L'Orientale - studiare a Napoli

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Was. Już niemal zdecydowałam się na to, co i gdzie bede studiować. Mówię nienal, bo jeszcze chciałabym poznać Wasze opinie na ten temat. Mianowicie wybrałam uniwersytet L'Orientale w Napoli. Przede wszystkim znalazłam tam kierunek, który bardzoo mnie interesuje i wydaje się daje szerokie perspektywy(chyba) tj.Lingue storia e culture dei paesi islamici, a poza tym sam uniwerek ma bardzo dobrą renomę. Poza tym życie w Neapolu wydaje się tańsze niż np w Milano czy nawet Rzymie. Ni i jest to piękne miasto. Choć wiele słyszałam o brudzie, mafii itd.także jakieś wątpliwości są. Czy ktoś kto mieszka w Napoli lub uczęszcza(ł) na ten Uniwersytet może mi dać jakieś informacje? Byłabym bardzo wdzięczna :) Pozdrawiam:)
Pieknie! Ja skonczylam moj kurs na uniwersytet L'Orientale w 2002 r.,
studiowalam filologie klasyczna (lettere classiche). Bardzo dobry wibor: w Neapolu sa bardzo dobre biblioteki (chyba najlepsze we Wloszech): poza biblioteki twoiego uniwersytetu, masz tez wstep do Biblioteca Nazionale (Palazzo Reale, piazza Trieste e Trento), Biblioteca Universitaria (via Mezzocannone), biblioteki uniwersytetu Federico II...
Trudne spacerowac po ulice, uwaga na scooter!
Prosze o kontakt mailowy venerazione na yahoo.it
Dzięki bardzo Stefantastica, a czy są tu jeszcze jakieś osoby które miały kontakt z tym miejscem?? Nie wierzę że Ty byłaś jedyna :) Interesuje mnie też kwestia zaklimatyzowania się wśród innych studentów tym bardziej że mój włoski jest komunikatywny ale jeszcze nie perfekcyjny:)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia