A jaka jest pogoda we Włoszech obecnie???

Temat przeniesiony do archwium.
Drogie koleżanki i koledzy którzy obecnie przebywacie we Wloszech a konkretnie na północy Włoch.Powiedzcie mi jaka jest pogoda obecnie czy jest bardzo zimno czy jak .......bo jutro jadę do Boloni na tydzień i nie wiem jakie ciuchy zabrać.A właściwie to zgubiło mnie to ,ze u nas dziś z rana na lubelszczyznie ....spadł pierwszy śnieg!!!!!
Powiem Ci ze we Florencji nie jest za cieplo, wiec wez sobie pare cieplych ubran, sweter i kurtke.. Bolonia to niby 85 km wyzej na polnoc, ale z drugiej strony nie ze wszystkich stron tam sa gory, wiec mysle ze klimat bedzie podobny. Poza tym w domach czesto jest chlodno, a ludzie, zwlaszcza mlodzi, staraja sie czesto oszczedzac na ogrzewaniu, bo gaz sporo kosztuje. Glupio to brzmi ale zdaza sie w niektorych domach. Poza tym jesli jedziesz autokarem wez sobie koniecznie cieply polarek, bo w Austrii noca jest bardzo zimno, a zatrzymacie sie tam pewnie na krotka pauze.
Ja osobiscie uzywam juz szalika.. W nocy jak wychodze z psem, czasami para mi z ust leci.. z zimna.. Dziwny ten klimat.. A przeciez Florencja jest najcieplejszym miastem w okresie lata..
Dzieki japalla,jestes spoko .....fajnie za info dostosuję się do tego własnie zaraz koncze prace i lece się pakować.Pozdrawiam .Jak wróce to napisze jak był...a to tylko tydzień
sprostowanie.....dzieki kappalla
ok, milego pobytu!

»

Życie, praca, nauka