filologia angielska z językiem włoskim na WSF

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym zapytać czy ktoś tutaj obecny wybiera się w tym roku na studia "język + język" na WSF we Wrocławiu? Mam na myśli konkretnie filologię angielską z językiem włoskim. Pozdro!
hej ja sie tam wybieram. mialam jechac do wloch ale bardziej interesuje mnie specjalnosc nauczycielska.troche mnie przeraz ze jest tak droga i to co slyszalam ze do licencjata podeszly 3 osoby z 20-30osob kiedys.
ja juz mam ksiazki z jakich tam sie ucza jeszcze tylko czekam na notatki od dziewczyny z i roku.jestes pewna co do tej szkoly??/
no właśnie nie jestem, cały czas rozważam Tischnera i właśnie tę wrocławską szkołę, tylko, że w Krakowie anglistykę można połączyć jedynie z francuskim, niemieckim lub hiszpańskim, a mnie bardziej interesuje ten włoski! Sama już nie wiem co zrobić, a skąd sobie załatwiłaś już te książki ?!
ksiazki mam od dziewczyn ktore tam sie uczyly.powiem ci tak nigdy nie rob kroku wbrew sobie bo potem mozesz zalowac to nie rok ale cale zycie wiec jesli cie interesuje wloski-bardzo piekny jezyk to wydaje mi sie ze warto isc tam gdzie jest wloski+ang ani tam gdzie jest francu+ang.p bo w tej szkole mozna i tak wyjechac np do bologna na 3 miesiace z wsf tak jak pisalam plus to ze szkola dwujezyczna i powiem ci ze tez szukalam w kraju jeszcze takiego polaczenia ale nie ma bo jest np wloski lub sam ang.i np lodz mi sie nie podoba brzydze sie tym miastem wiec wssm odpada a poznan zadaleko.tak jak pisalam chcialam jechac do wloch ale dopiero jak bede miec specjalnosc nauczycielska bo to jest dla mnie wazne to pozniej wyjade do wloch na jakis inny kierunek. to co idziemy tam??
ta szkola ma dwie wady jest droga bo jesli doliczy sie zakwaterowanie we wrocku to wychodzi ok 1200zl i jest wysoki poziom wiec jest troche ciezko duzo osob ponoc odpada na praktycznej nauce jezyka fonetyce sluchaniu
aha i z tych osob co pytalam to nie zaluja ze tam poszli(bo maja dwukierunkowosc kiedy na uniwerku robi sie jeden kierunek pozatym przewaznie sa to osoby ktore nie dostaly sie tez na uniwerek bo albo nie mialy 90% z matury rozszerzonej albo jakiegos przedmiotu aby dostac sie na jakis kierunek zreszta pewnie wiesz jak ciezko dostac sie na f ang lub jakas inna wogule na jezyki ciezko ogromnie sie dostac.) ale sa to osoby ktore tam jeszcze studiuja albo ukonczyly z powodzeniem bo ci co odpadli to narzekaja
Polecam NKJO w Gliwicach-Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych, może jako wyjście awaryjne. Państwowa placówka, więc darmowa. Dobrze uczą, bardzo indywidualnie podchodzą do każdego... małe grupy 15-20 osób, po 2 z każdej specjalności...
Tylko jest mały feler, znaczy dla mnie ten układ jest idealny:)
Są 3 specjalności: włoski z angielskim, angielski z francuskim i francuski z włoskim....

Nie mniej naprawdę można się dobrze nauczyć się języka. Naprawdę:) W dodatku w fajnej atmosferze. Pozdrawiam
ale w gliwicach z tego co wyczytalam jest specjalnosc angielska francuska LUB wloska czyli jest to jednokierunkowe i pozniej mozesz uczyc tylko jednego jezyka w danej specjalnosci i tam masz drugi jezyk dodatkowy ale pozniej nie jestes upowaniona do nauczania dwoch jezykow tylko do jednego mimo ze mialas na kierunku wloski a dodatkowo tez uczylas sie ang i francuskiego prawda???pozatym wspolprace z zagranica chyba nie maja dobrze rozwinietej skoro wspomnieli tylko w jednym zdaniu o tym i nic wiecej.natomiast na wsf sa studia dwujezyczne.hmhm sama juz nie wiem ale to chyba bezsensu zrobic f wloska w kolegium potem isc na f angielska tez w kolegium i pozniej studia we wloszech.100lat mi zajmie to.dlatego wole jednak ang+wloski na wsf
Hej, czy nadal studiujesz w WSF? Jesli tak to chetnie dowiem sie, jak sie tam studiuje. Moze moglabys udostepnic liste ksiazek, z ktorych sie korzysta na 1 roku? Ja sie wybieram na italianistyke z j. hiszpanskim.
pozdrowienia,
a
Annaba - czy będziesz studiować dziennie czy zaocznie?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe