ulica

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.Mam pytanie do osób mieszkajacych we FLorencji,badz osoób,ktore to miasto znaja.Nie moge zlokazlizowac na mapie Autostazione Lazzi Piazza Adua 2.Tam bowiem autokar przyjezdzajacy do Florencji zatrzymuje sie.Musze sie potem dostac do Via Pier Luigi da Palestrina.Te druga ulice odnalazlam na mapie.Czy ta Autostazione Lazzi..jest daleko od Via Pier ...Ewentualnie jak moge sie tam dostac,jakim numerem autobusu?
Dziekuje z gory za pomoc,bede bardzo wdzieczna.
Szukaj jako Plac. Bo to nie jest ulica. Bus się zatrzymuje na Piazza Adua 2 przy Autostazione Lazzi, co pewnie jest jakąś stacją benzynową, albo jakimś autorest'em. Tak myślę...
Powodzenia życzę
chyba znalazlam ale nie jestem pewna:(mam nadzieje ze to blisko stazione centrale
Tak, to miejsce tuz przy Stazione Centrale. Na ta druga ulice najlatwiej sie dostac autobusem 29 lub 30 (odjezdzaja spod dworca) i wysiasc na przystanku za Porta al Prato.
Saluti
Kappala dziekuje Tobie bardzo za cenne informacje:)ps prosze Cie jeszcze tylko powiedz mi gdzie moge kupic bilet,i ile mi zajmie mniej wiecej czasu,jakbym chciala sie dostac z tamtad na via per Luigi a piedi;)
pozdrawiam
Bilet mozesz kupic w kazdym Tabacchino (oznaczonym literka T). Kosztuje 1 euro i jest wazny prze 60 minut.
Pieszo zajmie Ci to max.15 minut, Florencja jest malutka i te odleglosci na mapie w rzeczywistosci nie sa takie duze;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka