najnowszy ranking uczelni z Perspektyw

Temat przeniesiony do archwium.
Widzieliście nowy ranking uczelni czasopisma Perspektywy?
http://www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1434&Itemid=480
Wygląda na to, że 3 italianistyki w Polsce są na najlepszych uczelniach w kraju - UJ, UW, UAM i to chyba dobra nowina. UMK gdzieś pośrodku stawki, UŚ trochę niżej... a WSSM na samym dole tabeli. Szczecin chyba przegapiłam.
Pardon, poprawka, UMK jest 10:)to nie połowa;)
Tylko że to jest ranking 2009 :) Najnowszy będzie dzisiaj o północy :D ale myślę, że wiele się nie zmieni, nadal pewnie te same uczelnie w czołówce:)
Co do najnowszego rankingu, to trochę się zmieniło.. La Vetrata napisała, że WSSM znajduje się na ostatnim miejscu. To jest błędne spojrzenie. W Polsce jest ponad 450 uczelni - państwowych i prywatnych. Ranking Perspektyw przedstawia 90 najlepszych Uczelni w Polsce. WSSM plasuje się na 82 pozycji spośród państwowych i prywatnych uczelni. Wydaje się, że aż tak źle nie wypadło. Z kolei zajmuje 27 miejsce na 96 uczelni, które posiadają uprawnienia magisterskie. Patrząc z tej perspektywy moja uczelnia nie jest najgorsza, a jedną z lepszych uczelni prywatnych ;) Oczywiście nie wspominam, że najlepszy w Polsce jest UJ, UW, UMK.. ;) Z nimi nie można się równać ;)
a nie wiecie może gdzie w tym rankingu był UNiwersytet PEdagogiczny i Uniwersytet Śląski?

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę