FLORENCJA - ważne!!!!!!!!!!!!!!:-)

Temat przeniesiony do archwium.
Siema:]
W lipcu jadę na kurs językowy do Włoch, a dokładnie do Florencji.
Chciałabym dowiedzieć się czegoś o tym mieście. I nawiązać ewentualny kontakt z Polakami, którzy tam mieszają, bądź również się tam wybierają...:)
Może ktoś z Was ma zamiar uczyć się w szkole(albo już się tam kiedyś uczył) - Sprachcaffe.
Jakie są rodziny u których się mieszka?:> Trochę się boję, bo jadę pierwszy raz tak daleko....a poza tym włoskiego uczę się od niecałego roku...;] Poradzę sobie, ale chciałabym mieć jakieś hmm....wsparcie psychiczne...;]]]
Ludzie są tam w miarę przyjaźni....?;-)
Ciao:)
pando ottotto ( moja ulubiona cyferka otto;)

nic się nie bój , nie denerwuj się, Florencja jest malutka i slodziutka , droga co prawda ale można się w tym mieście zakochać (co prawda nie wiem czy od pierwszego wejrze(ż?)enia - ja sie zakochalam w niej od chyba trzeciego ;))
chociaż wiesz , no każdy ma swój gust albo guścik , więc no..

przryjaźni są ludzie wszędzie
ale ci nie przyjąźni też są wszędzie , więc.. hmm, cóż mogę powiedzieć ..
jak się jest samemu jako tako przyjaznym to wszystko jest jakies takie przyjaźnieksze chyba

trzymam kciuki napewno będziesz sie świetnie bawić i przy okazji co nieco sie nauczysz;)
hej!
ja wlasnei jutro jade do Florencji ,a dokladnie na kurs jezykowy organizowany przez te szkole-sprachcaffe.Jutro o 6 rano ruszam,jade sama:/ale mam pozytywne mysli w glowie;)
Ja będę we Florencji od 18 lipca przez miesiąc, więc możemy jakos się spotkać :). Zjeść dobre lody w jakimś przytulnym miejscu ! I nie bój się ! :)
Lipcówka - a skąd i czym jedziesz?:> Będziesz tam chodziła do szkoły?:-) Jasne, fajnie byłoby się spotkać:) Tylko podaj mi jakieś namiary na Ciebie. Np. nr gg.
Pozdr.:)
PS. A boję się, bo ja jeszcze dzieciak jestem:] Mam niecałe 17 lat....
Eliszka - jak wrócisz do może byś się ze mną skontaktowała.... i udzieliła cennych rad....:P Miłej podróży :]
../
No więc pando mój [gg] . Jadę autobusem z Krakowa. Mam wynajęte mieszkanie, no i posataram się wyszukać jakąś pracę :). Zobaczymy jak z tym pójdzie bo jak nie to...żywić się będę....:/ nie wiem czym :) ! Ale jestem dobrej mysli :).
hej!jade do Florencji 30 lipca,planuje zostac 3 tyg,tez chcialabym znalezc prace,bede w szkole CALViNO CLIC,moj nr [gg]
hej bede mieszkala wod 12 lipca w okoloicach florencji . dokladnie w prato i zaczynam tam tez kurs wloskiego. niestety nie znam tam jeszcze nikogo wiec jezeli jest ktos z oklolic kto chcialby nawiazac kontakt posze o mail [email]
czesc ludziska mieszkam nedaleko florencji i poszukuje jakis znajomych z polski. Dajcie znac jesli macie ochote porozmawiac z kims w ojczystym jezyku hheheh. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka