Erasmus BOLONIA

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć wszystkim! Kto wybiera się do Bolonii w lutym 2009 ? Mnie w koncu się udało :). Szukam kogoś kto również się wybiera. Pozdrawiam, pa.
czesc, ja sie nie wybieram, ale wlasnei koncze studia w Bolonii wiec sluze ewentualna informacja ;)

pozdrawiam
Witam, czy orientujesz się, czy na uczelni, na której studiowałaś był/jest kierunek stosunki międzynarodowe ???
http://www.spbo.unibo.it/spbo/Didattica/Lauree/default.htm#immatricolabili

tak jest, tutaj masz spis kierunkow na wydziale stosunki miedzynarodowe :)
Czyli Uniwersytet Boloński... wreszcie jakaś życzliwa dusza. Nie wiem czy zetknęłaś się z moim postem http://www.wloski.ang.pl/WAZNE_POSZUKUJE_MIESZKANKI_BOLONII_32692.html
Szukam kogoś kto tam studiował ale nie znam rocznika studenckiego, nie wiem jak brzmi nazwisko i czy to wogóle ta uczelnia... Czy sądzisz, że jest szansa znaleźć absolwentkę takiego kierunku na podstawie tak skąpych danych ??
Miało być: "Szukam kogoś kto być może tam studiował"
niestety nei wiem jak ci pomoc :(
Trudno... dziękuję.
Dzięki za zaoferowaną pomoc :)! Z pewnością z niej skorzystam gdy będę juz na miejscu. Wciąż jednak poszukuje kogoś kto sie tam wybiera na erasmusa w lutym 2009 :) Odzywajcie się ! Ciao :)
cara bambina! o co chodzi z tą bolonią? co trzeba zrobić żeby tam pojechać? ile to kosztuje? co tzn że ci się w końcu udało? oświećcie mnie vi prego!!!
Hmmm. Jadę z programu Erasmus na wymianę studencką. Ale by tam pojechać musze mieć klarowna sytuacje na swojej uczelni, czyli wszystko pozdawane, żadnych tyłów. Miałam jechać juz na 3 roku ale nie wyszło :/. Teraz mam nadzieję będzie OK :) Trzymać kciuki proszę ;)
Hej Gulietta! Znasz może szczegóły na temat dojazdu z lotniska w Boloni na stacje pkp, tj. jakim autobusem dokladnie, potem ile czasu mniej wiecej sie jedzie, a na miejscu jak kupic bilet na pociag do Florenji i gdzie go skasowac, jaka jest jego cena mniej wiecej? Uznaja jakiekolwiek zniżki studenckie? Jak radzisz, kupic Euro 26 czy ISIC lepiej?
Dzieki serdeczne za wszelkie informacje, naprawde sa na wage zlota!!!
Moze bez przesady? Juz Ci ludzie, w tym ja, wytlumaczyli w innym watku jak dojechac z lotniska na dworzec! Moze jestem nieobiektywna, bo sama duzo podruzuje, ale zastanawianie sie jak dojechac z lotniska na dworzec to ostatnia rzecz o jaka bym sie martwila. Z KAZDEGO chyba lotniska swiata odjezdzaja takie autobusy!
JAK kupic bilet do Florencji? hahahaha, Ty moze sobie lepiej odpusc ten caly wyjazd:)
Znizek studenckich nie ma, ceny i godziny znajdziesz na stronie , ktora podalam Ci w innym poscie www.trenitalia.it tam tez mozesz kupic bilet.
Powodzenia i to sporo, bo widze, ze Ci bedzie potrzebne.
z lotniska sa autobusy specjalne do stacji pkp i tam jesli znasz angielski dogadasz sie jesli nie znasz napiszesz firenze stazione centrale il treno reggionale i po frytkach,cene widac na komputerzeale wiecej niz 15 euro nie bedzie kosztowal chyba ze euro star to duzo wiecej,
Cześć.

Ja wybieram się na erasmusa do Bolonii w lutym. Będę studiować na wydziale nauk politycznych.

Właśnie szukam mieszkania i zastanawiam się nad tym jakie konto walutowe założyć, by możliwie najwygodniej korzystać z niego w Bolo. Jakieś rady albo pytania? Zapraszam na [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka