Życie w Włoszech(ceny,żywności,mieszkań itd)

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
30 centòw
Ata.A z jaką agencją jedziesz,polską czy włoską?Jakie warunki macie w kontrakcie?Chodzi mi o zapewnione kwatery,wyżywienie,czy te 1200 euro to netto czy brutto,grupa czy całość?Kto wam załatwiał dokumenty,transport,kurs?Jestem ciekaw bo ja też mam zamiar jechać.
Ja np jadę jako pielęgniarka z włoską agencją Labor z Bolzano(w Polsce utworzyli oddział).Wejdź na www.laborpolska.pl i tam wszystkiego się dowiesz.A Izby Pielęgniarskie współpracują z nimi,mają warunki kontraktu,jest on też na stronie głównych izb pielęgniarskich.Wszystko opłaca Labor.
Nie prawda widzialem Lazio-Reggina zaplacilem 11 euro (moge przeslac skan)
Dawid
abonament za telefon kosztuje 15 euro miesiecznie i zawiera VAT, a ceny benzyny to na tym poziomie widzidzialem w rzymie jakis rok temu dzis zaplacilem PB95 1,322 € i jest to dosc nisko ropa w okolicach 1,2 €
Proponuje karte WIND z taryfa wind10 sms do wszystkich nawet w polsce 10 centow, wykupujac jedna z uslug ktora kosztuje 9 € rocznie rozmowy do polski 20 centow + 15 centow za rozpoczecie
Jezeli chodzi o internet i telefon to ja niewiem skad bierzecie te ceny
Ponizej 2 oferty zawierajace VAT
INFOSTRADA
ok 40 € na miesiac
stacjonarki we wloszech gratis
150 w sieci WIND (komurki) gratis co miesiac
ADSL 4MB/256kB 24h/24h

oferta tiscali podobna tylko internet 2x szybszy

ja mam w domu infostrade i dziala wystarczajaco dobrze, tak czy inaczej ludzie narzejkaja na wszystkich nie mozna powiedziec kto ma najlepsza jaksc uslug to zalezy na kogo trafimy, jezeli chodzi o jakosc polaczen to na 100% FASTWEB ale ceny od 40€ na miesiac tylko net za to zajjjj....cie szybki
Dawid
hejka kto moze wysłac mi do polski włoskie papierosy , moge powiedziec ze wczesniej przed wysyłka wysle kaske
A nie taniej będzie rzucić palenie?
Czesc, jestem studentka ktora wyjezdza jak na razie na pol roku na wymiane i chcialabym sie dowiedzec jak najszybciej i najlatwiej znalesc prace w Rzymie (i tanie mieszkanie/pokój) bez wiekszej znajomosci jezyka.rn- moze sprzatanie, opiekunka do dziecka i ile mozna zarobic tyg.rnrnPS: mieszkanie niby mam ale 250euro i musze zaplac tez za wrzesien choc zajecia mam od pazdziernika!à
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

« 

Życie, praca, nauka