STUDIA W ITALII.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Czy ktos z Was studiuje ekonomie lub stosunki miedzynarodowe w Italii? Czy jestescie zadowoleni ze studiow?Jakie jest podejscie profesorow do studentow?czy przepisują oceny z uczelni polskich? Ja studiuje prawo w Polsce i chcialabym zaczac cos w Italii. Obawiam sie jednak,ze nie dam rady jesli chodzi o jezyk.Co prawda nie mam zadnych problemow z komunikacja,ale przeraza mnie jezyk czysto naukowy, w ktorym trzeba operowac pojeciami ,definicjami itd. Czy myslicie,ze powinnam podjac ryzyko i wziac sie za studia w It. juz od pazdiernika czy czekac az opanuje lepiej jezyk? Jaki certyfikat musze miec aby moc zaczac studia w It. oraz gdzie najlepiej go zrobic?Jaki uniwersytet mi polecacie? Z gory dziekuje za przemyslane i rozbudowane odpowiedzi.
Proszę o odpowiedzi. szczegolnie te dot.certyfikatu.Czy nie majac zadnego bede mogla zaczac studia z w/w przedmiotow?
http://www.wlochy.edu.pl/Wlochy,Szkolnictwo-wyzsze-we-Wloszech--slabe-wyniki,408.html
toskanka 13 Sty 2009, 20:24 odpowiedz
Witam,
Czy któraś z Was miała przedłuzane wlosy we Wloszech i jesli tak to w jakim mieście?Bylyscie zadowolone z efektu? Jaki byl koszt i w jakim stanie zastalyscie potem wlosy?

Toskanka.....czy Ty przypadkiem niejesteś już mieszkaną IT ??????
Coś mało wiarygodnie .....to wszystko wygląda......
Studiuje w Polsce,a w Italii przebywam ze wzgledow osobistych w okresach "niesesyjnych" . Zaczynasz byc smieszna z tym ciaglym tropieniem sensacji. I jak cosmasz do powiedzenia to pisz przynajmniej na temat.
jakie sensacje.....:):):) ...........???? eh....sensacje to dopiero odkryje :):) wiec przebywasz w IT a nie wiesz jakie dokumenty Ci są potrzebne na studia? Przecież wystarczy udac się na uczelnie....ehhhhhhhhh......tak przy okazjiii będąc w sprawach osobistych.......:):) brrrrrrr
hahahahahaha.... Rece mi opadły.Nie chce mi sie w ogole odpowiedac na takie zalosne posty.Pytam ludzi o konkrety,a Ty dziewucho kim jestes,zeby mnie rozliczac z tego,co wiem,a czego nie wiem.Jak nie wiesz sama to siedz cicho,a nie pisz głupot,bo zalosna zaczynasz sie robic.
O_O "dziewucho" ......przyszła Pani "prawnik" używa takich "epitetów"??????
O ...jaki konkret zapytałaś??? o wybór kierunku??? to jest ten konkret??? o certyfikat??? tak o to zapytałas????....
I jakiej odp się spodziewałaś od forowiczów?

a siedzieć będę cicho tylko wtedy jak będę miala na to ochotę...parampampam...a jak będę miala ochotę to będę tropiła takie "dziewuchy" jak TY......
Dziewucha to epitet?Zajmij sie lepiej juz tym tropnieniem niz pisaniem bzdur. Jak wytropisz kolejna "sensacje"to na zdrówko...kazdego,kto o jest madrzejszy od ciebie.IGNOR.
tak..dziewucha to dość nieleganckie określenie.....ale w zasadzie ....
Ty dość mądrze napisałaś....

"Czy nie majac zadnego bede mogla zaczac studia z w/w przedmiotow?"

ahaha zacząć studia z w/w przedmiotów...ahahahahah normalnie "perełeczka"
"ejjj dziewczyny jakie przedmioty studjujecie...co...bo ja przedmiot "prawa" ahahahahahahahha....:)
Prosze wszystkie osoby o odpowiedz nt. wyzej zadanych pytan oraz niezwazania na trole internetowe,ktore nie wiedza nawet,czym moze byc przedmiot poznania. Pytania swe kieruje w szczegolnosci do osob takich,jak umbryjka,kasia z milano i calej reszty,ktora ma doswiadczenie w studiowaniu w Italii.Pzdr.
nie wiem dlaczego tak się zdenerwowałas...skoro uważasz ze ja troluje....to dlaczego czynisz to ze mna????

ale po co pytasz..skoro zobacz ile w Twoim topicu jest juz odp...na temat Twojego konkternego pytania..eh....
toskanaka dziwne wymaganias masz,ze chcesz by osby obarczone rodzina poswiecaly ci swoj czas,te kobiety maja mezow ,potomstwo,prace..a ty wywolujesz je do tablicy...????????hmmm,cos tu nie tak jest.Nie tobie decydowac na forum kto wchodzi nba post i pisze...to wolny swiat,zauwaz..znajdz lepiej katerine szczepanik,ona ma duzo wspolnego z prawem wloskim...fruuu do wyszukiwareczki..i masz.
Rosmarino,idac Twoim tokiem rozumowania to to forum powinno byc zlikwidowane,bo skoro osoby,ktore maja obowiazki nie moga sie na nim udzielac to nikogo nie powinno na nim byc. Podalam tylko przyklad 2 osob i dodałam + cala reszta,ktora studiuje.To wywolywanie do tablicy? Ludzie sa dziwni.Jak sie nie ma czego czepic to czepiaja sie czegokolwiek. Zamiast sobie nawazjem pomoc to doszukuja sie tylko problemow.Jaki jest Twoj tym razem ?
Siemka, ja studiuję italianistykę na Wyższej Szkole Studiów Międzynarodowych w Łodzi. Jest wporządku, nie mam żadnych zastrzeżeń. Wykładowcy ok, trochę jest nauki, a co najważniejsze byłem na wymianie we Włoszech z tej uczelni i naprawdę dużo mi to dało - lepiej posługuję się językiem i poznałem wielu fajoskich ludzi. Warto studiować i wyjeżdżać z tej uczelni na inne.. Pozdro
Witam. Miałam podobny dylemat w zeszłym roku. Ale zaryzykowałam i rozpoczelam studia we Włoszech. Wprawdzie nei kierunke o ktorym wspominasz ale jednak. I nie zaluje. Slownictwo przyswajasz szybko i naturalnie a wykładowcy są naprawdę wyrozumiali jeśli chodzi o sprawy językowe. Tym bardziej jeśli zaczynasz studia od zera lub przenosisz się z innej uczelni w Polsce. Tzn nie jesteś z Erasmusa.
Ja studiuję w Bari ale miasta nie polecam. Bolonia to chyba najlepszy wybór, lub Rzym. Jeśli chciałabyś pogadać : [email]
Przyczytałam całą stronę forum i może mi ktos wyjaśnic dlaczego jesteście dla siebie nie mili? Myślałam ze zobacze tu wpisy ludzi studiujących we Wloszech którzy służą sobie radą i pomocą...
Witaj,Dzieki za wpis. Masz maila :).
A co do obrazenia to zawsze gdzies znajdzie sie ktos, kto zamiast pisac z sensem i na temat to sie zachowuje jak głebokie stadium schizofrenika.
Pzdr,
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia