eksternistycznie na uj

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytania czy na uj na studia ekstenistycze (fil.wloska oczywiscie:)) trzeba miec
zaliczony 1 rok italianistyki czy sa jakies egzaminy sprawdzajace znajomosc je
zka??? I jak czesto sa wyklady- raz na tydzien, miesiac???
Swojego czasu te informacje były na stronie UJ.

Na takie studia może zostać przyjęta osoba która ALBO ma zaliczony 1 rok italianistyki, ALBO jakoś udokumentuje znajomość języka, i dodatkowo chyba zda egzamin.

Jak nazwa mówi studia są eksternistyczne, wykładów nie ma, jednak jak się chce to można chodzić na wykłady z dziennymi.
dziekuje Ci bardzo za informacje, a wiesz moze jak cesto trzeba przyjezdzacna egzaminy,zaliczenia?
Teoretycznie zdajesz egzaminy razem z dziennymi. Ale jak profesorzy są spoko to można się z nimi umówić na indywidualny termin.
Przestrzegam Cię, że są i tacy, którzy komunikują datę egzaminu na tydzień przed (dla mnie nie do pomyślenia), nie wspomnę o tym jak mnie powiadomiono o poprawce 2 dni przed! :D

Może oczekiwałam za dużo, ale we Włoszech wiedziałam o datach egzaminów nawet 2 miesiące przed! Próbowałam się dowiedzieć, czy są jakieś przepisy które to regulują, ale nie udało mi się.
czesc mira .jestem bozena , no i zapisalas sie na te studia eksternistyczne na UJ? bo ja probowlam i w tym roku nici.zaczynam od przyszlego. pozdraviam
Hej a nie wiecie moze jak wyglądają magisterskie studia eksternistyczne na uj ale z francuskiego?
nie ja ide doriero od nastepnego ,albo za 2 lata
Zapytaj może na portalu francuskim.
Ilecka! zaczunam eksternistyczne na fil.wloskiej teraz, mam kilka pytan, czy materialy do nauki (spis ksiazek i przedmiotow) dostarcza mi poczta? jak to wogole dziala bo ja jestem we wloszech i nie wiem czy mam sama sie jakos dowiadywac? boje sie ze przegapie cos
Część dostarczą pocztą, chyba. Albo nie tak: przysyłają listę z przedmiotami i nazwiskami profesorów, i kontakty do nich (nie wszyscy mają maila! do historzycy trzeba osobiście po odbiór programu! a z kolei materiały z fonetyki przysłała mi profesorka listem do Włoch).
Ty wybierasz jaki przedmiot chcesz zdawać w najbliższej sesji i zgłaszasz się do danych profesorów po program.

Jak mieszkasz we Włoszech to ... powodzenia! :)
Dzieki ilecka! wiem ze trudno jest, ale studiowalam juz na innym kierunku i poszlo, z reszta jestem juz po italianistyce we Wloszech i polowe programu zaliczyli mi, amam nadzieje ze jakos pojdzie, a powiedz mi ile egzaminow na semestr trzeba zdac?
Chyba nie ma podanej minimalnej ilości egz na semestr. Ważne wyrobić się w terminie, tam jest podane wszystko w regulaminie.
Dziwactwa profesorów można przeżyć, ale ja np. zrezygnowałam ze względu na 1. niedostępność materiałów, 2. chore terminy (np. o poprawce dowiadywałam się 2 dni przed, a np. w dniu tej poprawki miałam samolot powrotny :D)
Ale w takim razie życze powodzenia! Jak masz już część za sobą, to powinno być łatwiej ;)
Ilecka, tez sie przejmuje troche tym ich brakiem punktualnosci, zauwazylam ze traktuja studentow jak smieci, niema wogole szacunku do ludzi ktorzy chca sie uczyc i ktorzy z reszta daja im prace ( bo przeciez gdyby nie bylo studentow to i oni nie pracpwaliby..no ale to moze zbyt filozoficzne podejscie zeby mogli to zrozumiec, bo sama zauwazylam ze w mailach z informacjami takie bledy ortograficzne popelniaja ze to po prostu wstyd, ja sie urodzilam we wloszech a lepiej sie wyslawiam od nich, choc nigdy nie zylam w Pl) :))))) z reszta pewnie sama juz to doswiadczylas, a tak a propo skad jestes (z Wloch) ?
Ja już we Włoszech nie mieszkam, wróciłam tymczasowo do Polski.
Mieszkałam we Florencji, i do samolotu za daleko nie miałam (rzym), ale mimo wszystko czasami to nie dało się zorganizować podróży jak oni w takim tempie informowali o egzaminach.

Ja dostawałam maile bez podpisów :) albo bez nagłówka :)
A już najgorsze to to, że ja nie rozumiałam do końca polskiego systemu, i nie wszyscy chcieli mi powiedzieć o co biega. (terminy, poprawki, karty egzaminacyjne, egzaminy, zaliczenia).
aha ja jestem z Rzymu! ale chcialabym zyc w Krakowie:((((( moze za rok.....w kazdym razie zobaczymy co to bedzie
Ilecka a powiedz mi jakie sa egzaminy? latwe? ja bede zdawala wszytsko w jezyku wloskim bo tak sobie zalatwilam, wiec to juz ulatwienie dla mnie, ale ogolnie jak jest? pomijajac niewychowanie profesorow i calej reszty?
Ilecka a powiedz mi jakie sa egzaminy? latwe? ja bede zdawala wszytsko w jezyku wloskim bo tak sobie zalatwilam, wiec to juz ulatwienie dla mnie, ale ogolnie jak jest? pomijajac niewychowanie profesorow i calej reszty?
czy wie ktos kiedy wychodza terminy egzaminow na styczen-luty filologia wloska?
jest ktos kto zaczyna teraz studia eksternistyczne fil.wloska?
ja:) pisz na 2929611
Czy ktos aktualnie studiuje na UJ filologie wlosla eksternistycznie?
filologie wloska
wall-e nie odpowiada ....hmmmm...czy jest ktos jeszcze?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę