witam
wlasnie zlozylam papiery na Uniwersytet Turynski na Master in Studi Americani i czekam na decyzje o przyjeciu. Mam prosbe Czy ktos moze orientuje sie jak mozna tam zalatwic stypendium socjalne? Pytanie kieruje glownie chyba do Tusinki Wyczytalam na forum ze studiuje na tym samym wydziale i borykala sie z podobnymi problemami Napisalam maila do prof. Carosso ale mi powiedzial ze w tym roku nie przyznaja Az mi sie wierzyc nie chce Myslalam ze o socjalne zawsze sie mozna starac Czuje sie niedoinformowana poniewaz moj wloski jest dosyc ograniczony i nie moge uzyskac informacji po ang Jesli ktos moze mi pomoc to bede bardzo bardzo wdzieczna Czekam na wasze wpisy To jest takze moj mail [email] Dzieki z gory
Czesc, ukonczylem studia w Turynie, sprobuj u Edisu Piemonte. Czy jestes w Turynie? To jest via Giulia di Barolo, obok Palazzo Nuovo. Potrzebujesz tylko taknazwanego ISEE - Indicatore della Situazione Economicz Equivalente. Jesli nie przekroczny on 16tys€ mozesz dostac dobre pieniazki:)
marcys84
06 lis 2008
a ze w ogole ( dla gaio, nie napisalem wogole!:P ) jest taki kierunek w Turynie, to jestem mile zaskonczony.
urabura
06 lis 2008
a jest taki kierunek:) zajecia prowadzone po ang trzy semestry Dziekuje za informacje Wiem gdzie jest ta ulica Niestety nie jestem teraz w Turynie tylko w Edynburgu dlatego jescze trudniej jest mi to wszystko organizowac Jak mozna zalatwic ISEE? w grudniu sie wybieram do Polski a w polowie stycznia jade do Turynu nie zaleznie czy mnie przyjma czy nie Czy ISEE mozna zalatwic w Polsce? Dzieki za pomoc:)
urabura
06 lis 2008
weszlam na strone Edisu Piemonte i z tego co tam widze to zeby wypelnic w ogole papiery o ISEE trzeba miec codice fiscale a jak ja to moge miec jak ja tam jeszcze nie mieszkam Pokrecone to wszystko A najlepsze jest to ze informacja dla studentow z zagranicy jest po wlosku
marcys84
06 lis 2008
niestety nie wiem, ale ISEE mozesz zalatwic w taknazwanych centro CAF ( centro di assistenza fiscale ). Potrzebuja pesel-a Twojego, zarobki Twoje i rodzicow i inne dane, znajdziesz je w necie:)
marcys84
06 lis 2008
Powinnas do nich tez napisac, na pewno to pomoze:)
niestety Edisu Piemonte nie przyznaje stypendiow studentom programow Master:( Wyslalm maile na uniwerek w Turynie na wszystkie mozliwe adresy gdzie moga mi cos powiedziec no i caly czas czekam na odpowiedzi. Moze ktos z was ma jeszcze jakis pomysl gdzieby sie tu zwrocic?
marcys84
10 lis 2008
ciao!
Sprawdzilas juz tu? http://www.masteramericanstudies.unito.it/contacts.htm. Niestety jest tam napisane no scholarships offered at the time. Ale moze sie to zmienic...naprawde nie wiem jak Ci pomoc:(
urabura
11 lis 2008
tak kontaktowalam sie z nimi i oni mi na samym poczatku powiedzieli ze w tym roku nie przyznaja zadnej pomocy finansowej Poprostu probuje gdzie sie da Z uniwerku tez mi odpisali ze na Master nie ma stypendiow i ze jesli dany wydzial nie ma przewidzinaych funduszy to oni niestety pomoc nie moga No szkoda Jakos trzeba bedzie sobie radzic Na razie to i tak sie jeszcze nie dostalam nigdzie dopiero za ok 3-4 tyg bede miala odpowiedz czy sioe dostalam czy nie Stres mnie zzera bo naprawde mi zalezy Do Turynu i tak przyjade Mam nadzieje ze jakos sie to wszystko ulozy Dzieki Marcys za zainteresowanie i chec pomocy Jak przyjade to zapraszam na piwko:)
marcys84
11 lis 2008
Ale moge wtedy byc juz na stale we Wroclawiu!;)
Jeszcze jedna rade: regione piemonte, moze oni moga ci pomoc = [email]
[email]
A zeby szukac oferty pracy, to eures torino