kurs wakacyjny

Temat przeniesiony do archwium.
w wakacje chciałabym pojechać do Włoch na kurs. Gdzie, Waszym zdaniem, warto się wybrać, na jak długo, jakie szkoły są najlepsze? z góry dziękuje:)
ja tez chcialbym jechac...i tez zastanawiam sie gdzie, kiedy i za ile..
ja myślę nad Reggio di Calabria,ale mam zamało informacji...eh
hej:)
ja mam zamiar pojechać w wakacje na kurs z Sprachcaffe..wydaje mi sie ,że ceny nie sa aż tak kosmiczne a i położenie szkoły bardzo przypada mi do gustu:D podaje link http://www.sprachcaffe.com/polski/catalogue/07_PL_Rome.pdf można sie sparawdzić językowo robiąc sobie test http://www.sprachcaffe.com/polski/study_abroad/language_test/test.asp?test=it piszcie jak to widzicie..:)
hej,ja tez sie wybieram do calabrii na lipiec i sierpien ale tez jeszcze nie wiem zbyt wiele na ten temat.slyszalam od kilku osob ze jest bardzo fajnie ale to niestety zbyt wiele mi nie mowi:)moze ktos ma ochote jechac w lipcu,razem zawsze razniej:)
a może ktoś wyjeżdzał na kursy językowe etc. z firmą TEE z Katowic? nie wiem czy jest wiarygodna.
Szukacie kursu we Wloszech? Przyjedzcie do mnie!
Mieszkam we Wloszech od lat 18, z zawodu jestem nauczycielka wloskiego, w tym roku organizuje kurs letni:
pierwsze dwa tygodnie lipca - poczatkujacy A1 (dla osob, ktore nie uczyly sie wloskiego), kolejne dwa tygodnie dla poczatkujacych A2. Kursy odbeda sie w regionie Veneto.
Strona internetowa www.vivaitalia.altervista.org bedzie gotowa na dniach.
Tymczasem mozecie mnie znalezc pod adresem: [email]

ciao a tutti!

cate
Nicole!

nie udaje mi sie wyslac wiadomosci do Ciebie, maile wracaja. Moze podasz mi jakis inny adres?

Kasia dobrowolska
ale ja otrzymałam od Pani dwa mail'e.chyba,że jeszcze cos pani przesyłała.podaje drugiego mail'a: [email] dziękuję za odpowiedź
to wszystko w porzadku.
pa!
ponoc najlepsze szkoly jezykowe we wloszech sa na polnocy bo tylko tam mowia poprawna (podrecznikowa)wloszczyzna...To inf dla osob ktore planuja robic jakies egzaminy z jezyka, gdzie dialekt ejst niedopuszczalny xD
To chyba żart?
Jak mówisz poważnie, to proponuję, żebyś sobie darował/a.
We Włoszech wszędzie się mówi dialektami (na północy tak samo jak na południu), a jedyny najbardziej zbliżony do włoskiego, albo raczej z którego powstał włoski to dialekt we Florencji.

Hehe, ciekawe po jakiemu mówią np. w Veneto, albo Friuli :) Na pewno po włosku, prawda? :)
Osobiscie nie poznalam jeszcze Wlocha, ktorego akcent nie zdradzalby jego pochodzenia z tej czy innej czesci Wloch: poczawszy od spikerow telewizyjnych (ktorzy moze najlepiej sie maskuja), przez politykow, przedsiebiorcow, konczac na... nauczycielach wloskiego!
napisałaś w Veneto, ale gdzie konkretnie?
Miejscowosc nazywa sie Montagnana (miedzy Padwa a Verona), to piekny sredniowieczny grod, zamieszkanie i kurs w glownej baszcie lancucha murow obronnych!
brzmi super, może sie tam wybiore, a w tym roku jadę do Reggio di Calabria, mam nadzieje, że będzie super
Cześć, ja sie wybieram w lipcu do Reggio- jak chcesz pogadać to moje [gg] i mail [email] Chętnie też bym sie z kims wybrała....
Polecam Accademia della Lingua Italiana we Florencji- byłam w zeszłym roku- super, a w tym roku wybieram sie do Reggio di Calabria . [gg] , [email]
Polecam Accademia della Lingua Italiana we Florencji- było super w zeszłym roku, a wtym roku wybieram sie do Reggio di Calabria. [gg] , [email]
Witaj, wybieram się do Dilit International House, Rzym, ale chętnie zapoznam się z Pani ofertą. Jestem początkująca. Weszłam na Pani stronę, ale nie znalazłam tam konkretnych informacji. Preferowałabym raczej kurs czterotygodniowy. Pozdrawiam Ania
hej,
ja robię dokładnie na odwrót - w zeszłym roku byłam w Reggio, a w tym wybieram się do jednej ze szkół we Florencji. Masz może namiary na jakieś tanie zakwaterowanie we Florencji? Korzystałaś z pośrednictwa szkoły czy sama sobie załatwiałaś mieszkanie? W jakich granicach kształtują się ceny za miesiąc w pokoju 2- lub 1-osobowym?
Będę wdzięczna za jakiekolwiek info.
Ja w lipcu będę uczyć się w szkole Dante Alighieri w Rzymie. :)
Ja też jadę do tej szkoły tylko że we wrześniu. Jedziesz tam po raz pierwszy czy już byłaś? Jestem ciekawa opinii dotyczacych tej szkoły, moze ktoś z forumowiczów tam był i chciałby się podzileić opinią :-)
a na jak długo wstecz zamawialiście sobie kursy?
W możecie mi powiedzieć jakie są mniej więcej koszta takiego kursu w Wakacje?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie