heloł :)
dzięki, że sie interesujecie :) no więc chyba wreszcie coś ruszyło, jednak z tym Lingualandem...pomimo tego, że nie ma lekcji w weekendy, co by mi najbardziej odpowiadało, to zapisuje się tam jutro, zobaczymy jak to będzie z lataniem w tygodniu...zdecydowalam się dlatego, że wyeliminowalam juz kilka szkół, no a z tego co dzwonilam i sie dowiadywałam to nie ma zabardzo włoskiego w weekendy(pytałam jeszcze w Kosmopolicie i Dialogu)... inne jezyki tak, no ale nie moje :)
włoski na moim poziomie(W2-pisałam dzisiaj test)jest w piątki(3lekcje zamiast 2 razy w tyg)ale ja wtedy późno kończę, więc odpada...wt i czw też odpadły(z tego samego powodu) więc został pon i środa - do wyboru(podkreślam dla mojej grupy:w2 IIsem) 16:20 lub 19:40. Z uwagi na to, że dojazd do centrum zajmuje mi autobusem czy tramwajem do 40min to zdecydowałam się na wcześniejszą godzinę, bo po szkole POWINNAM(:P)się wyrabiać, a nie chce wracać późno do domu przez pół Krakowa...Cena:589 zł, ale ja bede płacić w 3 ratach, więc to będzie 618. Książka taka jak mam w liceum...o tyle dobrze, że nie będę musiała wydawać na nową, ale wolałabym coś innego chyba, bo tą już znam, przerobie tak czy siak(przynajmniej spero:P)a tak to mogę się później w szkole nudzić, heh ;)
Jeśli ktoś jest ciekaw Kosmpolity albo Dialogu:
w Kosmopolicie wydało mi się miło(w sekretariacie:D), cena kursu to 670zł, jeśli się płaci od razu to 50zł zniżki, czyli 620-nieduża różnica. Semestr trwa tak samo-do mniej więcej połowy czerwca(czyli chyba 60h lekcyjnych-również 2x/tyg)na zmianę z nativem i lektorką polską...podobno grupa w2 szczególnie lubi swoich nauczycieli i Pani polecała...oczywiście może i miała w tym swój interes, w każdym razie powtarzam co mówiła :)
W Kosmpolicie są bezpłatne konwersacje i konsultacje, nie wiem ile...w Lingualandzie najwiecej w Krk podobno-600godzin( mozna wybierac wsrod roznych zajec-np warszatatow gramatycznych, leksykalnych...ciekawe jak to jest w praktyce :) )
w Dialogu - w ogóle nie ma włoskiego, bo był 1 chętny ehehe :))) no ale to zrozumiałe, mało jest w N.Hucie liceów z włoskim,więc małe zapotrzebowanie...(malo uczniow zainteresowanych douczaniem;)) ...centrum miasta to jednak co innego, poza tym ten Dialog to malutka szkółka-w budynku przedszkola na os. Dywizjonow 303 :)
Pani powiedziała, że możliwe są jedynie lekcje indywidualne, z uwagi na zbyt mało chętnych na kurs w grupie;cena za godzine(chyba 45min)to 35zł, calkiem przystepna mysle...
w Lingualandzie 80zł :] (z nativem 100!) Program nauczania oczywiście wybiera sobie zainteresowany, decyduje o ilosci h w tyg, itd itd...
Jakby ktoś potzrebował jakiś namiar czy coś to pisać...jutro zdam relacje i opisze wrażenia po pierwszej lekcji w Lingualandzie ...a tymczasem uciekam :)
ps: chodze do 12lo, na os. Kolorowym, a Ty gdzie się uczyłaś? saluti