filologia włoska na US 2008

Temat przeniesiony do archwium.
hej :) wybiera sie ktoś w tym roku na filologie wloska na US? ;> Piszcie bo jestem ciekawa:) Saluti!!:)
uniwersytet slaski?
tak, na Uniwersytet Slaski :))
Ja tam składam ale nie wiadomo czy się dostanę :/ Jak wrażenia po maturze z włoskiego??
Moje wrazenia takie srednie :P napewno gorzej niz na probnej no ale jeszcze ustna przede mna :) a Tobie jak poszlo? :)
Ja w sumie jestem zawiedziony po pisemnej bo liczyłem na więcej. Poległem na słuchaniu a w szczególnośći na tym zadaniu o modzie ;/ No przede mna tez jeszcze ustna. Mam nadzieje, że tam bedzie lepiej i moje wyniki wystarcza by sie dostac :) W ogole ciekawy jestem jakie progi byly w poprzednich latach. Moze ktos cos wie?? Bo szukam i nie moge znalezc :/ W tym roku malo osob zdawalo wloski na maturze wiec sa szanse ze nie bedzie tak zle.
no ta pisemna nie byla za ciekawa...a te infomacje co szukasz sa na stronce uniwersytetu :)w zeszlym roku było cos około 3 osob na miejsce to i tak nie jest tak zle w porownaniu do innych kierunkow:P ;)
Ewentualnie zawsze można napisać do nich jaki był próg w poprzednich latach, a nóż odpiszą. Ale wydaje mi się, że 80% z poszerzonego i ma się już miejsce pewne. Osobiście idę na francuski stosowany tam, ale mam w zamiarze studiować jeszcze filogię klasyczną: specjalizacja cywilizacja śródziemnomorska, zobaczymy co z tego wyjdzie. A póki co to życzę powodzenia i kto wie, może kiedyś przez przyadek miniemy się na Żytniej. Trzymam kciuki - będzie dobrze :)
Ooooo!!! W końcu ktoś wybiera się an filologię klasyczną!!;] a już myślałam, ze tylko ja tam idę...
stety albo niestety na filolgię klasyczną wybiorę się, jak się uda, w przyszłym roku, albowiem matura z francuza poszła mi na tyle dobrze, że powinnam się dostać na francuski z hiszpańskim. Powiedz mi wogóle co można robić po filologii klasycznej, bo ja raczej z zainteresowania starożytnością bym się tam wybrała - tak hobbistycznie :)
hej a dalbys mi namiary na te szkole, dzieki
si vorrei andare io, filologia wloska z angielskim mi interessa molto..prosze o jakies namiary na te studia, grazie tante a presto Ania
ciao!!:) kto sie dostal na italianistyke na UŚ??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę