pigulki antykoncepcyjne

Temat przeniesiony do archwium.
Czy któraś z dziewcząt mogłaby mi powiedzieć, jak to jest w Italii z pigułkami anty? Są na receptę czy bez?
Może któraś orientuje się również jaka jest orientacyjna cena egogynonu30 (ponoc odpowiednik naszego microgynonu)
Dzięki serdeczne
piguły są na receptę...ale jeżeli powiesz,że używałaś
[wpis został usunięty]
Po prostu gratuluje...
szorka dla mnie takie teksty jak ten twój to tylko nazwać " figlia di puttana" lub jak ktoś woli "hija de la puta"
a pozniej dziwicie sie czemu taka zla opinie maja we Wloszech o Polkach!!! nic dziwnego, co za wstyd :(
Do cholery jasnej, jaki wstyd???
Za niecały miesiąc wyprowadzam się do Włoch. Od 2 lat jestem zaręczona. Za niecały rok ślub. I co jest takiego gorszącego w moim poście???? Bo chcę się dowiedzieć czy pigułki są na receptę i jaka jest ich cena??? Na głowę poupadałyście?
Moze najwyższy czas zadbać o własny tyłek i przestać krytykować innych.
Nawet jeśli będę miała ochotę sypiać z kim popadnie, to nie do Was należy osądzanie i umoralnianie.
Elisabetta, ta cala "krytyka" skierowana byla do szorki i jej posta, nie do Twojego... Moze najpierw przeczytaj wszystko uwaznie, zanim sie niepotrzebnie zdenerwujesz.:)

Pozdrawiam,
Dee
Ach, Anitka i dziękuję za rzeczową odpowiedź.
Dee, chyba mnie poniosło, ale jak czytam takie bzdety to nie panuję nad sobą.
Przepraszam tych, którzy "zebrali" niesłusznie
Coz, w tym wypadku "bzdety" krytykujace szorke uwazam za calkowicie na miejscu...
Nikt Ciebie tu nie krytykuje Eliza...
Calkiem sluszne i prawidlowe pytanie zadalas powyzej, i na nie dostalas odpowiedz.

te slowa "krytyki" tyczyly sie tej "Pani" nizej...
Pisząc bzdety miałam na myśli post szorki.
Comunque...ci vuole calma e sangue freddo...
:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa