jak się dostać z lotniska Ciampino do Roma Termini

Temat przeniesiony do archwium.
wybieram się na południe Włoch i muszę się szybko przedostać z Lotniska Ciampino do dworca Roma Termini lub Roma Tiburtina! słyszałam o autobusie ale nie wiem czy konieczna jest jego wcześniejsza rezerwacja? a może jest jeszcze inne dobre połączenie? proszę o info mieszkających w stolicy bądź kogoś kto właśnie w ten sposób podróżował...lub kogoś kto po prostu to wie:)
Ja mieszkam w stolicy i po prostu to wiem.;)
Jest autobus firmy Terravision, na lotnisku kupujesz bilet ( terminal przylotow, stanowisko Terravision), a autobus czeka przed lotniskiem. Zaznaczam tylko, ze obsluguje on tylko pasazerow okreslonych linii, np. RyanAir czy WizzAir.

Pozdrawiam,
Dee
dzięki wielkie...lecę wizzair więc nie powinnam mieć problemów! grazie tante
Na pewno nie bedzie problemu. Milego lotu!:)
Dee
o to przy okazji! może polecisz miejsce najbardziej warte obejrzenia w Rzymie?...bo w drodze powrotnej zamierzam się zatrzymać na 2 dni (wiem że to mało) i pozwiedzać!
Moja droga... :) Ja tu jestem od 3 miesiecy, wczesniej tez bylam nie raz, a nadal odkrywam wciaz cos nowego... Zreszta nie tylko ja, moj ropuch (rodowity rzymianin od 28 lat) w sobote po raz pierwszy w zyciu ujrzal na oczy brame sw. Sebastiana i mury rzymskie, i sie zachwycil... :) Rzym to jedno wielkie wykopalisko, gdzie sie nie ruszysz - kolumna, luk, kosciol... Najlepiej wez przewodnik i sama wybierz to, co najbardziej Cie interesuje.

Buziaki,
Dee
na pewno będzie pięknie...jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam ciepło z Polski:)
Temat przeniesiony do archwium.