Florencja raz jeszcze.

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao:]
Mam pytanie. Chyba będę dojedzała do tej szkoły, do której będę chodziła - autobusem. I mam w związku z tym pytanie - czy jeste coś takiego jak hmm...bilet tygodniowy??? Ile mniej więcej kosztuje...?
Jakie polceacie miejsca do zwiedzania?
ędzie tam ktoś od 10.O7? i czy ktoś z Was będzie chodziła do szkoły Sprechcaffe?(czy jakoś tak...;] ). Bo jadę sama i trochę się tym faktem stresuję.... i boję się, że sobie nie poradzę.... ale musze dać radę;]]]]
Pozdrawiam :-)))
nic się nie bój, napewno dasz sobie radę. można kupić bilet tygodniowy we Florencj niestety nie pamiętam ile kosztuje.

taki kurs naprawdę może dużo pomóc, oczywiście to zalezy też od Ciebie - jak wiele chcesz się nauczyć, ale wierz mi, będąc w kraju ,w którym mówią językiem jakiego się uczysz nauka przychodzi łatwiej.
jeżeli jedzisz sama tym lepiej , będzisz musiała polegać tylko na swoim języku co oznacza ,że więcej się nauczysz - bo przecież jakoś porozumiewać się trzeba;)

pamiętaj tylko ,że jak czegoś nie będziesz rozumiała to mów śamiało, nie udawaj że wiesz więcej niż naprawdę, i nIE WSTYDŹ SIĘ POPEŁNIAĆ BŁEDÓW
bo przecież popełniać błędy jest rzeczą ludzką
i w taki sposób też się uczysz jak zrobisz błąd to Cię poprawią - tak dużo się zapamiętuje

powodzenia!:)
baci

»

Życie, praca, nauka