rzym

Temat przeniesiony do archwium.
czesc. czy ktos moze byl w szkole domus aurea w rzymie i móglby mi cos powiedziec o tamtejszych kursach.....proszę
Nie bylam , ale polecam inna szkole Torre di Babele tez w Rzymie . Bylam 2 razy , uczy tam fantastyczny Alessandro , a szkola miesci sie w super dzielnicy wsrod zielenii i starych willi
czesc LaBruna, w tym roku (wczoraj wrocilam z Rzymu) tez uczyl mnie Allessandro. jest naprawde suuuuuper !!!!!!!!!!!
Cześć dziewczyny :) A czy mogłybyście mi napisać jak można się na ten kurs załapać? Chodzi mi o czas wakacyjny. Może macie jakieś konkretne informacje na temat kursów i wogóle najważniejsze czy on dużo daje?
Proszę o kontakt ;)
Pozdrawiam!!!
ja bylam juz po raz 2 w tej samej szkole i jestem zachwycona. Kurs daje duzo, mozna sie rozgadac a to najwazniejsze. poza tym 4 godziny zajec dziennie to tez nie malo. potem zwiedzanie...
ceny... kurs 2 tygodniowy kosztuje 340 euro, szkola zalatwia tez mieszkanie-za pokoj 2 osobowy placilam 175euro/2 tyg. wejdz sobie na srtone szkoly: www.torredibabele.com tam sa wszelkie informacje i nawet jakis filmik ze szkoly. w razie jakis pytan pisz smialo, chetnie pomoge
Dzieki wielkie za informacje :)
jak bedziesz jeszcze miala jakies watpliwosci, to smialo pisz, chetnie pomoge
A czy Ty sama pojechałaś na ten kurs czy jeszcze z jakimś Polakiem? ;) I jak długo wcześniej uczyłaś się włoskiego? Czy jest jakiś egzamin wstępny, decydujący o tym jaki poziom najlepiej wybrać? No... filmik i szkoła wyglądają zachęcająco :) A powiedz mi proszę czy za te wycieczki po Rzymie to trzeba dodatkowo płacić? Wiesz ja mam dopiero 17 lat i nie wiem czy sama na taki kurs mogłabym się wybrać ;)
Z góry dziekuję za odpowiedź!
Pozdrowienia!
czesc! w tym roku bylam z kolezanka, ale 2 lata temu jechalam calkowicie sama. wiadomo, ze z kims jest razniej, ale w szkole jest troszke polakow, nie tak duzo jak niemcow, ale znajdzie sie kilkoro.
co do wycieczek po Rzymie, to sa one calkowicie bezplatne, wycieczka sobotnia (jak jedziesz na 2 tyg. to w nasz jedyny weekend) jest platna i zalezy od tego gdzie ona jest to ceny sa rozne. w tym roku byla do Tivoli i kosztowala 13 euro, 2 lata temu byla do Pompei (kosztowala 40 euro)
grupy zaczynaja sie co 2 tydzien w poniedzialek, i wlasnie pierwszego dnia rano o 9.00 jest test pisemny, a potem rozmowa z lektorami tam uczacymi. przy Tobie sprawdzaja test, omawiaja go, mowia jaki jest plan na ten dzien. na ogol po takiej rozmowie masz poltorej godziny czasu wolnego, potem spotkanie informacyjne gdzie opowiadaja o miescie, komunikacji, zabytkach wartych uwagi itd, potem tzw. przydzial grup i poziomow. i juz tego pierwszego dnia zajecia-pierwsze 2 godziny. ja ucze sie wloskiego od 3 lat. a kiedy chcialabys sie tam wybrac??
jak masz chec to mozemy poklikac przez [gg]
Ciao :)
Napiszę Tobie więcej w weekend, bo teraz mam dostęp do internetu jedynie w szkole. Mogłybyśmy wtedy pogadać na gg. Mój nr to: 7677610. Niestety nie ma znajomych, którzy uczą się włoskiego i chciałyby robić to tak intensywnie jak ja ;) Bardzo chciałabym z Tobą wszystko skonsultować, bo widzę że masz doświadzczenie :)
Jeszcze raz dziękuję!!! cieplutkie pozdrowienia;)
... nie mam... i ... chcieliby... przepraszam ale się spieszyłam :)
w takim razie czekam do weekendu na wiesci od Ciebie. chetnie udziele wszelkich inforacji, a szkole rzeczywiscie znam prawie jak wlasna kieszen ( z kilkoma lektorami caly czas jestem w kontakcie).
pozdrawiam i do weekendu :)
buziaki
Cześć :)
Od piątku próbuje Cię zastać na gg, ale niestety nie udaje mi się to :( Może podaj mi swojego maila, albo napisz: [email]
Pozdrawiam i miłej niedzieli ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Pomoc językowa