życie, praca, nauka:)))

Temat przeniesiony do archwium.
Studiuje w Polszcze zaocznie i coraz częściej zastanawiam się czy nie dałoby sie tego pogodzić z wyjazdem i pracą we Włoszech. Mam znajomą, która praktykuje takie życie, no...tyle, że w Austrii,ale... możliwości jest mnóstwo: tanie loty.... tylko który pracodawca zgodzi sie na takie coś...zapewne musiałby mieć zaufanie do mnie ,no...a to wymaga czasu. Może macie jakies spostrzeżenia na ten temat, a może nawet doświadczenia...
Obecnie szukam pracy na wakacje we włoszech pomóżcie plizzzzzzzzzz
Tez szukam, ale jest maly problem boje sie jechac w ciemno i chce sie nauczyc wloskiego (to jest glowny cel), ale nie mam kasy. Najlepeij by bylo mieszkac przy jakiejs rodzinie i za pomoc sie uczyc jezyka. Ogloszenia ktore sa poroponowane w innym temacie sa dobre dla osob ktore sie dogadaja, ale nie z poczatkjacym.
Czy macie jakas rade?
tak mi sie wydaje ze poczatkujacym najlepsze bylyby zbiory, ale gdzie nalesc jakas plantacje. wszystkie miejsca juz zajete.trzeba chyba poczekac do siego roku lub jakos zalatwic prace jako opiekunka
hmmm...a może ktoś się jednak podzieli...
Radzę troszkę poszukać na tym forum. OTO jeden z adresów http://www.wloski.ang.pl/Nowe_ofery_pracy_z_porta_portese_2872.html
dzięki, tylko mi zależało na opiniach jak wygląda studiowanie w Polsce a mieszkanie we Włoszech:)))...pozdrawiam
Jestem w tej samej sytuacji , równiez szukam pracy na wakacje ale nic nie znalazlam do tej pory .Powodzenia moj nr [gg] mozemy pogadac o pracy we Włoszech. Papatki
Najlepszym rozwiazaniem w twoim przypadku byłby wyjazd do rpacy na tzw. "stałke" tzn mieszkasz tam z rodzina, za nic nie płacisz w zamian ty robisz u nich- sprzatsz, gotujesz, opiekna nad dziecmi (jezeli sa), albo opieka nad osobami starszymi. Zalezy do jakiej rodziny trafisz. Wynagrodzenie jest w granicach od 400 euro po 950 euro na miesiac- masz 1 dzien (od południa) w tyg wolnego i niedziele tez.
ostatnio dowiedziałam się na uczelni, że w przyszłym roku mam zjazdy raz w miesiącu....może to jakaś podpowiedź:))). Dzięki wielkie, buziaki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia