BARI 2008/2009

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos sie wybiera ?? lub czy ktos ma jakies info ?? pozdro kontakt do mnie

[email]
GG-5359838
ja wlasnie siedze w Bari do wrzesnia pracuje w barze, chetnie bym sie spotkala ze swoimi :) bo wszystko fajnie, tylko dziwi mnie, ze wszyscy po wlosku mowia...eh :D
Ja bede:)
Hej, wybieram sie na sem. letni:D kto z was jeszcze jedzie??pozdrawiam serdecznie:)
Hej.
Ja zamierzam od pazdziernika studiowac w Bari informatyke - kontynuowac studia rozpoczete w Polsce.
Czy zalatwienie papierkow jest faktycznie takie skomplikowane jak pisza tu:
http://www.ambvarsavia.esteri.it/Ambasciata_Varsavia/Templates/Pagina_Interna.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7b27B1120E-BF0C-42A1-ACC6-0EAE3B705623%7d&NRORIGINALURL=%2fAmbasciata_Varsavia%2fMenu%2fIn_linea_con_utente%2fDomande_frequenti%2fRisposte_FAQ%2fFAQ4%2bloc%2ehtm&NRCACHEHINT=NoModifyGuest ?
Jestem dosc przerazona, tym bardziej ze do stolicy wraz z ministerstwami ktore podobno trzeba poodwiedzac mam kawalek.

Jesli ktos ma jakies rady to bardzo prosze, Sabina

Acha, na miejscu bedziemy sie szukac co? :)

No i bede liczyla tez na rady w sprawie noclegowo - utrzymaniowej. Jeszcze nie mam nic zalatwione ani nic zaplanowane w tej sprawie a ze funduszy tez nie mam to rady w tej dziedzinie sie przydadza.

Jak wyglada sprawa akademikow?

Podobno sprawdzaja sie uklady typu opieka nad dzieckiem + studia - jest zakwaterowanie i jakiestam zarobki. Znacie przyklady?
ja sie wybieram do bari na rok z erasmusa:0 chyab bo zaczynam miec watpliwosci czy jest sens zereszta moj wloski to jest bardzo ubogi... moje [gg] a mail [email] jak cos piszcie pozdrawiam
Witam. Ja sie wybieram na studia. Bilet juz kupiony. Co wy zamierzacie studiowac?
Lingue- uzupelniajace. A ty?
jesli chodzi o studiowanie i prace baby sitter to musialabys miec duzo szczescia, zeby trafic na rodzine, ktora da ci czas na studiowanie.Pod pojeciem baby sitter wloszki rozumieja ze znalazly osobe, ktora zajmie sie dziecmi, posprzata,upierze,uprasuje i moze jeszcze cos ugotuje...Nie wiem jak jest z akademikami,ale jest sporo pokojow do wynajecia,placi sie za lozko, popytam dziewczyn o kontakty :)
www.erasmusbari.eu
opiekunem erasmuow jest Angelo
Polecam stronkę (co prawda dawno nie aktualizowaną ale większość informacji i tak aktualna): http://bari.drozda.eu/
Hej!

Ja byłam rok w Bari na Erazmusie, wróciłam w lipcu i był to chyba najintensywniejszy rok mojego życia. Pojechałam bez jakiejkolwiej znajomości włoskiego, a teraz tłumaczę rozmowy biznesowe:) Przeżyłam dużo przygód i dziwnych sytuacji, ale uważam, że było warto:) Chętnie podzielę się doświadczeniem i pomogę, jeśli będę w stanie. [gg] . Pozdrawiam!!!
Lingue:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Ogłoszenia