Polska szkola w Veneto

Temat przeniesiony do archwium.
Jesli ktokolwiek wie o szkole polskiej w Veneto ....dla mojego synka..z gory dzieki za info.
Kurczę, ja mieszkam w Padwie, ale nic nie słyszałam o szkole polskiej. Może w Wenecji spróbuj w Comune, powinni coś wiedzieć. W PD znam tylko angielską szkołę.
Właśnie pojawiła się propozycja,żeby od września otwarta została polska szkoła w Padwie.Jeżeli jeszcze nic nie znalazłaś dla swojego synka to więcej informacji na ten temat będę miała w przyszłym tyg.Jeżeli już znalazłaś szkołę w Veneto to proszę daj znać,bo też jestem zainteresowana.
ohh, daj znać jakby coś:) Co prawda nie jest mi to jak na razie potrzebne, ale może będą potrzebowali nauczycieli.
A jesteś nauczycielką albo znasz jakichś nauczycieli polskich?Jeśli tak,to napisz jakiego przedmiotu uczą (uczysz)?
Jestem po historycznych studiach, wiec nie jestem nauczycielką:)...nie znam też nauczycieli niestety, bo w Padwie jestem na podyplomowych studiach (storia e tutela dei beni culturali).
Oo i słyszałam ze szkoła już zaczęła działać?
JAk pierwsze wrażenia?
mam pytanko ,moja corka ma 16 lat .w polsce przechodzi do liceum..ale mysle zeby przyjechala tu do mnie do wloch...natomiast wogule nie orientuje sie w szkolnictwie jak funcjonuje tu..zaznaczam ze nie zna jezyka.troche slowek i troche po angielsku,,,czy ktos moze wie gdzie zasiegnac informacji do jakiej szkoly ewentualnie moze isc albo na jakis kurs jezykowy.mieszkam w parmie ,,jezeli ktos orientuje sie czy w poblizu jest jakas szkola dla obcokrajowcow ..z gory dzieki za informacje
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia