Rzym w sierpniu...

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao...
Jak wygląda Rzymw sierpniu?
Jest pięknym starożytnym miastem, czy raczej cuchnącą, upalną stolicą Włoch, z rozkrzyczanymi, otyłymi ludźmi?

Chce wiedziec co moze mnie tam czekać ;)

Pozdrawiam
ja w Rzymie byłem raz w lipcu raz w sierpniu.. żadna różnica - no bo i pora właściwie ta sama.. wyglądało to mniej więcej tak - parujący od upału asfalt, skwar aż miło, ulice - chyba jak zawsze we Włoszech zapchane, każdy jedzie jak chce... cudownie! polecam bo naprawdę fajnie
1.pogoda-upalnie,stojac w autobusie nieraz czulam kropelki splywajace po nogach; jedyny ratunek to klimatyzowane sklepy i koscioly :-) Bez tego rozpuszczasz sie.
2.transport-sierpien jest przyjazniejszy dla turystow,rodowici mieszkancy wynosza sie z miasta,wiec na ulicach nieco mniej ludnie
3.biura-nie wszystko pootwierane-spotkalam sie z pozamykanymi urzedami,ze wzgledu na wakacje wlasnie.
4.ale lody,pizza,kawa,wspaniale starozytnosci zawsze beda dostepne!
Wiec jesli nie straszne Ci male utrudnienia natury biurokratycznej i klimatycznej to jedz bez wachania. :-)
A spał ktoś z Was...że to tak nazwę..."u zakonnic" ?
bo ja własnie takie miejsce wybieram jako nocleg.

Pozdrawiam, Łukasz

Ciao.
a jak jest z osobami niepełnoletnimi?
czy bez problemu rezerwują miejsca w hotelach?
Ja tu mieszkam i stanowczo wole Rzym w sierpniu niz w lipcu. Upal podobny, za to tubylcow duuuzo mniej, wiec luzniej...
Pozdrawiam!
Aha, Lu_ke - otylych ludzi widac znacznie wiecej w Polsce, a w USA i w Rosji, choc to dwie skrajnosci - zatrzesienie...
grazie

Już jestem przekonany..jade w sierpniu.(!!)
ale neistety autokarem - za samolot wyjdzie drożej.

Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Ogłoszenia

»

Pomoc językowa