Instytut w Warszawie - jaki lektor

Temat przeniesiony do archwium.
Znam włoski na poziomie średnio zaawansowanym i chciałabym zapisać się od lutego do Instytutu w Warszawie, stąd moja prośba, może ktoś tam chodzi lub chodził i poleci mi dobrego lektora stamtad, takiego, dla którego będzie się chciało przychodzić na zajęcia,nawet jak się nie chce:) i takiego, który uczy mówić, a nie tylko czytać czytanki; takiego, który DUŻO wymaga. Będę wdzięczna za podpowiedzi.
a czemu akurat instytut a nie inna szkola? ja z instuytutu mam niemile wspomnienia... teraz chodze do Academia della lengua i jestem przeszczesliwa :) mam wspaniala lektorke, dla ktorej nawet na 19sta biegam...rezygnujac z innych rozrywek i przezwyciezajac moja niechec do wychodzenia o tej porze z domu :)
Myślałam o Istytucie, bo słyszałam, że tam dobrze uczą. Naprawdę jest tak źle? Patrzyłam na ofertę Academii, ale tam kursy są trochę droższe:(
Napisz jak wyglądają zajęcia w Academii, jeżeli będziesz miała chwilę.
up:)
czesc, w academi, grupy sa 4 osobowe i to ich duzy plus. w trakcie semestru sa zajecia komputerowe, z kuchni... dodatkowo od tego semestru ruszyly warsztaty jezykowe. chodzilam do instytutu kiedys przez rok i w grupie maialm 15 osob... niewiele sie nauczylam, naprawde... do tego stopnia, ze jak szukalam innej szkoly musialam zaczynac od poczatku...
poza tym przy 15 osobach w grupie, nie wielkie sa szanse by sie odezwac... jak sie raz uda w czasie zajec to super...
dlatego szalenie sie ciesze ze trafilam do accademi... fakt, ze ceny sa wyzsze niz w instytucie, ale tutaj oni nam gwarantuja ksiazki i wszelkie materialy. poza tym instytut odstraszyl mnie tym, ze nie przeprowadzali nawet egzaminu wstepnego... a ciezko samemu sobie znalezc odpowiedni poziom. jak rok temu chcialam podczas zapisow pogadac z lektorem, o poziomach itd, to nawet nie mialam okazji, bo nikt nie mial na to czasu... i lektorow nie bylo pod reka...
to mi sie strasznie nie podobalo... w accademi za to musialam napisac test i obowiazkowo odbyc rozmowe z lektorem, bez tego nie bylo mowy o zapisaniu... ale dzieki temu osoby w grupie sa na jednakowym poziomie...
zastanow sie... zawsze mozesz sie przejsc do academi, napisac test (jesli sie juz uczylas) a potem podjac ostateczna decyzje. w razie czego zostawiam Ci moj numer gg gdybys miala jakies pytania (czesto jestem na niewidocznym, ale gdy bede gdzies w poblizu kompa, na pewno odpowiem) oto moj numer: 3034711
pozdrawiam serdecznie
aska
ja tez kiedys przez rok uczylam sie w akademii...to bylo juz z 4 lata temu ale bylam bardzo zadowolona..mialam swietna lektorke nie wiem czy jeszcze uczy...grupa co prawda liczyla 8 osob ale kazdy mial szanse (i wlasciwie musial) sie wypowiedziec...atmosfera swietna!
duzo wtedy sie nauczylam i przypomnialam z wloskiego (bo wczesniej sie juz uczylam ale mialam kilkuletnia przerwe gdy wcale nie uzywalam wloskiego)
jesli chodzi o instytut..w sumie nie mialam z nimi doswiadczen ale rzeczywiscie znajomi skarzyli sie na sposob prowadzenia tam zajec...przede wszystkim chodzi o to ze osoby w grupie bardzo roznia sie poziomem znajomosci jezyka i to bardzo utrudnia nauke
a maja jakas stronke internetowa?
moge Ci polecic dobrego lektora
Pietro Larceri
uczy glownie ostatnie poziomy - na ktorych zreszta jest na ogol bardzo kameralnie..ta grupa do ktorej ja chodzilam czyli C skladala sie na ogol z 2-3 osob czasem bylam sama
http://www.academiadelalengua.pl/

to jest stronka akademii
dzieki, przez google nie moglam znalezc
wlasnie ..przez google znalazlam...;))
a czy ten lektor kładzie duży nacisk na mówienie??
A ja to w ogóle zapytam, jaką szkołę językową w Warszawie , oczywiście chodzi o włoski, polecacie, i jakiego na niej wykładowcę.
Zależy mi na jak najszybszym podjęciu ponownie nauki tego języka. Więc piszcie jak najszybciej!
Jest tak dużo tych szkół, trudno się zdecydować, a jak ktoś z autopsji może coś powiedzieć, to od razu lepiej.
Mówcie więc, a na pewno nie tylko ja skorzystam z Waszych rad.
POZDRAWIAM SERDECZNIE.
Chodziłam do Bravo - tam było 2 lektorów: kobitka i facet. To fajna szkola. Male grupy, ceny przystepne i nauczylam sie duzo. oto stronka www.bravo.edu.pl rnSaluti
Faktycznie musiałam przejść przez 3 grupy w Instytucie zanim ustaliłam swój poziom, jednakże jeśli chodzi o Pietro - jest genialny. Przez cały czas mówi po włosku i jest świetnym obserwatorem np. widzi kto czegoś nie łapie, albo kto boi się mówić itd. Chcesz dostać więcej ćwiczeń, daje. Chcesz odrobić jakieś zajęcia, non c'è problema. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia