Bezplatne kursy jezykowe

Temat przeniesiony do archwium.
121-146 z 146
| następna
Cześć Ania,

Ja mieszkam we Florencji już na stałe,i bardzo bardzo brakuje mi polskości. Podam mój adres email : [email] jak tylko będziesz miała ochotę to odezwij się, będzie mi bardzo miło. Może też uda nam się spotkać:)?

Pozdrawiam.
Cześć!Mieszkam w Varese. Może ktos wie , gdzie mogą być organizowane bezpłatne kursy języka włoskiego. Bardzo wdzięczna byłabym za wszelkie informacje na ten temat.L
Hejka Linda masz nr gg???
sorrki Lidia:D Podaj nr gg albo maila!
Cześć. Oczywiście mam [email]
Hej Croxley! Co się dzieje? Po co chciałeś(aś) mojego maila skoro nie odzywasz się?! Jeśli możesz podaj namiary na kurs włoskiego w Varese. Bardzo będę wdzięczna. Do usłyszenia. L
Czy ktos z Was wie gdzie mozna zapisac sie na takie darmow kursy w Rzymie? Interesuje mnie zwlaszcza zona Rebibbia.
We Florencji, polecic moge Centro Internacionale Giorgio La Pira.
Jesli ktos nie zna wloskiego, moze zapisac sie na trzymiesieczny kurs (ilos miejs ograniczona) koszt 55euro. Dlatego tak tanio, bo nauczyciele ucza harytatywnie i kurs jest tylko do livello 3. Lub 5 tygodniowy kurs (4x2godziny tygodniowo) koszt 130euro. Atmosfera w szkole jest niesamowita i nauczyciele sa wspaniali.
link na strone
http://www.centrointernazionalelapira.com/
Witam wszystkich:)!
Od września przenoszę się na Sardynie-w okolicę Cagliari i chciałabym doszlifować swój włoski. Wiecie coś może o tanich kursach dla obcokrajowców organizowanych w tamtym regionie? Szukałam jakichkolwiek inf. na stronie comune di Cagliari ale coś się doszukać nie mogę:(
znam jednego sympatycznego chlopaka z Cagliari, przyjaciel mojego lubego italiano. jesli znasz troche wloskiego badz angielskiego i chcesz to podam namiary na niego bo pewnie sie orientuje co i gdzie w jego miescie, ja bylam tam tylko kilka dni ale bardzo mi sie podobaja okolice, polecam.
jasne! będę wdzięczna za wszystkie informacje. Moj mail: [email]
napisalam Ci wlasnie maila
Mogłabyś mi także napisać jakiekolwiek informacje? Dzięki :))
Hah xD Zapomniałem o e-mailu :)
[email]
A jeśli ktoś się wybiera na jakiś kurs to też niech mi napisze na e-maila :)
Z kimś zawsze lepiej :)
[email]
hej
A mógłbyś się podzielic tymi adresami również ze mną, albo adresami do bezpłatnych szkół lyb niskobudrzetowych w Rzymie, lub na Sycylii??
Bardzo dziękuję za każdą pomoc.

Beata
[email]
Czesc wszystkim chcialam wypowiedziec sie na temat kursow wloskiego w mediolanie..otoz ja juz od 2 lat chodze na bezplatny kurs wloskiego organizowany przez CTP i bardzo sobie chwale jak sie zapisalam nie mowilam naprawde nic moze ze 2 slowa a tam bardzo duzo sie nauczylam i w tym roku zrobilam certyfikat CILS,zamierzam dalej kontynuowac nauke.Jedyny problem moze byc taki ze kursy dla poczatkujacych odbywaja sie od 3 do 4 razy w tygodniu po 2 godziny natomiast juz od poziomu B 1-2 razy i niby to maja calkowicie zlikwidowac poziomy od B w gore ale jak narazie to nic nie mowia wiec ja korzystam,mieszkam pod mediolanem ale wiem ze w samym mediolanie Ctp ma duzo swoich fili wiec polecam jak najbardziej ale nic nie zastapi "zywej"konwersacji...POZDRAWIAM
hej,
A może jest ktoś kto wybiera się do Rzymu na kurs wł w listopadzie? Ja chciałam pojechać na miesiąc, myślałam o szkole językowej, ale to jednak straszna kasa i tak czytam o bezpłatnych kursach. Tylko nie wiem jak z mieszkaniem przez miesiąc hotel raczej odpada. Czy może ktoś ma jakieś info nt bezpłatnych kursów ( poziom średnio zaawansowany) i jak najtańszego mieszkania?? Najbardziej chciałabym Rzym. Jeśli ktoś coś wie podaję maila: [email] Z góry dziękuję
Hej incredibilmento,
Chcialam sie zapytac czy znalazlas juz jakies darmowe badz tanie kursy w Rzymie? Ja obecnie jestem w Rzymie i potrzebuje pilnie nauczyc sie jezyka wloskiego. Jak cos to podaje moj mail to: [email] . Pozdrawiam :)
Wraz z rozpoczęciem roku szkolnego, rozpoczęły się i nabory na kursy językowe, a między innymi na bezpłatne kursy języka włoskiego dla cudzoziemców. Z informacji, które do nas nadeszły, pragniemy podsunąć waszej uwadze trzy kursy języka włoskiego dla cudzoziemców.

Pierwszy kurs języka włoskiego organizowany jest przez Stowarzyszenie "Villa Carpegna". Villa Carpegna znajduje się przy Viale di valle Aurelia 129 w Rzymie, niedaleko metro Aurelia. Stowarzyszenie organizuje kursy języka włoskiego gratis, a pierwsze spotkanie integracyjne odbyło 30 września.
Dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem: [tel], bądz pod adresami mailowymi: [email] This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; [email] This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Kolejna szkoła, to "Szkoła Borsi", która także organizuje zapisy na kurs języka włoskiego dla cudzoziemców. Zajęcia są bezpłatne, a jedynym wydatkiem jest pokrycie kosztów wpisowego w wysokości 10€. W przypadku uchodzców politycznych, czy też osób mających trudności finansowe, opłata ta nie jest obowiązkowa.
Kurs rozpocznie się 4 pazdziernika i będzie trwac od 6 do 12 mięsiecy. By zapisać się na kurs należy przedłożyć kopię dokumentu osobistego, oraz fotokopię pozwolenia na pobyt. W przypadku studentów spoza Unii Europejskiej, należy okazać kopię podania o regolaryzację nauki we Włoszech.

Szkoła Borsi mieści się na Via Tiburtina Antica 25, w okolicach San Lorenzo, a dokładne informacje można uzyskać pod następującymi numerami: prof. Bruno Giuseppini, tel. 338 3767099; prof. Rita Prudente, tel. 32[tel]; Sekreteriat, tel. 06/491777; Fax [tel];

Jak informuje AIPRO ROMA, również Forum Immigrazione z PD di Roma, dzięki dyspozycyjności Circolo PD di Alberone, organizuje bezpłatne kursy języka włoskiego dla cudzoziemców. Projekt rusza pod hasłem "Język włoski dla wszystkich". Zajęcia będą odbywać się o różnych porach, w zależności od stopnia zaawansowania danej grupy. Aby wziąć udział w organizowanym kursie, należy przejść test sprawdzający poziom znajomosci języka włoskiego. Testy kwalifikujące chętnych do odpowiednich grup odbędą się 14 pazdziernika, między godziną 17.00 a 21.00.
Z kolei, sam kurs rozpocznie się 25 pazdziernika, a zakończy się 15 kwietnia 2011 roku. Zajęcia będą odbywać się raz w tygodniu i będą trwać półtorej godziny. Po zakończeniu kursu, uczestnicy projektu "Język włoski dla wszystkich", otrzymają certyfikaty PLIDA.
Lekcje języka włoskiego będą miały miejsce na Via Appia Nuova, 361 w Circolo PD Alberone (metro A Furio Camilio), oraz na Piazza Epiro 10, w siedzibie stowarzyszenia CE.P.AT.

Dodatkowe informacje można uzyskać od poniedziałku do piątku, w godzinach między 17 a 19, pod numerem telefonu [tel], oraz pisząc maila na adres: koinè [email]
www.polskaitalia.com
Jak informuje Związek Polaków w Mediolanie, istnieje możliwość uczęszczania na darmowy kurs języka włoskiego, przygotowującego do egzaminu CILS - Certificazione di Italiano come Lingua Straniera (certyfikat z języka włoskiego jako języka obcego).

Kurs jest prowadzony przez doświadczonego włoskiego wykładowcę uniwersyteckiego, specjalizującego się właśnie w kursach przygotowawczych do egzaminów na certyfikat CILS.

Zajęcia odbywają się w siedzibie "Centro Italiano per tutti" ,przy ulicy Calatafimi 10 w Mediolanie, w każdy wtorek między godziną 10 a 13. Przewidziany czas trwania kursu, to 30 godzin lekcyjnych od 29 września do 1 grudnia.

Dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu: 02/58101185, bądz drogą mailową: [email]
www.polskaitalia.com
Dzięki SettediNove, jak tylko będę we Włoszech spróbuję się dokładnie wszystkiego dowiedzieć.
Sette, czy ktokolwiek zdaje sobie sprawe jak cenne sa te informacje..?
Jak mozna sie odwdzieczyc ;)?
zmow 'zdrowaske' za moje zdrowie..ostatnio troche zle ze mna..potrzebuje wsparcia :D:D
zrobione..ale dziala dopiero od jutra..;)
Hej!
Super, że jest takie forum!
Mam pytanie: będę w te wakacje (czerwiec-wrzesień) we Włoszech, dokładniej w Rimini, jest to miejsce typowo turystyczne, ja chciałabym właśnie tam chodzić na kurs włoskiego. Czy macie może jakieś wiadomości a propos właśnie Rimini albo okolic???
Z góry bardzo dziękuję!
Temat przeniesiony do archwium.
121-146 z 146
| następna

»

Pomoc językowa - tłumaczenia