Ciao!
Fajnie spotkać osoby, które mieszkają lub będą mieszkać na Re di Roma. Ja tam mieszkałam wiele razy. No ale nie z powodu pracy, lecz z powodów sercowych i chodzi mi nie tylko o Italiano, lecz ogólnei o miłośc do Włoch, włoskiego ido RZYMU!
Niestety, od dwóch miesięcy znów jestem singola. :( A za Rzymem ( i Romano) nadal tęsknie i czasami nie mogę wytrzymać... W Polsce uczę angielskiego w gimanzjum, znam bardzo dobrze włoski, no i chciałabym wyjechać na rok (z chęcią dłużej) do Rzymu w lipcu 2006 (wezmę urlop roczny ze szkoły). No ale musiałabym mieć prace. No i mieszkanie w miarę tanie. Przedtem było za darmo, a moja koleżanka RZymianka z ulicy Mirandola (niedaleko Piazza Ragusa iRe di ROma) życzy sobie 500 euro per mese za malutki pokoik z biureczkiem, szafką i małym łóżeczkiem. To trochę dużo. Byłoby mi miło, gdybyśmy mogły być w kontakcie - tak ogólnie w sprawach italo-roma i później może w sprawie pokoiku. Mogę dzielić z kimś 9przynajmniej na poczatek). Ale do wyjazdu jeszcze 9 miesięcy. Zobaczymy,m jak się życie potoczy i czy znajdę jakieś zajęcie. W każdym razie na pewno przyjadę na letnie wakacje (już któryś rok z rzędu). Roma ę la citta' piu' bella del mondo e tutte le strade portano a Roma (non e' possibile non tornarci!).
Beata :)
p;s. Pozdrawiam serdecznie wszystkich italofilów a szczególnie zakochanych w RZymie. :)