czesc, w academi, grupy sa 4 osobowe i to ich duzy plus. w trakcie semestru sa zajecia komputerowe, z kuchni... dodatkowo od tego semestru ruszyly warsztaty jezykowe. chodzilam do instytutu kiedys przez rok i w grupie maialm 15 osob... niewiele sie nauczylam, naprawde... do tego stopnia, ze jak szukalam innej szkoly musialam zaczynac od poczatku...
poza tym przy 15 osobach w grupie, nie wielkie sa szanse by sie odezwac... jak sie raz uda w czasie zajec to super...
dlatego szalenie sie ciesze ze trafilam do accademi... fakt, ze ceny sa wyzsze niz w instytucie, ale tutaj oni nam gwarantuja ksiazki i wszelkie materialy. poza tym instytut odstraszyl mnie tym, ze nie przeprowadzali nawet egzaminu wstepnego... a ciezko samemu sobie znalezc odpowiedni poziom. jak rok temu chcialam podczas zapisow pogadac z lektorem, o poziomach itd, to nawet nie mialam okazji, bo nikt nie mial na to czasu... i lektorow nie bylo pod reka...
to mi sie strasznie nie podobalo... w accademi za to musialam napisac test i obowiazkowo odbyc rozmowe z lektorem, bez tego nie bylo mowy o zapisaniu... ale dzieki temu osoby w grupie sa na jednakowym poziomie...
zastanow sie... zawsze mozesz sie przejsc do academi, napisac test (jesli sie juz uczylas) a potem podjac ostateczna decyzje. w razie czego zostawiam Ci moj numer gg gdybys miala jakies pytania (czesto jestem na niewidocznym, ale gdy bede gdzies w poblizu kompa, na pewno odpowiem) oto moj numer: 3034711
pozdrawiam serdecznie
aska