poznajmy siÄ™ :)

Temat przeniesiony do archwium.
do wszystkich zakochanych w Italii ... :)

jeszcze pół roku temu byłam pewna, że chcę tam przenieść swoje życie - dzisiaj (im bliżej wyjazdu) co raz bardziej się waham. wiem, że ten strach jest całkiem naturalny - trudno spakować wszystko w walizkę i wyruszyć w nieznane, do obcego kraju, obcych ludzi, obcej kultury...
z drugiej strony właśnie to fascynuje najbardziej... :)

piszę, bo chciałabym poznać osoby, które tego dokonały a zarazem nowych przyjaciół, z którymi mogłabym pijać kawę we włoskich kawiarenkach i nie czuć sie tam tak bardzo obco ;)

dużo się słyszy, że Polacy będący za granicą nie trzymają sie razem, są zazdrośni i fałszywi. mam nadzieję, że nie wszyscy, i że tutaj takich właśnie znajdę....
pozdrawiam ciepło :)
ja jeszcze nie wyjerzdzam ale tak jak ciebie niedlugo mnie to czeka , moj italiano przyjezdza niedługo i ma zamiar sie oswiadczyc takze mysle ze moj dom bedzie w slonecznej italii... mam nadzieje ze kawa aktualna???? hi hi a moze cos mocniejszego w tej okolicznosci.....
w tych okolicznościach zdecydowanie coś mocniejszego ;) mam nadzieje, ze dojdzie do skutku. a gdzie zamierzacie mieszkac? w jakim miescie? ja będę w Rzymie.

« 

Szkoły językowe

»

Inne