Studia tłumaczeniowe we Wrocławiu

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś może wie coś na temat podyplomowej italianistyki we Wrocławiu? Wiem że w zeszłym roku miały być roczne studia poduplomowe dla tłumaczy włoskiego.
Na stronie Uniwersytetu Wrocławskiego informacje są szczątkowe i średnio aktualne (delikatnie mówiąc), a jak się pofatygowałam na Nankiera to okazało się że jest remont, żednej kartki gdzie przeniesiono dziekanat, więc nawet nie bardzo wiem, gdzie można by pójść, aby się czegoś dowiedzieć.
Poza tym może ktoś kończył takie studia i jest mi w stanie powiedziec czy warto?
Też myślę o tych studiach, pisałam do kierownictwa i nabór na nie jeszcze trwa. i ja się zastanawiam, czy warto; czy jest tu ktoś, kto je skończył i może podzielić się doświadczeniami?
Najlepiej skontaktuj się z Panem Ławickim [email] On udziela szczegółowych informacji dotyczących tegorocznej rekrutacji. A te informacje są w informatorze na stronie Uniwersytetu:

Czas trwania studiów
2 semestry (258 godzin lekcyjnych w okresie zajęć dydaktycznych przewidzianym w organizacji roku akademickiego)

Dni i godziny zajęć
czwartki i piątki od godz. 16.00 (do godz. 19.15 / 21.00 – w zależności od grupy i semestru). Grupa francuska ma ponadto zajęcia w niektóre soboty przed południem, a wszystkie grupy mogą mieć zajęcia w 1-2 soboty w semestrze zamiast zajęć przypadających w dni rektorskie.

Termin zgłoszeń
Zgłoszenia przyjmujemy do połowy września. Najpóźniej wtedy kandydaci dostaną drogą mailową potwierdzenie o uruchomieniu edycji.
Informacje i składanie dokumentów także w sekretariacie Instytutu Filologii Romańskiej [email] tel. [tel])

Pozdrawiam :)