szkoły językowe w Bolonii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Pod koniec września wybieram się do Bolonii jako au-pair.
Chciałabym się dowiedzieć o ciekawych i godnych uwagi szkołach językowych które oferują nie tylko naukę włoskiego, ale również różnorodne kursy.Czy ktoś może polecić mi jakąś, z której sam był zadowolony?Nie musi być tania.
Pozdrawiam
Z tego co wiem jest tu sporo szkol jezykowych, ktore sa dobre nie mam pojecia. Jak bede mial troche czasu to popytam. Jednak wyjezdzam niedlugo z BO, dopiero bede tak jak ty, koniec wrzesnia. Zobacze czy tam gdzie sa kursy jezykowe dla stranieri na uniwersytecie nie ma tez zwyklych.

Pozdrawiam
Sprobuj poszukac w wyszukiwarce "scuole lingua Bologna", ja pare dni temu szukalam, bo myslalam,ze moze sie na cos zapisze, zeby jeszcze bardziej nie zglupiec, ale jak zobaczylam ceny to pozamykalam te wszystkie strony, zapamietalam tylko ta
http://www.alcebologna.it/ .. nie zeby byla tansza,ale tak po prostu zapamietalam.. :), pozdrawiam!
http://www.koinecenter.com/En/loc-bologna.asp

Zdecydowanie polecam. Miałem przyjemność uczęszczać tamże w zeszłe wakacje i było super - miałem zajęcia indywidualne, bo się okazało, że przerosłem wszystkich poziomem (!), ale myślę, że tylko na tym zyskałem, bo sam ułożyłem sobie plan zajęć i to, czego chcę się uczyć. Ale oczywiście są tam regularne kursy grupowe normalnie. Cenowo się nie orientuje, bo na kurs zostałem przydzielony jako stypendysta z Instytutu Kultury Włoskiej i zapłaciłem jakiś procent całości opłaty tylko. Szkoła mieści się w centrum Bolonii w zabytkowym pałacyku na via Borgonuovo (obok domu, w którym mieszkał niegdyś Pier Paolo Pasolini).
Dzięki wszystkim za pomoc.Przeglądałam obydwie stronki,dosyć ciekawe kursy,ale nie wiem czy skorzystam.Przede wszystkim z braku czasu,większość odbywa się codziennie.Z tego co mi wiadomo 3 razy w tygodniu będę miała zajęcia z włoskiego rano a popołudniu zajmowanie się dzieckiem.
Może pomyślę o tym na miejscu.
Pozdrawiam serdecznie

« 

Egzaminy

»

Życie, praca, nauka