Rzym - informacje o zyciu w tym miescie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Ciesz sie ze wlasnie znalazlam ta strone. Otoz skonczylam studia i postanowilam zrobic sobie troche wolnego :) Poniewaz zawsze dobrze sie czulam we Wloszech postanowilam wlasnie tam wyjechac. Dobrze sie zlozylo bo moj przyjaciel dostal stypendium w Rzymie i razem z nim na koniec wrzesnia wyladuje w Italii.

Z jednej strony bardzo sie ciesze - z drugiej bardzo obawiam. Szczerze mowiac chcialabym tam zostac dluzej moze nawet kilka lat. Niestety pieniazki kiedys sie skoncza.
Czytajac wszystkie posty wnioskuje ze utrzymanie sie w Rzymie to koszt 600 EUR (czyli 2500 zl). W takim razie moge spokojnie pozyc tam okolo 2-3 miesiecy.

Stad moje obawy. Czy ten czas wystarczy zeby znalezc jakia prace? Z jednej strony to duzo czasu z drugiej tak malo. (szczegolnie ze wloskiego znam tylko podstawy no i nie mam zezwolenia na prace).

Wlasnie stad moje pytanie. Jesli ktos z Was mieszka w Rzymie, moze mi powiedziec jak wyglada sprawa pracy? Skonczylam Wydzial Zarzadzania na Uniwersytecie. Moja specjalizacja to E-Commerce (handel internetowy). Mam dosyc bogate doswiadczenie w tworzeniu i zarzadzaniu sklepami internetowymi. Czy Wlosi moga wogole brac mnie pod uwage (szczegolnie ze jest to meski swiat a ja jestem kobieta i to jeszcze obcokrajowcem)?
Wiadomo ze troche czasu minie zanim zaczne pracowac w swoim zawodzie ale wydaje mi sie ze ze swoimi duzymi umiejetnosciami obslugi komputerow pod wieloma wzgledami moge konkurowac z \"leniuszkowatymi\" Wlochami :)

Eh w sumie to co bedzie to bedzie :) Obiecalam sobie ze zrobie wszystko zeby zostac tam jak najdluzej a zawsze staram sie realizowac swoje plany. Jezeli jednak ktos dysponuje jakimis informacjami na temat branzy komputerowej, internetowej (najlepiej jakis webmaster:) to czekam na wszelkie informacje.

Pozdrawiam

»

Pomoc językowa