Włoski w Łodzi...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Od października chciałbym zapisać się na język włoski. Jestem ciekaw czy ktoś mógłby mi polecić dobrą szkołę... Od roku uczę się w Progresie angielskiego i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem natomiast nic na temat poziomu włoskiego w powyższej szkole. Proszę o pomoc...
Zapisz sie do pani Elżbiety, nazwisko na W w empiku, jest świetna!
tez chcialem sie zapisac na wloski od pazdziernika w lodzi i mam puyanko co do tej pani Elżbiety - czy to sa lekcje prywatne czy grupowe?
Moge polecić wam naprawde świetna szkołę w Łodzi : Cenrum Jezyków Romańskich na ul. Piotrkowskiej 42 tel: 632-54-70. Szkoła jest także ośrodkiem egzaminacyjnym TELC. Zajęcia z j.włoskiego prowadzi pani Żaneta Bagińska-Cornily, która jest nie tylko tłumaczem przysiegłym, świetnym pedagogiem, ale takrze inspektoremdo do spraw egzaminu TELC w Polsce. Cena nie jest wygórowana, wszystkie poziomy , małe grupy, bezpłatna lekcja próbna, i legitymacja ze zniszkami w ksiegarniach, kinach itp. Uczyłam sie u pani Żanety gdy jeszcze wykładała w innej szkole jezykowej tweraz ma własną. Moim zdaniem nie znajdziecie lepszego wyjkładowcy j. włoskiego. Polecam:) PS. w szkole do wyboru są jeszcze j. francuski, hiszpański, portugalski, łacina i rumuński.
w tamtym roku uczyłam się w Centrum Języków Romańskich...w tym zamierzam kontynuować...również polecam...małe grupy, świetna atmosfera...p. Żaneta ponoć nieoceniona, ja uczyłam się włoskiego u innej lektorki p.Marta - kompetentna i nie odpuszcza! Bardzo polecam...iść zapisać się i dobrze bawić!
bylem u niej ale jest hm,mmm baaaardzo sie ceni a w perfekt ok jest fajny lektor Jacek N.
Chciałam się dowiedzieć ile może kosztować roczny kurs włoskiego w Cenrum Jezyków Romańskich. Niestety nie mogę znaleźć tej informacji na stronie internetowej Centrum.
ja od 3 - 8 sempetru uczyłam sie w Perfekt OK. miałam zajęcia z Maja... bardzo miło wsposminam ale teraz jest mały dzidzius i czesc zajec było z Jackiem .. tez miło wspominam i obojga polecam jako lektorów
witam
ja uczęszczałam przez 2 lata do Eurodialogu.Polecam świetna atmosfera , jesli tylko ktoś chce to może wiele się nauczyć
Witam wszystkich :)
Czy ktoś mogłby pomóc mi w wyborze szkoły? Waham się pomiędzy Empikiem a Centru Języków Romańskich...chodzi mi o kurs dla pewnego stopnia zaawansowania..ale to chyba nie ma znczenia.. Co myslicie? Jak to wygląda cenowo?
W progresie mogę polecić Monikę - naprawdę świetnie uczy. Na wyższych poziomach zaawansowania polecam zajęcia z Włoszką Laurą w empiku.
Hej! jestem z piotrkowa tryb i bardzo chetnie poznalabym ludzi z ktorymi moznaby sie spotkac podszlifowac znajomosc jezyka...ja dopiero zaczynam ale zakochalam sie we Wloszech i w Sycylii a teraz tesknie... jesli ktos ma troszke czasu i ochoty to prosze o kontakt!!
serdecznie pozdrawiam wszystkich!!
chcesz podszlifowac włoski w Łodzi? zapraszam na konwersacje w sierpniu dla sredniozaawansowanych w szkole perfekt ok! tanio i z dobrym lektorem.
http://www.perfekt-ok.edu.pl/ brakuje kilku osob do rozpoczecia kursu. mała grupa.
Po pierwsze nie piszemy TKARZE a TAKŻE ;P a po drugie, czy w dobrym guście jest kryptoreklama? Bo nie wydaje mi sie by jakikolwiek sluchacz znal na pamiec numer do centrum... A francuski w centrum to totalne dno... lektorka nie wie chyba jak sie nazywa... Nie polecam. Lepiej wydac troche wiecej i isc na zwykle korki.
Ciao:) Ja polecam nową co prawda, ale bardzo fajna szkołę Sorbona. sama miałam watpliwości czy sie zapisac czy nie .... bo nowe nie znaczy dobre, byłam juz na 2 zajęciach i jest super... wreszcie sie cżłowiek uczy a nie udaje ze sie uczy.
poza tym jest mozliwośc skorzystania z promocji na włoski... widac ze sa nowi i zalezy im na tym zeby zdobyc klienta, mila atmosfera i wysoki poziom. Polecam.
no po 2 zajecich to jest raczej trudno wydac opinie o tym czy szkola /lektor sa ok czy nie. ja jak zaczynalam sie uczy wloskiego to tez sobie wybralam niby najlepsza wtedy szkole i lektora zachwalali a sie okazalo zeszkola moze i miala dobra opinie ale o angielskim i niemickim ale o nauczaniu innych jezykow to nie mieli zielonego pojecia. odradzam szko OXFORD w Lodzi na ul. Sienkiewicza. wielka scima i d tej prywidza mi kase za nieodbyte zajecia i zlikwidowanie kursu w trakcie semestru .... a minelo juz ponad 5-6 lat !!!!
moje znajome przeszly przez Empik, szkole na Rewolucji, Progres i w koncu wszstkei spotkalysmy sie w Pefekt OK i to sszkole poleceam na prawde graco. tu nadrobilysmy zaleglosc i na prawde nauczylysmy sie wloskiego
Kiedys chodzilam do Oxfordu do pani Ania chyba i bylo okej. Innych opinii o tej szkole nie mam, wiem ze juz tam nie pracuje. Przesnioslam swoja nauke tym razem do Centrum Jezykow Romanskich i nikomu tej szkoly nie polecam... To jest jakis zart jesli pani dyrr podnosi cene kursu w trakcie trwania zajec!!!!!!!!!!!! bez podania powodu!!!!!! i informuje o przelozeniu zajec sms... troche malo w tym elegancji......... Co to za szkola ze nie moze powiadomic telefonicznie o zmianie godziny, odwolaniu zajec????? Nie polecam wiec tej szkoly, jestem zla ze dalam sie nabrac na kurs po czym mialam doplacac kase bo pani dyrrrr tak sie zachcialo... niektorzy lektorzy tez pozostawiaja wiele do zyczeniaaaa

teraz zapisalam sie na wloski do innej szkoly i mam nadzieje ze bedzie lepiej niz w Centrum...
a zapomnialam o wspomniec o wiecznie niepiszacych mazakaach, niedzialajacym sprzecie i o kserze ktore nie kserowalo............
za co tu placic i podnosci kase???????
wiesz co, mam wrażenie, że uprawiasz brudną reklamę. uczęszczam do tej szkoły od 2 lat i fakt, że pisak się wypisał nie traktuję za coś nienormalnego, a ty skrytykowałeś wszystko co jest możliwe więc zakładam, że jest to twoja konkurencja. w oxfordzie nie byłem ale słyszałem raczej złe opinie na temat tej szkoły, no bo jak szkoła angielskiego może uczyć dobrze języka z innej grupy językowej. co do podnoszenia cen to na podstawie mojego doświadczenia z dwoma innymi szkołami stwierdzam, że zawsze są dwie opcje odpowiedzi na podnoszone ceny. albo grupa istnieje i trzeba podnieść ceną kursu z powodu zbyt małej liczby chętnych albo poszukiwanie właściwej szkoły zaczyna się od nowa, więc wybór należy do nas słuchaczy. czyż nie?
pozdrawiam właścicieli innych szkół ale to forum jest dla nas słuchaczy dość ważnym źródłem wiedzy aby nie wyłapać hamskiej(przepraszam) formy antyreklamy
Hej, witam. Przypadkiem trafiłem na ten temat, dość stary, ale włączę się w niego. Zdecydowanie NIE POLECAM tego całego Centrum Jezyków Romanskich. Widzę, że podnoszenie cen kursów i jednoczesne (!) ucinanie ilości godzin w trakcie kursu to dla nich norma. Przecież jak się widzi, że jest mało ludzi w grupie to się powinno informować ich o tym od razu, a nie czekać i czekać do momentu w którym stwierdzą, że i tak za późno na przepisanie się gdzieś indziej. A tekst o szkole angielskiego, która nie umie nauczyć języka z innej grupy jest dziwny... Czemu nie? Jeśli lektor jest dobry? Sam uczyłem się kiedyś w Oxfordzie, chociaż z 5 lat temu to byłem zadowolony.
Szukam właśnie szkoły na kursy wakacyjne, ale do nich na pewno nie pojdę.
A "hamski" to się raczej pisze prze ch :D
Hej! Szukam osób chętnych na intensywny kurs włoskiego w wakacje, w sierpniu, w godzinach popołudniowych. Brakuje 3 osób, aby utworzyła się grupa. Jeśli ktoś byłby chętny odzywajcie się, moje [gg]
Poziom niby średniozaawansowany, piszę niby, bo chodzi nam o to, żeby nie zaczynać nauki od zera. Więcej szczegółów możemy dogadać przez gg :)
Z doswiadczenia wiem, jak trudno jest znalesc dobrego nauczyciela jezyka wloskiego... by nie tracic czasu i w miare sprawnie przejsc przez trudne poczatki, a co najwazniejsze zaczac komunikowac sie... Sama bardzo czesto zmienialam i szkoly i nauczycieli i szkoly, niektore kursy byly strata czasu lub poprostu byly nudne :) wiem tez ze nasze potrzeby sa rozne zaleza od naszych kompetencji jezykowych, podobnie jak nauczyciele nie zawsze potrafia nauczyc wszystkiego
ale tak: jest w Lodzi jeden swietny nauczyciel wloskiego od ktorego gramatyki wg. mnie mozna nauczyc sie w mig! Sam jest bardzo kreatywny i wymysla swoje koncepcje teorie gramatyczne, majac porownanie z innymi czy to uczac sie na prywatnych lekcjach czy juz bedac na studiach filologicznych, nie spotkalam kogos tak dobrego... jesli ktos chce moge podac jego namiary przez [gg]
a ze szkol polecam zdecydowanie kurs wloskiego w szkole "perfekt ok"
http://www.perfekt-ok.netyou.pl/ jeszcze teraz maja swietnego nativa tego samego z ktorym mam zajecia na filologii....
Z doswiadczenia wiem, jak trudno jest znalesc dobrego nauczyciela jezyka wloskiego... by nie tracic czasu i w miare sprawnie przejsc przez trudne poczatki, a co najwazniejsze zaczac komunikowac sie... Sama bardzo czesto zmienialam i szkoly i nauczycieli i szkoly, niektore kursy byly strata czasu lub poprostu byly nudne :) wiem tez ze nasze potrzeby sa rozne zaleza od naszych kompetencji jezykowych, podobnie jak nauczyciele nie zawsze potrafia nauczyc wszystkiego
ale tak: jest w Lodzi jeden swietny nauczyciel wloskiego od ktorego gramatyki wg. mnie mozna nauczyc sie w mig! Sam jest bardzo kreatywny i wymysla swoje koncepcje teorie gramatyczne, majac porownanie z innymi czy to uczac sie na prywatnych lekcjach czy juz bedac na studiach filologicznych, nie spotkalam kogos tak dobrego... jesli ktos chce moge podac jego namiary przez [gg]
a ze szkol polecam zdecydowanie kurs wloskiego w szkole "perfekt ok"
http://www.perfekt-ok.netyou.pl/ jeszcze teraz maja swietnego nativa tego samego z ktorym mam zajecia na filologii....
Droga Pani, bardzo bym Panią prosiła , aby Pani zechciała się przedstawić, skoro na forum wypisuje Pani nieprawdziwe informacje. Pracuję już długo w Centrum Języków Romańskich i nie przypominam sobie faktu, aby kiedykolwiek były podnoszone ceny bez uzgodnienia. Raczej są obniżane. Nie zmam sytuacji, abyśmy stawiali słuchacza przed faktem dokonanym. Jeżeli Pani nie potrafi obsługiwać ksero, to proszę poprosić osobę obsługującą. Oczywiście zgadzam się, mamy bardzo profesjonalne ksero, gdzie jego obsługa wymaga przeszkolenia. Do naszych słuchaczy nie wysyłamy sms, jeżeli już to e-mail. Proszę się odważyć i przedstawić.
Małgorzata Kotwica
Mam pytanie do Pana Wolskiego, czy wolałby Pan uczyć się z dwiema osobami w ciągu dwóch godzin, czy z dziesięcioma w ciągu trzech ?
Chyba wiem, o jakim lektorze mówisz. :) uczyłam się u niego włoskiego 3 lata i oczywiście zamierzam kontynuować. Jeszcze nigdy nie spotkałam osoby tak zafascynowanej językiem, której pasją jest przekazywanie swojej wiedzy (nie tylko z zakresu języka włoskiego) i doskonalenie własnej metody nauczania. Gorąco polecam!
Buona o cattiva,mogła byś podać jakieś bliższe namiary na tego lektora?
Mój nr [gg] .Pozdrawiam.
Uczyłam się włoskiego w Perfekt OK z panem Jackiem, którego bardzo polecam - to świetny lektor. Z tego co wiem, to teraz prowadzi zajęcia w innej szkole - w Studium Perfekt (w wieżowcu obok starego Centralu).
Zna ktoś szkołę językową, w której korzysta się z podręcznika Nuovo Progetto Italiano 1? Szukam kursu w godzinach porannych, tak od 3 semestru :) Może ktoś chodzi na taki kurs?
Witam wszystkich,
jestem w centrum i jestem zadowolona. Uczyłam się zarówno z Panią Anią jaki i z Panią Żanetą i obie są świetne. Dla mnie ważny jest dobry kontakt z lektorem, a w naukę języka obcego trzeba samemu włożyć dużo pracy. Nauka jest bardzo intensywna. Kłopotów z kserem nie zauważyłam. A na kurs chodziłam, gdy w grupie były 2 osoby i cenowo nic się nie zmieniło.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

»

Studia językowe