Perugia !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc:)
Mam pytanko.. kto z was wybiera sie do Perugii na intensywny kurs włoskiego?! ja jade tam w lipcu przez Eramusa, musze jeszcze tylko zalatwic dojazd i mieszkanko.. szkoda ze tylko nie ma jakiegos taniego polczaczenia lotniczego z Gdanska do Wloch:( wiec chyba trzeba bedzie wybrac dluga podroz autokarem:/ .. a moze ktos jest z okolic Perugii, chetnie bym cos uslyszala o tym miescie, dzieki z gory za wszelkie info :)))
Zawsze możesz polecieć z Katowic... Do Rzymu nawet za 19 zł jest bilet... zalezy od dnia w którym się wylatuje... Z opłatami lotniskowymi to wychodzi ok 160 zł.
A co do Perugii... Więcej tam obcokrajowców niż Włochów...
Ja tam nie pojadę, bo za daleko do morza ;)
Baw się dobrze!
Szukalam na stronie tanich linii i niestety takich lotow nie znalazlam.. chce wyjechac pod koniec czerwca i najtansze jakie sa to za 450zl w jedna strone.. z dojazdem to jeszcze jakos sobie mozna poradzic gorzej z zakwaterowaniem, czy ktos slyszal o Athena service agencja posrednictwa wynajmu? jaka kaucje pobieraja, i czy sie w ogole oplaca??!! czy moze lepiej organizowac sobie samemu jakis pokoik..
czekam na wszelkie informacje:)
elo, też jadę do pisy na stypendium i do perugii na eilc ale w sierpniu, chętnie bym się z tobą skontaktowała, mój nr gg to 7096113, pozdr i liczę na kontakt
bylem na kursach 2 lata temu jak i w ubiegłym roku, athena ma zazwyczaj mieszkania w centrum perugii, ale sa one troche drogie jak na takie prowincjonalne miasteczko, poza tym kaucja wacha sie od 100 do nawet 300e, nie wiem od czego to zalezy.
ze znalezieniem pokoju, lub miejsca w pokoju nie ma raczej wiekszych problemow i miesięcznie wychodzi ok.250-300e
na pierwsze dni pobytu polecam ci ostello dei gioventu na via buon tempi, około 100 metrów od centro storico i schodów przy katedrze na których zazwyczaj koncentruje sie zycie znudzonych i szukajacych rozrywki studentow oczekujacych na otwarcie klubu domus

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka