Wyższa Szkoła Filologiczna we Wrocławiu

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z Forumowiczów studiuje w tej szkole? Od tego roku akademickiego otwarty będzie nowy kierunek - filologia włoska. Jestem ciekawa opinii na temat tej szkoły, czy jesteście z niej zadowoleni? Jak oceniacie jej poziom, zajęcia, itd... Jakie wybraliście specjalizacje?
Sama jestem ciekawa :). Ja zaczynam italianistykę w tej szkole i dokładnie za tydzień są pierwsze zajęcia. Wybrałam specjalizację nauczycielską z językiem angielskim.
Ja dopiero dzisiaj zapisałam się przez internet na zaoczną italianistykę - specjalizacja - j. w biznesie i turystyce, a lektorat - j. angielski. Mam nadzieję, że zdążę ze wszystkimi formalnościami, bo rzeczywiście - zajęcia już za tydzień.
Raija, a Ty zaocznie czy dziennie i czy mieszkasz we Wrocławiu?
To witam koleżankę :). Ja idę na zaoczne jak Ty i mieszkam we Wrocławiu.
edytowany przez Raija: 18 wrz 2010
A orientujesz się jak to jest z planem zajęć, chodzi mi o to czy te dwie specjalizacje mają jakieś wspólne zajęcia czy to będą dwie odrębne i zupełnie nie zależne od siebie grupy?
Mam nadzieję, że zdążę z załatwieniem wszystkiego przed rozpoczęciem zajęć. Tak w ostatniej chwili się zdecydowałam, ale mam nadzieję, że będzie dobrze;)
Na razie wszystkie przedmioty mamy wspólne, żadnych różnic. Jeśli napiszesz mi tutaj prywatną wiadomość, to mogę podać Ci plan na maila :). A dobrze znasz włoski?
[email]

Co do mojego włoskiego. Nigdy nie chodziłam na żadne kursy, więc trudno mi tak dokładnie ocenić jaki jest poziom znajomości. Tak wg mnie A2/B1, ale mogę się mylić. Uczyłam się sama, słucham sporo włoskiej muzyki, oglądam TV i w miarę możliwości staram się też uczyć włoskiego w czasie wypadów do Rzymu;) To chyba najlepsza szkoła:)
A u Ciebie jak ze znajomością włoskiego?
Mam nadzieję, że ktoś jeszcze tutaj do nas dołączy.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Kultura i obyczaje