uczelni?

Pozdrawiam
a byc moze tak od tego roku zrobili ze nie przyjmuja juz studentow Erasmus do akademikow .......ale jesli chodzi o szukanie mieszkania to polaecam sportello casa na prawde. hostel w turynie znajduje sie na via alby 1 (okolo 15 minut od uczelni) z tego co mi woadomo to jet ot jedyny hostel w poblizu ......ale numeru telefou nie znam niestety rezerwacje mozesz zrobic przez inernet wejdz na stone www.hostelz.com i na wyszukiwarce wpisz Torino gdzie wyjdie Ci strona hostelu.
no to super "tua aria"ze zawitasz niebawem w Turynie ...a kiedy dokladnie przyjezdzasz? jesli chcesz mozemy sie spotkac,bo ja bede sama w wielkim miescie...Ty chyba w podobnej sytuacji :)))
hej, miałabym kilka pytań odnośnie programu Erasmus. może ktoś mógłby zostawić mi swój mail do korespondencji? ^^
tusinko do Turynu wybieram się z końcówką września.Jeśli chodzi o spotkanie to będzie mi bardzo miło...w końcu sama w wielkim włoskim mieście:)
Może jakiś kontakt do Ciebie?
ja w Turynie jestem juz w sobote..ok wiec bedzie milo sie spotkac i po polsku w koncu pogawedzic..
podam Ci maila: [email]
pozdrawiam !Marta
koniecznicznie zobaczcie Turyn!!!! jest wpanaily, tu fajnie o nim pisza na blogu, gdzie znajdziecie tez informacje o Wloszech, WLochach i o tym jak zyje sie we Wloszech Polakom

ewamichal.blogspot.com
Jesli jestescie zainteresowani Erasmusem, Wlochami, Turynem, podrozami po Wloszech... Zapraszam do odwiedzenia bloga! ewamichal.blogspot.com
Temat przeniesiony do archwium.
31-43 z 43
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia