studia w Rzymie, bardzo prosze o inf :-)

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie! widze, że całkiem sporo ludzi studiuje w Rzymie! mam w związku z tym pare pytań, tylko prosze, ni irytujcie sie , mozliwe że ktos juz je gdzies zadawał ale nie jestem w stanie przeszukać całego forum ;-)
W tym roku zdaje mature (włoski rozsz, angielski rozsz, polski rozsz, matematyka podst).
Zastanawiam sie, czy mozna studiowac we Wloszech zaraz od poczatku, tzn nie zaczynajac filologii w Polsce? Jakie są opłaty za studia (bez mieszkania), sa mozliwosci zdobycia stypendium? Co biora pod uwage, mature, swiadectwo, dodatkowe egzaminy? gdzie mozna sprawdzic, jakie przedmioty sa wymagane na konkretne kierunki? jest ciężko sie dostać?
uff, mam troche tych pytan...gdyby znalazl sie ktos chetny (za co bede dozgonnie wdzieczna) to jeszcze chcialabym sie dowiedziec pare rzeczy ;-) pozdrawiam !
Nie trzeba przeszukiwać całego forum, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę hasło typu studia w Rzymie albo samo studia i nie zginiesz xD
aha i skoro znasz włoski na tyle, że zdajesz rozszerzony, napewno sobie poradzisz na stronie np. La Sapienzy:) Tam są wszystkie inf xD

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę