Kto mieszka w Rzymie ???

Temat przeniesiony do archwium.
Pilnie poszukuje osob mieszkajacych w Rzymie, ktore pomoglyby mi w znalezieniu stancji, czy mieszkania!!!Bardzo mi na tym zalezy, gdyz od tego jest uzalezniony moj wyjazd na staż!!! Mam nadzieje, ze znajede ludzi dobrej woli i dobrego serca bedacych w stanie mi pomoc ... !!!
Z gory dziekuje za zainteresowanie ....
no moge cos znalesc , ale napisz czy jestes On , czy Ona , ile masz lat , bo o to sie pytaja ci co wynajmuja. Znajsc napewno Ci cos znajde, do jakiej ceny za miesiac reflektujesz?
Jestem 20-sto letnia studentka z Gdyni. Cena jaka jestem w stanie placic to tak do 450 ero na miesiac (jest to oczywiscie max i fajnie byloby miec cos tanszego). Pozatym co wazne moj pracodawca zalozy za mnie pierwsza przedplate (bo to chyba czeste, ze chca jakies potwierdzenia, czy wlasnie kaucje). No i gdyby bylo mozliwe to raczej w okolicy via Flamminia (tzn bardziej w ta strone) ... bede BARDZO, BARDZO wdzieczna, bo BARDZO mi na tym zalezy ... jezeli potrzebna sa jakies bardziej szczegolowe informacje, to prosze pisac na emila: [email]
Z gory bardzo dziekuje
Informacja: zauwazylam, ze zazwycza wynajmujacy mieszkania zadaja rownowartosci 2 czynszow (miesiecznych) w tzw. depozyt, tzn. oddadza Ci te pieniadze w momencie, gdy opuscic mieszkanie. Oczywiescie, jesli czegos nie zdemolujesz, bo wtedy pokryja straty wlasnie z tego "depozytu".:)

Pozdrawiam,
Dee
spoko , od jutra szukam
450...troche duzo ;) , do 250 cos Ci znajde w okolicy Flaminia
wow .... :) (az nie wiem co napisac)
zawsze zazdroscilem narodowi Zydowskiemu ze sobie umieja pomagac nawzajem na swiecie...a my polacy mamy glupia mentalnosc wykozystywania sie nawzajem po za granicami Ojczyzny...nie toleruje takiego czegos , i dzialam odwrotnie , na tyle co moge pomagam Polakom za granica , tak aby trzymac sie razem . Jutro wiczorkiem odpisze Ci juz cos konkretnego.
czesc,jestem milo zaskoczona Twoim podejśćiem.. Mam do ciebie pytanie..czy myślisz że jesli przyjade do Rzymu w środku pażdziernika uda mi sie znaleźć w miare tanie mieszkanko i prace w jakiejś knejpie??
co do mieszkania uwazam ze tak...a co do knajpy trzeba miec ksiazeczke zdrowia , inaczej nie przyjmia... Ostatecznie w jakims Pubie moze by cos sie znalazlo , bo do restauracji to szukaja raczej do pomocy kuchennej albo na zmywanie , i nie jest to lekka praca... Lokale typu "tancerki" itp odradzam kategorycznie ... sa to po prostu (sory za wyrazenie) burdele...
er mejo!!
możesz mi oszacować mniej więcej ile bedzie mnie kosztować wynajem mieszkania(kawalerki) gdzies w okolicy Re di Roma,ponte lungo?mam mnóstwo pytan,ale nie chce zaśmiecac forum.
w skrócie opowiem o co mi chodzi:chce jechać do Rzymu do pracy na 3 miesiące w przyszłe wakacje. jestem jeszcze bardzo młoda,w tym roku zdaje mature(oczywiście mam marzenie żeby studiować w Rzymie),chcialabym sie wyrwac z warszawy,oczywiscie nie za wszelką cene ale nie wiem sama co mam robic..troche sie gubie we wlasnych pomysłach.Czy w Rzymie łatwo jest znaleźć prace(w pubie,kawiarni,sklepie)jak sie ma 18/19 lat?
dzwonilem wczoraj , maja mi dac odpowiedz na dniach , to Ci napisz cos konkretnego.
droga krolewno sniezko , Re di Roma to praktycznie moj dom ;) , mieszkam zaraz obok . Ceny w tej okolicy za kawalerke szacuja sie miedzy 800 a 1200 euro za miesiac . Miejsce z jakas inna dziewczyna w pokoju to od 250 euro na miesiac wzwyz. No faktycznie jestes mlodziudka , ale to nie gra zbytniej roli w znalezieniu pracy...mam tutaj pare dobrych kumpli w tej okolicy co maja swoje puby , tak ze cos by sie napewno znalazlo ;)
jezeli nie chcez , tak jak to ujelas :) , zasmiecac forum to napisz do mnie na maila , [email]
Super...z wielka niecierpliwoscia czekam ... :)
pewnie jeszcze nic nie wiadomo :(
Ciao!
Fajnie spotkać osoby, które mieszkają lub będą mieszkać na Re di Roma. Ja tam mieszkałam wiele razy. No ale nie z powodu pracy, lecz z powodów sercowych i chodzi mi nie tylko o Italiano, lecz ogólnei o miłośc do Włoch, włoskiego ido RZYMU!
Niestety, od dwóch miesięcy znów jestem singola. :( A za Rzymem ( i Romano) nadal tęsknie i czasami nie mogę wytrzymać... W Polsce uczę angielskiego w gimanzjum, znam bardzo dobrze włoski, no i chciałabym wyjechać na rok (z chęcią dłużej) do Rzymu w lipcu 2006 (wezmę urlop roczny ze szkoły). No ale musiałabym mieć prace. No i mieszkanie w miarę tanie. Przedtem było za darmo, a moja koleżanka RZymianka z ulicy Mirandola (niedaleko Piazza Ragusa iRe di ROma) życzy sobie 500 euro per mese za malutki pokoik z biureczkiem, szafką i małym łóżeczkiem. To trochę dużo. Byłoby mi miło, gdybyśmy mogły być w kontakcie - tak ogólnie w sprawach italo-roma i później może w sprawie pokoiku. Mogę dzielić z kimś 9przynajmniej na poczatek). Ale do wyjazdu jeszcze 9 miesięcy. Zobaczymy,m jak się życie potoczy i czy znajdę jakieś zajęcie. W każdym razie na pewno przyjadę na letnie wakacje (już któryś rok z rzędu). Roma ę la citta' piu' bella del mondo e tutte le strade portano a Roma (non e' possibile non tornarci!).
Beata :)
p;s. Pozdrawiam serdecznie wszystkich italofilów a szczególnie zakochanych w RZymie. :)
jestem sobie w rzymie i szukam czekos taniego ,jakiegos pokoiku, strychu nawet, a dwadziescia latek mam, [email]
strych , nie nie tu niema strychow, potrzebuje czegos na pracownie malarska, pokoik potrzebny mi do spania , moze byc z kims kto nie chrapie, nie jara w pokoju i zmywa patelnie, szklanki kubeczki i lyzeczki duze i male razem z widelcami oraz tymi narzedziami do krojenia , pokoik lub miejsce wolne moge przyjac zadarmo, niema problemu. w miare spokojny jestem, jakby co to pokaze sie na oczy. [email]
a ja mieszkam w rzymie od tygodnia. narazie miejsca ci u nas niewiele, ale niedlugo bedziemy sie stad zwijac, bo drogo (mieszkamy na appia antica), wiec jakbys zostal w kontakcie to moze sie jeszcze odezwe. swoja droga ja szukam polakow, ale nie takich co to zasuwaja z aparatami po watykanie, ale takich do rzeczy. jestem tu na stale i mi sie troche ckni... a taki artysta malarz to calkiem niezly material, wiec moze mi sie kiedys unaocznisz ;-)
aaaa, jakos to matrymonialnie zabrzmialo... starsza jestem i niedawno urodzilam bobasa - tak dla jasnosci :-)
witam, od trzech miesiecy mieszkam w Rzymie, jezyk znam na tyle zeby sie porozumiec w miare normlanie, jak myslisz znajde jakas prace? bo szukam szukam i nic.... pozdrowionka
Cześć, ja może trochę nie na temat ale mam pytanko. Czy znacie jakieś w mirę tanie lokum, czysty hotelik, pensjonacik w Rzymie. Chcemy polecieć turystycznie z małymi córeczkami na kilka dni. Hotele które znalazłam w internecie są strasznie drogie...Słyszałam, że jakieś Siostry prowadzą Dom Pielgrzyma, na jakiej zasadzie?
www.rzym.pl oraz www.rzym.it(obie po polsku),szukaj też pod"hostele"
czesc mam pytanie szukam kawalerki do wynajęcia w rzymie wszystko takie drogie...... mam pytanie nie znacie kogos kto wyjamie za mniej wiecej 600 euro z oplatami. pozdrawiam .kamila
ciao er_mejo. mam pytanie ty mieszkasz w rzymie??? moglbys mi pomoc w znalezieniu czegos konkretnego chodzi mi o kawalerke cena do 600 euro za 2 osoby z oplatami. z gory dziękuje!!!kami
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka